Meddig tart még ez az állapot (testvérféltékenység)?
Persze, hogy fog.:) Én 7 éves voltam, amikor az öcsém született, szóval már fejlettebb mint a te lányod, mégis jelen volt ez nálunk is. Pedig emlékszem, mielőtt született, anyukám már megtiltotta, hogy napi egynél többször a babáról kérdezzek, mert teljesen lefárasztottam a lelkesedésemmel. Viszont mikor hazahozták, nem érdekelt a gyerek, egy kis betolakodót láttam benne.
Csak megnyugtatásul: Ma már mindketten felnőttek vagyunk, az öcsém serdülésekor annak idején szinte én voltam a legnagyobb támasza, imádom őt.
A lányodnál is el fog ez múlni.:)
3 hónapja küzdök ezzel :D Érdekes a fiam 4 éves volt mikor az öccse született, nyoma sem volt ennek.Most 7 éves és időnként mondja, h "adjuk el a Domit :D" Persze csak akkor mikor már idegesíti a most 3 éves tesója :))) Amúgy imádják egymást.Na most 2 hónapja megjött a kisöcsi, a kisfiam középső fiúvá avanzsált, hát ne tudd meg :D
Ugyanez.Segít pelenkázni, puszilgatja stb de mikor etetem neki akkor kell pisilni, akkor akar éhen halni (és persze megy egyedül is, de anyának ott kell lennie), közli 2 perc etetés után, h "ana, elég volt" :)) ezek még aranyosak is néha, de voltak kemény dührohamai.A semmitől is üvölteni, csapkodni kezdett.
Szóval ő nem a tesóján vezette le, de egyértelműen azóta csinálja, h megszületett.Nagyon szeret oviba járni, ez a mákom, mert gyakorlatilag késő délutánig bent van, mikor hazajön akkor nagyrészt alszk a baba, a középső fiam fektetéséig úgy időzítettük, h ne legyen etetés.Megetetem a kicsit mielőtt elhozom az oviból, aztán 3 óra múlva eszik, amikor már a nagyok alszanak.Igen, a hétvége még kemény.Bár sajna már alig van tejem így tápszeres lett a baba 2 hete, ez gyorsítja a kajaidőt.Míg cicizett engedtem neki, h hozzák bújjon a takaró alatt, mesét nézzen, énekeltünk, mondókáztunk stb.
Ez egy folyamat de már sokat javult a helyzet, látom a fényt az alagút végén ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!