Miért alakul ki a gyerekben a bizalom a szülő felé?
Felnőtt vagyok nincs gyerekem,de nagyon sok esetben azt tapasztalom, főleg az utóbbi időben,hogy a gyerek fél oda menni a szülőkhöz,ha baj és fogalmam sincs,hogy ennek mi az oka. Elsősorban a szülőkhöz szól a kérdésem,hogy ez miért van mitől alaluk ki egy gyerekben,kamaszban?
A ti 10-16-20 éves gyereketek szerintetek őszinte?
Teljesen mindegy,hogy mekkora a baj,itt most nem azon van a hangsúly,hanem azon,hogy nem megy oda segítséget kérni.
Értem én,hogy próbálod úgy nevelni,hogy bizalommal forduljon hozzád,de a gyerek mégsem teszi ezt meg és ez az ami érdekel,hogy miért?
Vagy a büntetéstől, elítéléstől való félelem, vagy az attól való tartás,hogy ezzel megbántja a szülőt, vagy úgy gondolja, hogy önállóan is megbírkózik a problémával.
Külső és belső környezeti hatások összessége plusz a szölői természet is.
Sosem egy személy hibája a dolog hanem az összes résztvevőé a problémában plusz a tanult beidegződések.
Én pl 14-15 éves koromban untam bele abba, hogy ha mondtam valamit anyámnak, akkor ő elmondta apámnak. Apámat olyan 10 éves korom óta nem szeretem. Ahogy a gimit kijártam, 6 éve, le is léptem. Anyám akkor sem azt kérdezte, hogy hol vagyok meg mi van velem, hanem jött azzal, hogy szerintem nem érdemel annyit, hogy szóljak hogy leléptem. Megloptak, érzelmileg és anyagilag zsaroltak. A cuccaim sem tudtam elhozni. De azóta rendbe jött az életem anyagilag. Viszont pszichésen megmaradt a szorongás, nagyon nehezen bízok meg bárkiben, és ha egyszer átver valaki, soha többé nem állok vele szóba. Az egyetlen, akiben mindig is megbízhattam, nagypapám pedig nagyon beteg. 😭 Lehet, hogy van még neki egy két év, de lehet, hogy csak pár nap vagy hét. Szóval most hetek óta nem tudok enni, fogytam 10 kilót, (decemberi coviddal már közel 20)
Szóval 24 éves vagyok, és nagypapámmal mindig is őszinte voltam. De ő ki is érdemelte. Mindenben segített, és segít még így betegen is, amiben csak tud. Anyámékkal meg több mint 10 éve semmit nem közlök, és 6 éve nem is beszélek velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!