Mikor múlik el ez a hirtelen jött extrém testvérféltékenység?
Figyelt kérdés
Lányom 3.5 éves, fiam 9 hónapos, kb 2 hónapja a lányom teljesen kifordult magából és azóta örület minden napunk, mikor fog lenyugodni?2013. márc. 27. 22:49
1/2 anonim válasza:
Én úgy olvastam, hogy erősödik a féltékenység, amikor a kicsi elkezd helyet változtatni (kúszás, mászás).
Sajnos ez fokozódhat a járás megjelenésével. Ilyenkor javasolják az anya-lánya délelőtt bevezetését (persze ha van segítséged a kisebbhez), illetve ajánlják, hogy legyen egy polc/szekrény, ahová a legféltettebb dolgait rejtheti.
Ötlet még: minden nap mondj a nagynak valamit, amit taníthat a kicsinek. pl. mutassa meg neki, melyik a zöld formabedobó. Nemcsak a nagy érzi majd magát okosnak, hanem a kicsi is profitál belőle.
2/2 anonim válasza:
szerintem is az a legjobb, ha a nagy tanítgatja a kicsit, segítsen fürdetni, almát reszelni a picinek. Az a legfontosabb, hogy ne kiabálj a naggyal ha véletlenül olyat csinál, ami nem jó a babának. Mond el neki, hogy vigyázni kell még rá.... de ne aggódj mindig fölöttük ha játszanak. Úgyértem figyelj rájuk, de ne mond mindig, hogy jajj! Finoman! Ez fáj neki..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!