Ez nagy bunkóságot követtem el édesanyám ellen?
Egyrészt idiótaság volt ez a kérdés, másrészt önzőség, mert a saját lelki terhedet anyádra akarnád hárítani csak azért, hogy ne NEKED kelljen elviselni a fordítottját.
Nem gondolkodtál még azon, hogy az ideig-óráig ható gyógyszerek helyett felkeress egy olyan szakembert, aki foglalkozik is veled? (egy értelmesebb pszichológus/kineziológus)
Szerintem meg az a legfontosabb, hogy őszinték maradjatok egymáshoz.
Anyukádnak is.
Biztosan nem esett jól neki, de legalább tudja, hogy mi jár a fejedben és tudja, hogy megosztod vele a gondoltaidat.
Abszolúte nem értek hozzá, de még az is meglehet, hogy az előttem íróknak igaza van és jót tenne neked egy terápia. Ez valószínűleg nem a gyógyszereid elhagyását jelenti, hanem azzal párhuzamos mentális - pszichológiai- segítséget, hogy jobban legyél.
#2:
Aha, szóval akkor ő már meg se lepődhet azon, hogy most meg neked vannak ilyen képzelgéseid.
Erre az esetre a "bunkóság" nem a megfelelő kifejezés, és a helyzet komplexitását nem is adná vissza. Biztosan nem esett jól neki, mert egy szülőnek elképzelhetetlen fájdalom a saját gyerekét temetni. Ilyet ne mondj neki többször, és nem is lenne tisztességes dolog a saját fájdalmadat végső soron vele cipeltetni.
A dolog másik aspektusa, hogy egy pszichiátriai beteg nem ura teljes mértékben az érzelemvilágának. Ezen kellene dolgozni, mert a gyógyszerek nem fogják önmagukban megoldani a problémádat - természetesen nem vonom kétségbe, hogy most szükséged van rájuk, de ki kellene egészíteni pszichoterápiával, másképp csak a tüneteket tompítják kisebb-nagyobb sikerrel. Pszichoterápiához nem feltétlenül kell pszichiáter, klinikai szakpszichológus is megfelelő, de jó lenne, ha tudnának egymásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!