Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy adjam be anyámnak az új...

Hogy adjam be anyámnak az új melót?

Figyelt kérdés
Ki fog borulni, hogy nem ezért tanítattak, hogy takarítsak Ausztriában. Ő inkább egy évig munka nélkül volt, apám tartotta el minimálbérből, de csak irodába volt hajlandó elmenni dolgozni.

2022. máj. 3. 07:09
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
83%

Akár aljamunka, akár nem, mindegy. Nem számít: neked most ez az életed, ebből van fedezve a villany, a gáz, a víz (a mindenki által kötelezően fizetendő rezsiköltség, ha van tévéd, akkor Ausztriában még a GIS is), meg ebből telik élelemre (hogy aztán ezeken felül még mi fér bele - belefér-e a Netflix, az HBO Max, egy-két sörözés a haverokkal, az meg már a te dolgod.)

Nem büszkék rád, na és? Az ő dolguk. A lényeg, hogy nem szorulsz rájuk. Aztán nem tudom, mennyire tudsz németül, de majd megtanulsz. Vagy nem, és marad ez. (és nyilván akkor kevesebb pénz, több kompromisszum.)

Ingázva, ami itthon olcsóbb, azt Magyarországon megvásárolva sokat lehet spórolni (főleg, ha az ingázás költségein is megosztozol valakivel).

2022. máj. 3. 13:44
 42/56 anonim ***** válasza:
85%

"mert ez aljamunka"

És mi lenne, ha nem lennének takarítók?

Most nem azért... én semmi pénzért nem mennék Ausztriába, a német nyelvtől is kiráz a hideg, és soha annyi beképzelt, lenéző emberrel nem találkoztam még, mint ott (főleg Burgenlandban), de ez az én véleményem. Ettől függetlenül: az embernek valahogy meg kell élni. Valakinek a kevésbé menő munkákat is el kell végezni. Ameddig pedig az ember dolgozik, és tisztességes munkával keresi a pénzét, nem gondolnám, hogy bármi szégyellni valód lenne.

Szüleid, főleg édesanyád meg rajtad próbálja meg betelejsíteni azt, amit neki nem sikerült elérni. Egy keserű, ugyanakkor elkényelmesedett ember, akinél már most talpraesettebb vagy. Ne hagyd magad befolyásolni! Neki a saját életével kéne foglalkoznia, és nem rajtad keresztül kéne kiélnie magát. Neked meg nem az ő életét kell élned, hanem a sajátodat.

2022. máj. 3. 13:50
 43/56 anonim ***** válasza:
40%
Szintén a határhoz közel lakunk. Rám és a családomra meg azért néznek sokan furcsán, hogy miért nem Ausztriában dolgozunk? Nagyon nehéz oda kikerülni. Úgy tudom a szakképzettséget és komolyabb nyelvtudást nem igénylő munkakörök telítve vannak. Kihalásos alapon vesznek fel újat. /Mari néni meghal, jöhet a húga./ Meg ha valaki jól csinálja úgymond több ház is összejön neki, aztán ha úgy érzi sok neki ad át belőle családtagnak, barátnőnek, szomszédnak.
2022. máj. 3. 14:30
 44/56 anonim ***** válasza:
86%
Kérdező, szerintem 34-es nem ehhez a kérdéshez akart válaszolni, eltévedt.
2022. máj. 3. 15:16
 45/56 anonim ***** válasza:
88%
43-as nem csak ház takarítás van Ausztriában. :D
2022. máj. 3. 15:17
 46/56 anonim ***** válasza:
87%
Kit érdekel anyád mit mond? Még így is jobban fogsz keresni, mint én mérnökként. Ha tudnék németül én is inkább kimennék oda takarítani, mint itt mérnökként szívni..
2022. máj. 3. 15:33
 47/56 anonim ***** válasza:
31%
46# Milyen mérnök vagy? Milyen eredményeid vannak? A mérnök kissé tág. Valódi tudással lehet keresni, átbukdácsolt büfészak az is csak alapon, utána szorgalom sincs, no az valóban sokat nem ér.
2022. máj. 3. 15:45
 48/56 anonim ***** válasza:
86%

Többet fogsz keresni ott és jobb életed lesz.

Menjél sok sikert.

2022. máj. 3. 15:51
 49/56 anonim ***** válasza:
100%
Hát, az én szüleim sem örültek, de mikor mondtam hogy felszolgálóként hetente keresek annyit mint anyám 30 éves tanári pályafutással a háta mögött egy hónapban, akkor megértették. 5 év alatt egy családi házra valót összespóroltunk a párommal pedig annyira nem húztuk szorosra a nadrágszíjat. Ezt itthon milyen munkahelyen teheted meg?
2022. máj. 3. 18:12
 50/56 anonim ***** válasza:
80%
47-Teljesen mindegy milyen mérnök vagyok kb a top legjobb szakból az egyiket elvégeztem. Itt ebben az országban a mérnök egy csicskamunkás, kivéve ha jól menő cége van.
2022. máj. 3. 18:42
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!