Gyengék az idegeim vagy más se bírna ilyen anyával?
Anyukámmal már gyerekkorom óta hullàmvölgy a kapcsolatunk, teljesen bipolárisnak tűnik. Néhány percig szeret, várja hogy ölelgessem, pusziljam, másik percben már kiabál, úgy beszél velem mint a kutyával, durván, mindenbe bele köt . Ideges természetű, párom már 3. találkozás után azt kérdezte tőlem, hogy anyumnak nincs egy nyugodt perce sem? Mindig tesz-vesz, gyorsan és egyszerre több dolgot csinál, kb sosem volt privát szférám. Azt kellett csináljam amit ő kitalált, ha nemet mondtam két napig csak kiabált velem.
Ahogy felnőttem kezdtem önállóbb lenni és a saját életemet élni , de úgy tűnik most sem fogadja el. Amikor együtt vagyunk elvárja, hogy azt csináljam amit ő kitalált, ha más dolgom van elkezd manipulálni, hogy “en sosem hallgatok rá, azért megyek el mert ő hazajött, semmiségekkel foglalkozom, jó hogy ő mindent megcsinál, hàlàtlan vagyok”
Eljutottam arra a szintre, hogy ha haza jön én kb kikészülök lelkileg. Van egy élettársa, nála van nagyrészt de néha haza jön. Én a szülői házban vagyok amíg felépítem a saját életem. Szakmát tanultam, most abban dolgozom és egy új dologba is belekezdtem, hétvégén kell vizsgàznom. Két hete készülök rá, próbálok egyszerre dolgozni és készülni a vizsgára, itthon főzni meg amit muszáj. Erre haza jön ő és kb mindenbe bele köt. “Ez miért itt van, azt nem mostad el, hogy lehet így élni, miért vagyok ilyen lusta, hogy néz ki a ház, engem nem érdekel semmi” hiába közöltem vele hogy most erre koncentrálok, fontos, hogy jól levizsgázzak, kb semmibe veszi és folyton kezdi a kötekedést amint nyugodtan leülnék tanulni.
Olyan reakciót vált ki belőlem hogy világgá tudnék menni, síró görcsöm lesz kb mint gyerek koromban. Nem tudok koncentrálni , mert közben fáj is hogy ilyen a viszonyunk. De emiatt meg nem tudok a saját dolgomra figyelni. Már tervezem, hogy a páromhoz menjek amíg ő itthon lesz, de tudom hogy emiatt még nagyobb balhé lesz.
Vajon az én lelkem túl érzékeny, hogy ilyen reakciót vált ki belőlem, vagy más se tudná ezt normálisan viselni? 24 n

Ha otthon laksz 24 évesen és abban a 2 napban is okádék a lakás, amikor hazajön, arra hivatkozva, hogy te tanulsz, akkor persze hogy jogos.
Ő meg dolgozik, meg kvázi alig lakik ott, mégis kinek kéne ezeket megcsinálni?
De nem okàdèk a lakás, próbálok arra is figyelni, ha tudom hogy haza jön akkor pláne.
Mindig el van mosogatva, szemèt kidobva, porszívózva mire hazaér, szennyesei kimosva, elpakolva. Az egyetlen hely ahol kupi van az a saját szobàm, rengeteg dolog van és kevés tároló hely, de ez már a privát szférám, nem hiszem hogy bele kellene szólnia és pláne ilyen állandó kötekedő, lehúzó jelleggel, hogy emiatt semmire való vagyok. Vagy ez így normális mas szülőknél is?

Először is, nehéz együtt élni egy ilyen természetű emberrel, de! Ne haragudj, nálam kisgyerek van, dolgozok, és nem olyan rég még tanultam, nem mondom, hogy patika tisztaság van, de nincs mocsok. Reggel kellj fel 1 órával hamarabb, pakolj el, takaríts kicsit, ne hagyj mosatlant másra. 24 éves vagy, felnőtt nő. Amiatt hálás lehetsz, hogy ott lakhatsz felnőttként, és ezt háláld meg azzal hogy rendben tartod a lakást ha már anyád alig van otthon.
Nembmondom, hogy anyád egy szent, meg neki van igaza de a fentiekből nekem az jön le, hogy eltudnál költözni, de otthon kényelmesebb. Akkor fogadd el a helyzetet, hoszen más házában laksz.

Adsz haza a rezsibe, beszállsz a közösbe?
Mert ha nem, ez is lehet konfliktusforrás, hogy teher vagy.
Köszi a válaszokat!
Tudom, hogy teljesen jogos lenne ha tényleg mocskos körülmények között hagynám a lakást…amikor egyedül vagyok itthon akkor néha össze gyűl a mosdatlan, max 2 napig, vagy a tiszta ruhákra nem marad időm elpakolni…
De ha tudom hogy jön, külön figyelek ezekekre, hogy elkerüljem a bajt. Tiszta minden edény, fel van mosva, rend van. Hazajön és rá egy napra kupi van, úgy hagyja maga után az àgyat, össze/ vissza csinál mindent és nagyobb kupi gyűl, mint mikor csak én vagyok itthon .
Csak annyit kértem, hogy nyugodtan élhessek végezve a saját dolgaim amíg megtalálom az utam, addig se kelljen másnak adjak lakbérre, de 10 perc után kikészülök. Ez apukám hàza meg az ő szüleiè, ő korán meghalt és így maradt anyumra és rám.

Nem tudom, havi pár napot miért nem lehet elviselni, ha már egyszer a nagy házban laksz ingyen. Fogd fel úgy hogy vagy elviseled, vagy albérletet fizetsz, de az pénzben lesz sokkal szrabb.
Kerüld el, ahogy tudod.
Próbálom , nekem is nagyon rossz hogy ilyen a viszonyunk…
Hazajön, két percig puszi puszi aztán kezdődik az idegbaj, kiabálás. Amúgy a társával is folyton veszekedik, állandóan feszültség van ha együtt is jönnek. Látni kéne a helyzeteket, mert így leírva nem értitek meg milyen is konkrétan .

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!