Ájulásszerű állapot ijedségtől?
Három éves kisfiammal két alkalommal fordult elő a következő: először egy játszóházban esett le egy kicsit magasabb elemről a gumiszőnyegre az oldalára, nem volt nagy esés, de persze odaszaladtam, felemeltem ő meg annyira megijedt, hogy vette volna a levegőt, de nem tudta és egyszercsak elernyedt olyan 3-4 másodpercre. Illetve a héten szintén volt egy olyan eset, hogy a betonon szaladva orra esett, de még csak pukli se nőtt, láthatóan komolyan nem ütötte meg magát, mégis mikor felkaptam sírt volna, vette volna a levegőt de nem tudta és megint egy olyan 5-6 másodpercre "elájult". Mindkétszer elvittem azért ügyeletre, de azt mondták fizikailag semmi baja, a gyerekorvos szerint pedig ez pszichés dolog, mint más kisgyerekeknél amikor hiszti közben hergelik magukat ájulásig és h nem kell félni tőle, kárt nem okozhat.
Ennek ellenére nagyon ijesztő tud lenni...:S
Másnál is volt már ilyen eset? Elkerülhető?
Arra is gondoltam, hogy lehet egy-egy ilyen esésnél nem kellene rögtön odaszaladnom, felemelni, hanem hagyni hogy elkezdjen sírni vagy reagáljon...nem tudom.
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!