Normális állapot ez és csak az én idegeim gyengék?
kisfiam 5 éves. Amióta megszületett, semmi időm nincs magamra. Be kellett fejeznem a tanfolyamaimat, akkor volt 2 éves és gyakorlatilag nem tudtam tanulni, mert egyetlen percre sem hagyhattam magára (ez akkor természetes volt, hisz két évesen nem lehet elvárni az önállóságot, ez így rendben is volt) Felkeltem hajnalban vagy ha tudtam fennmaradtam sokáig. Valahogy megcsináltam. (Persze amikor napközben aludt, akkor én dolgoztam, mert két hetes kora óta dolgozom)
Két éve kiköltöztünk Németországba. Ami azt jelenti, hogy folyamatosan foglalkoznom kell a némettel, ami elég fárasztó, főleg azután, hogy napi 6 órát dolgozom. Most is megpróbálok hajnalban kelni, ami "hajnali" 6 órát jelent, de mivel eléggé kimerült vagyok, így korábban nem bírok felkelni. Ahogy felkelek, akármilyen csendben vagyok, akkor is felkel a kisfiam, holott Ő 7 órakor kel, 8-ra megyünk oviba.... Így megint nem tudok tanulni. Este 8 óra környékén megyünk aludni, olvasás, éneklés és alvás szokott ilyenkor lenni. Sajnos hiába akarnék fennmaradni 8 körül én is kidőlök (szerintem ez egy kimerült állapot miatt lehet, az egészségem sem az igazi sajnos) Kisfiam nem hajlandó egyedül aludni, hiába van szép ágya, szép szobája, velem akar aludni. Ezt el is fogadom, nincs is szerintem ezzel baj... De az a probléma, hogy amíg én alszom, alszik Ő is, de ahogy megébredek, azonnal mintha megérezné felkel Ő is. Ilyenkor már befeszülök, mert tudom, hogy amit elterveztem, hogy pl. tanulni fogok, az ugrott...
napközben sem tudok kikapcsolni egy órát sem, mert folyamatosan igényli a foglalkozást, egyetlen megoldás a TV nézés lenne, pl. félóra - óra idő, de ha tv-t néz, nem tudja abba hagyni vagy dührohamokat kap. Ezért nem preferálom a TV-t.
Még WC-re sem tud egyedül elmenni, kisdolognál, nagydolognál kísérni kell. (itt nem a popótörléssel van a bajom, hanem azzal, hogy amíg végzi a dolgát, ott kell vele lenni)
Ne értsetek félre, imádom, mert egy nagyon okos, kedves kisfiú, de nagyon önzőnek tartom, amiért nem hagy békén soha. Állandóan játszom vele, megtervezzük, hogy mikor mit fogunk csinálni, de ez sem vált be. Úgy érzem, mintha az akaratomban, a személyes szabadságomban korlátozna, és ha megkérem, hogy most egy picit nézegessen Ő is könyvet, mert Anya tanulna, mert vizsga lesz, akkor is dührohamot kap és még meg is üt. Ordít.
Akármi is a véleményed, nyugodtan írd le. Biztosan kapok majd hideget meleget, de abból tudok csak tanulni :-))
Elnézést, ha kicsit összefüggéstelen volt az írásom, de siettem...
Szerintem érzi, hogy mindig azon agyalsz belül, hogy hogyan rázd le és erre reagál így.
Engedd el ezt a görcsös akarást, hogy egyedül légy és ő is el fog engedni (idővel). Tanulhatsz vele vagyis inkább tőle is (németet).
Kemény lelkiismeretfurdalásom van az egész miatt. Valamit elrontottam :-( amiért megüt és amiért állandóan ordít, hacsak egy percre nem rá figyelek. Néha olyanokat kérdez, hogy ha én meghalnék, akkor Neki új anyukája teremne??? Ebböl nem is tudom, mire gondoljak...
Nem szeretném lerázni, dehogyis, csak néha szeretnék egy kis idöt magamra is. Pl. hajnal 6-7 óra között csak egy órát tanulni....
Vagy néha egy filmet megnézni.
Nem akarom öt lerázni, de egyetlen percem sincs. Lehet, hogy ez a normális és ezt kell elfogadnom, hogy x ideig nem lesz magamra idö, ha tudnám, hogy ez a norma.
(elnézést az rövid ö-k miatt, de ezen a gépen nem tudok hosszút írni)
Egyszerűen elkényeztetted és minden hülyeséget hagytál neki, lényegében tényleg a te hibád.
3-as, egy nyelvet nem lehet úgy megtanulni, hogy csak hallod a munkahelyen, a nyelvtant meg kell tanulni, főleg a németnél, aminek kimondottan nehéz a nyelvtana.
Kedves 6-os. Sajnos az apuka nincs a történetben, már a babavárás elsö heteiben elhagyott :-((
Van egy keresztapukája, akinek nincs saját gyereke (56 éves) ezért az én fiamat szeretné kényeztetni. Ö mindent megenged a fiamnak, soha semmiért, még a szemtelenkedésért sem szól rá. Ezért ö most egy kicsit kimarad a nevelésböl, amíg helyre nem hozom a hibáimat.
Az óvoda jeleneg 14 óráig tart (nálunk). èn szintén 14-ig dolgozom :-)
Nemrég adtam be a kérelmet, hogy heti 3-szor 16-ig maradjon. Elvileg márciustól indul, hogy meghatározott napokon tovább marad.
Igazatok van, el lett kényeztetve. Majdnem késöi gyerek, nehezen jött össze. 35 voltam, amikor született. Ráadásul, hogy az apuka meggondolta magát, nehezített a lelkiállapotomon. Mindig vigyáztam, hogy az apahiány ne hagyjon nyomot a kisfiamban, de sajnos átestem a ló túloldalára.
Volt, hogy megpróbáltam a szobájába küldeni, be sem ment, csak ordított...
A wc-re kísérgetés tényleg extrém, föleg úgy, hogy az óvodában egyedül megy, még a popsiját is kitörli egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!