Hogy adjam be anyámnak az új melót?
Akár aljamunka, akár nem, mindegy. Nem számít: neked most ez az életed, ebből van fedezve a villany, a gáz, a víz (a mindenki által kötelezően fizetendő rezsiköltség, ha van tévéd, akkor Ausztriában még a GIS is), meg ebből telik élelemre (hogy aztán ezeken felül még mi fér bele - belefér-e a Netflix, az HBO Max, egy-két sörözés a haverokkal, az meg már a te dolgod.)
Nem büszkék rád, na és? Az ő dolguk. A lényeg, hogy nem szorulsz rájuk. Aztán nem tudom, mennyire tudsz németül, de majd megtanulsz. Vagy nem, és marad ez. (és nyilván akkor kevesebb pénz, több kompromisszum.)
Ingázva, ami itthon olcsóbb, azt Magyarországon megvásárolva sokat lehet spórolni (főleg, ha az ingázás költségein is megosztozol valakivel).
"mert ez aljamunka"
És mi lenne, ha nem lennének takarítók?
Most nem azért... én semmi pénzért nem mennék Ausztriába, a német nyelvtől is kiráz a hideg, és soha annyi beképzelt, lenéző emberrel nem találkoztam még, mint ott (főleg Burgenlandban), de ez az én véleményem. Ettől függetlenül: az embernek valahogy meg kell élni. Valakinek a kevésbé menő munkákat is el kell végezni. Ameddig pedig az ember dolgozik, és tisztességes munkával keresi a pénzét, nem gondolnám, hogy bármi szégyellni valód lenne.
Szüleid, főleg édesanyád meg rajtad próbálja meg betelejsíteni azt, amit neki nem sikerült elérni. Egy keserű, ugyanakkor elkényelmesedett ember, akinél már most talpraesettebb vagy. Ne hagyd magad befolyásolni! Neki a saját életével kéne foglalkoznia, és nem rajtad keresztül kéne kiélnie magát. Neked meg nem az ő életét kell élned, hanem a sajátodat.
Többet fogsz keresni ott és jobb életed lesz.
Menjél sok sikert.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!