Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy adjam be anyámnak az új...

Hogy adjam be anyámnak az új melót?

Figyelt kérdés
Ki fog borulni, hogy nem ezért tanítattak, hogy takarítsak Ausztriában. Ő inkább egy évig munka nélkül volt, apám tartotta el minimálbérből, de csak irodába volt hajlandó elmenni dolgozni.

2022. máj. 3. 07:09
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
94%
És ha kiborul akkor nem mész el vagy micsoda?
2022. máj. 3. 09:05
 22/56 anonim ***** válasza:
90%

18-ra:

Akkor nem újítják fel. Az ő lakásuk, nem a tiéd.

2022. máj. 3. 09:24
 23/56 anonim ***** válasza:
94%
Jól keresnek takarítással. Nem értem mi a probléma a szülőknek, ha határhoz közel laktok, akkor még be is járhatsz.
2022. máj. 3. 10:32
 24/56 anonim ***** válasza:
83%

Én nem mondanám meg, mit dolgozom. Elfáradni el lehet irodában is, szellemi munkában is (mindenben el lehet fáradni, ahogy - bár ez talán nem tartozik ide, mert más kategória,de ettől még igaz - belefásulni is bele lehet mindenbe.)

Ilyenkor nagyon döntő tényező tud lenni, hogy van-e jobb alternatívád, vagy tudnak-e(akarnak-e) maradásra motiválni (akár több bérrel, akár cafeteriával vagy bármivel...)

2022. máj. 3. 10:36
 25/56 anonim ***** válasza:
76%

Ha úgy érzed, rosszul fogadnák, ne mondd el! Nem tartozol senkinek sem magyarázattal azért, ahogyan döntesz a jövődről. Ez most ráadásul egy jó lehetőség, hiszen a kint szerzett jó pénzből itthon kell megélned.

Ha pedig a kis pénzedből neked kellett a konyhájukat felújítanod, akkor tényleg jobban jársz, ha nem mondod el, mert jövőre készülhetsz egy új ház építésére. Persze nem magadnak.

2022. máj. 3. 11:04
 26/56 anonim ***** válasza:
83%
Ne hazudj a szülőknek, mert folyamatosan nyomasztani fog. Óvodás vagy. Egy felnőtt vállalja a saját véleményét, és nem retteg a szülőtől. Közlöd velük. 1. Egyáltalán nem biztos, hogy negatívan reagálnának, ezt te csak vélelmezed. 2. Ha elkezdene veszekedni, te felállsz és otthagyod. És nem omlik össze a világod csak mert egy másik ember (akitől ráadásul már nem is függsz) a te életedről másképp gondolkozik. Nőj fel!
2022. máj. 3. 11:23
 27/56 anonim ***** válasza:
81%

12# "Szerintem mindenkinek számít az anyja véleménye."

Óriási tévedésben vagy. Az anyám véleménye nem lehet életvezetési tényező, mert az életem következményei az enyémek, az anyám véleményére hivatkozva nem semmisíthetek meg egy rossz következményt és nem követelhetek ki egy jót. Az anyám véleménye az anyámnak számít, aki sajátja híján élheti az én életemet, mert én még gyerek vagyok és oda őt én beengedtem. Vagy inkább még ki sem szállt onnan, hiába múltam el 18 éves, hiába van végzettségem, szakmám, partnerkapcsolatom, külön lakásom, esetleg már gyerekeim is.

Akkor felnőtt valaki, ha levált a szüleiről. Kérdező, érdemes lenne neked erre törekedned, mert jelenleg te nem vagy felnőtt ember. Egy felnőttnek nem ugrik össze a gyomra, hogy ah, vajon egy másik felnőtt ember mit szól a döntésemhez, esetleg meg se lépem, mert félek a hisztitől amit kicsap. Na ez nem egy felnőtt ember gondolatmenete!

2022. máj. 3. 11:47
 28/56 anonim ***** válasza:
91%
És akkor mi van, ha kiborul? Hadd boruljon! Az az ő dolga, majd megemészti. Te meg menj és éld az életed, ahogy neked jól esik, felnőtt ember vagy, nem tartozol senkinek magyarázattal.
2022. máj. 3. 11:50
 29/56 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező, attól, hogy anyádnak megvan a saját személyes értékrendje, világnézete, morális kódja, vallási meggyőződése, paradigmarendszere, kedvenc játszmája, stb, még nem azt jelenti, hogy ezeket neked válogatás nélkül kötelezően érvényesnek kell tartanod saját magadra.

Hallgasd meg a véleményét, aztán lépj. Még magyarázkodnod sem kell. Amúgy a szülőkkel előbb-utóbb meg kell vívni a leválási harcot. Ez most egy pont megfelelő alkalom.

2022. máj. 3. 12:08
 30/56 A kérdező kommentje:
Mindenbe beleszól. Elköltöztem másik megyébe, de még így is felhív, hogy szerinte hogy kellene élnem. Hát sztem utólag mondom el, ha állandóra vesznek. Szerencse, hogy ritkán látogat, de azért csak kiderül a dolog.
2022. máj. 3. 12:22
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!