Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyengék az idegeim vagy más...

Gyengék az idegeim vagy más se bírna ilyen anyával?

Figyelt kérdés

Anyukámmal már gyerekkorom óta hullàmvölgy a kapcsolatunk, teljesen bipolárisnak tűnik. Néhány percig szeret, várja hogy ölelgessem, pusziljam, másik percben már kiabál, úgy beszél velem mint a kutyával, durván, mindenbe bele köt . Ideges természetű, párom már 3. találkozás után azt kérdezte tőlem, hogy anyumnak nincs egy nyugodt perce sem? Mindig tesz-vesz, gyorsan és egyszerre több dolgot csinál, kb sosem volt privát szférám. Azt kellett csináljam amit ő kitalált, ha nemet mondtam két napig csak kiabált velem.

Ahogy felnőttem kezdtem önállóbb lenni és a saját életemet élni , de úgy tűnik most sem fogadja el. Amikor együtt vagyunk elvárja, hogy azt csináljam amit ő kitalált, ha más dolgom van elkezd manipulálni, hogy “en sosem hallgatok rá, azért megyek el mert ő hazajött, semmiségekkel foglalkozom, jó hogy ő mindent megcsinál, hàlàtlan vagyok”

Eljutottam arra a szintre, hogy ha haza jön én kb kikészülök lelkileg. Van egy élettársa, nála van nagyrészt de néha haza jön. Én a szülői házban vagyok amíg felépítem a saját életem. Szakmát tanultam, most abban dolgozom és egy új dologba is belekezdtem, hétvégén kell vizsgàznom. Két hete készülök rá, próbálok egyszerre dolgozni és készülni a vizsgára, itthon főzni meg amit muszáj. Erre haza jön ő és kb mindenbe bele köt. “Ez miért itt van, azt nem mostad el, hogy lehet így élni, miért vagyok ilyen lusta, hogy néz ki a ház, engem nem érdekel semmi” hiába közöltem vele hogy most erre koncentrálok, fontos, hogy jól levizsgázzak, kb semmibe veszi és folyton kezdi a kötekedést amint nyugodtan leülnék tanulni.

Olyan reakciót vált ki belőlem hogy világgá tudnék menni, síró görcsöm lesz kb mint gyerek koromban. Nem tudok koncentrálni , mert közben fáj is hogy ilyen a viszonyunk. De emiatt meg nem tudok a saját dolgomra figyelni. Már tervezem, hogy a páromhoz menjek amíg ő itthon lesz, de tudom hogy emiatt még nagyobb balhé lesz.

Vajon az én lelkem túl érzékeny, hogy ilyen reakciót vált ki belőlem, vagy más se tudná ezt normálisan viselni? 24 n

2022. máj. 5. 08:57
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:

De el fogok menni, mert a legrosszabb helyzetekben kerülök mentálisan padlóra miatta…

Egyébként egyedül nagyon jól elvagyok… kiváncsi voltam más élt e meg hasonlót

2022. máj. 5. 09:41
 12/39 anonim ***** válasza:
52%
El kell költözni, és mindjárt nem kell elviselni. Ő elviselhetetlen pszichés beteg, ez tény, de te ezt ki tudod azzal védeni, hogy nem az ő házában laksz, mivel van már saját kereseted. Így persze kevesebb költőpénzed marad, cserébe viszont lesz nyugalmad. Anyádat nem tudod megváltoztatni, beteg. (Amúgy ilyen viselkedéssel úgyis kivágja a barátja, mint azt a bizonyos macskát, és akkor úgyis hazaköltözik.)
2022. máj. 5. 09:45
 13/39 anonim ***** válasza:
90%
Sajnos el kell dönteni hogy az a havi pár napnyi veszekedés vagy az albérlet fizetés kell. Azokon a napokon mikor tudod hogy hazajön, menj el valamerre. Aludj a párodnál addig.
2022. máj. 5. 09:47
 14/39 anonim ***** válasza:
19%

"Én a szülői házban vagyok amíg felépítem a saját életem."

Akkor tűrd el. Az élősködésnek ára van. Szerinted másnak akkora boldogság albérletet fizetni? Normális ember számára mégsem opció az otthon maradás.

2022. máj. 5. 09:49
 15/39 anonim ***** válasza:
80%
Jaj az ilyen takarításmániás kommentelőktől falra tudnék mászni. Pont olyan gázak vagytok, mint az anyuka. Kit érdekel, hogy kupi van, nem én vagyok a lakásért, hanem a lakás van értem. Takarítson a franc folyamatosan. Ti ezer évig éltek, hogy ennyire ráértek ilyen hülyeségekre? Mert én nem.
2022. máj. 5. 09:51
 16/39 anonim ***** válasza:
14%

Utolsó, ez mind jó, ha valaki a saját lakásából pofázik.

Kit érdekel, hogy kupi van? Hát az itteni esetben az anyát, akié a lakás. A kerdező meg ingyen bssza ott a rezet meg csinálja a kupit.

2022. máj. 5. 09:53
 17/39 anonim ***** válasza:
84%

Nyugi kérdező, itt a gyakorin az az általános elvárás a sok elmebeteg szerint, hogy a gyerek már lehetőleg oviban is diákmunkázzon, fedezze minden költségét, sőt még adjon is le pénzt otthon. Hát nehogy már ingyen lakjon az a gyerek abban a házban ahova a szülei vállalták.

Hihetetlen mennyi beteg ember van. Csak nem tudom ezeknek minek gyerek, ha ennyire gyűlölik.

2022. máj. 5. 10:25
 18/39 anonim ***** válasza:
82%

Azta ku.. @.. Botrány, hogy a válaszadók között szinte egy értelmes (hozzászólás) nincs.

Nem is tudom, Hogy van e értelme beleállnom egyik-másik gondolatmenetbe.

Szóval kedves kérdező, egyáltalán nem normális amit csinál édesanyád. Valószínűleg ha őt kérdezném meg a helyzetről, ő is tudna mondani olyat, ami más megvilágításba helyezi a dolgokat, de azért mert az egyik fél olyat csinál ami nem fér bele, az nem teszi legitimmé a másik fél sz@rságait.

Nekem úgy tűnik, hogy anyukád nem tiszteli a határaidat, vagy nem lenne hajlandó elfogadni, hogy próbálod azokat kirajzolni.

És többekkel ellentétben úgy látom, ha rendbe tartod a lakást es fizeted a költségeket, akkor egyáltalán nem fér bele, hogy alárendeltként legyél kezelve..

Ott laksz vagy sem, felnőtt ember vagy, es ha a tiszteletet megadod, el is várhatod.

31N

2022. máj. 5. 10:33
 19/39 anonim ***** válasza:
87%
18as vagyok: javítanam magam, szerencsére azért van pár normális ember, hála az Istennek.
2022. máj. 5. 10:35
 20/39 A kérdező kommentje:

Meglepődtem én is ezen a felfogáson 😳

Ha már odáig fajult az egész, hogy kié a lakás( ez egyáltalán nem volt a kérdés tárgya) ugyanannyira az enyém is, mint az övé, az én nevem is szerepel mint egy részének a tulajdonosa.

Nem innen tervezek nyugdíjba menni, de miért fizettem volna évekig másnak ha itt a ház, ami az enyém is? Mi van az ilyen emberek lelkébe, hogy folyton bele kötnek irreleváns dolgokba ?

2022. máj. 5. 10:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!