Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan érjem el a gyerekemnél...

Hogyan érjem el a gyerekemnél hogy tiszteljen, anélkül hogy félne tőlem?

Figyelt kérdés
Mármint félreértés ne essék, jelenleg nincs gyerekem, de majd később szeretnék. Szóval hogyan érjem majd el, hogy tiszteljen a gyerekem, de ne azért mert fél tőlem, hanem saját magától? Hogy bízzon bennem, de ne haveri szinten legyünk egymással, hanem szülő-gyerek szinten.

2021. nov. 15. 10:20
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
39%
Ez a mese oldala amit eddig gondoltál, a valóság azért nem egészen ez lesz.
2021. nov. 15. 10:26
 2/19 anonim ***** válasza:
92%
Szeretettel kell fegyelmezni
2021. nov. 15. 10:26
 3/19 anonim ***** válasza:
88%

Fegyelmezd következetesen. Ne kiabálj, ne emelj rá kezet (én kétszer kaptam pofont, de azt teljesen kiérdemeltem), ne fenyegesd. Ha valamit ígérsz, tartsd be, és az égre, mutass példát!

Nálunk ezutóbbival komoly problémák voltak, mindenki papolt az őszinteségről, meg hasonlókról, de ugyanők simán kibeszéltek mindenkit a másik háta mögött, szóval? :D

2021. nov. 15. 10:29
 4/19 anonim ***** válasza:
99%
Tegyél arról hogy a követendő példát lássa benned ne a zsarnokot... ez pl a lehető legjobb út.
2021. nov. 15. 10:30
 5/19 anonim ***** válasza:
98%
Legyél következetes, de mindig érezze, hogy szereted.
2021. nov. 15. 10:34
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Te tiszteled a szüleid, de félsz tőlük?

Ha igen, érdemes ezen dolgozni, mielőtt szülővé válsz. Főleg azokon a helyzeteken, amiket nem jól reagáltak le.

Ha jó mintát hozol, úgy kicsit könnyebb lesz.

2021. nov. 15. 10:38
 7/19 anonim ***** válasza:
94%

A példamutatás valóban fontos. Ha látja a gyerek, hogy tisztelettel bánsz másokkal, ő is jobban tisztelni fog téged. A semmiből nem lehet elvárni a tiszteletet, még ha a saját gyereked is, ki kell érdemelned. Sugározz biztonságot, ha gond van érezze, hogy bármekkora baromságot csinált, neked elmondhatja. Szeresd, adj jó tanácsokat és te is bízz benne. Attól, hogy a gyerek kicsi, még nem hülye. Ha jó a nevelésed, mindig fogja tudni merre van a jó út. Ne tiltsd el semmitől (persze nem drogokra gondolok vagy ilyesmire). Ha eltiltod valamitől, csak az akaratod ellentétét éred el, pl ha van egy barátja akit te nem kedvelsz. Hallgasd meg, vedd komolyan amit mond. Ha mesél valamit, figyelj oda. Ne gyere neki az ilyen toxikus "én megmondtam hogy ez lesz" dumákkal. Ha már megvan a baj, öleld meg és mondd, hogy sajnálod és minden rendben lesz. Ja, és ne hasonlítsd más gyerekekhez.

Hasracsapva talán ennyit tudtam felhozni a saját gyerekkoromból kiindulva. :)

2021. nov. 15. 10:40
 8/19 Senior Séf ***** válasza:
32%
Ezen az oldalon a gyakorló szülő a legkevesebb. Ne az itteni válaszokból akarjál kiokosodni.
2021. nov. 15. 10:41
 9/19 anonim ***** válasza:
98%

Mondanám én is a sablont, hogy legyél következetes, de ha belegondolok, tiszteltem anyukámat, pedig nem volt következetes. Sokszor láttam a hibáit, de ez nem akadályozott meg abban, hogy szeressen és tiszteljem. Talán azért, mert tudtam, mennyire szeret? Nem tudom. Nem tudom, hogy azért voltam olyan gyerek, amilyen, mert ő olyan anya volt, amilyen, vagy fordítva. (Tyúk vagy tojás?)

Mindenesetre engem nem kellett fegyelmezni, mert elég unalmas gyerek voltam.

2021. nov. 15. 10:52
 10/19 anonim ***** válasza:
2%
Verjé rá egyet
2021. nov. 15. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!