Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetek jogilag, hogy a...

Mit tehetek jogilag, hogy a gyerekemnek a legjobb legyen?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Gyermekem egy év múlva középiskolába kerül, melyet az otthonunktól távol, vidéken szeretne elkezdeni, az apa lakhelyén (tőlünk 250 km-re). Kizárólagos szülői felügyeleti jog mellett én neveltem születésétől, de ő az apjához húz. Nem elleneztem, de kollégiumi elhelyezés és hétvégentei hazajövetel mellett. Az apa a gyereket egy szuper új házba való költözéssel kecsegteti (ellenemre), hogy arra vegye rá a gyereket, hogy oda költözzön hozzá, ne a koleszba. Ettől kezdve a gyerek hallani sem akar a kollégiumról, csábítja a csillogóbb és vonzóbbnak tűnő élet. Félek hogy nem jönnek ki jól egymással, félek, hogy a gyerek az utcára kerül vagy rossz társaságba, és az apa csak mossa a kezeit, hiszen minden felelősség a nyakamban van, de a távolság viszont túl nagy ahhoz, hogy érdemben segíthessek, ha gond lesz. Mit tanácsoltok, mit tegyek? Nem korlátozni akarom a gyereket, nem is elválasztani az apától, de biztonságos és normális kereteket szeretnék. Mik a lehetőségeim? Köszönöm, Éva

2021. máj. 24. 14:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
79%
Kollégiumban is ott lenne a lehetőség, hogy rossz társaságba kerül, nem jár be, stb. Ugyan úgy nem látnád, mit csinál, mintha az apjánál lenne. Szerintem kár a kolesz ha lenne neki hol laknia. 🤷‍♀️ de az a kérdés, hogy miért is akár olyan messzire menni? Nekem úgy jön át, csak az apja miatt és az iskola csak mellékes dolog.
2021. máj. 24. 14:29
 2/13 anonim ***** válasza:
25%

Azért ez nem így van 1. A koliban szinte iskolai szintű felügyelet alatt van, nem lehet csak úgy lógni, zülleni.

Egyértelműen koli! Ha az első év jól megy, lehet szó az apához költözésről.

2021. máj. 24. 14:31
 3/13 anonim ***** válasza:
95%
Miért gondolod hogy nem jönnének ki jól?
2021. máj. 24. 14:36
 4/13 anonim ***** válasza:
96%

"A koliban szinte iskolai szintű felügyelet alatt van, nem lehet csak úgy lógni, zülleni."

Hahahahahahahahahaha! Mondom ezt úgy, hogy én szigorúnak számító koliban voltam.

Egyébként apuka adja be a gyermekelhelyezés megváltoztatására a kérelmet és legyen nála elhelyezve a gyerek, hétvégén meg hazajárna hozzád ugyan úgy "láthatásra". Így nem rakhatja ki ha odaköltözik és az is kiderül mennyire gondolja komolyan. És abból se lenne vita, hogy minek fizet gyerektartást, ha nála lakik a gyerek, stb.

2021. máj. 24. 14:41
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Legyen apukánál elhelyezve a gyerek, az a legtisztább. A láthatások is hétvégére meg a szünetekre esnek, amikor a gyerek menne haza a koliból amúgy is. Amit meg a gyereknek adnál pénzt, kajára, sulira, szórakozásra, azt majd apukának utalod gyerektartásként. Így még lehet olcsóbban is jössz ki.
2021. máj. 24. 14:50
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Miert baj ha az apjánál lakik majd? Miből gondolod hogy baj lesz?

Legyen az apjánál a felugyelet, és intezkedjen ő, meg vallaljon felelősséget. NEM teheti csak úgy utcára, nem is értem az egészet. Eddig mennyit foglalkozott a gyerekkel?

Nezd, ha annyira apás csak rosszabb lesz ha tiltod. Intezzetek el hogy hivatalosan is nala legyen, aztan majd kiderul milyen lesz.

2021. máj. 24. 14:52
 7/13 anonim ***** válasza:
95%

Volt itt nemrég ennek a kérdésnek a fordítottja: a gyerek érdeklődött, hogy hogyan élhetne közelebb az apjához, ha az anyjáé a felügyelet joga. Neki tanácsolták, hogy jelentkezzen az apja lakóhelyére iskolába, és esetleg kollégiumba.

(Bár nem kizárt, hogy azt a kérdést is te írtad.)

2021. máj. 24. 14:52
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Inkább az, hogy az apjánál lakjon. Csak van annyira felelősségteljes, hogy nem teszi a gyereket egy idő után az utcára.. Ha ez így nem jön össze, attól még a koli lehetősége fennáll.
2021. máj. 24. 15:52
 9/13 anonim ***** válasza:
93%
Na, megegyszer elolvastam. Tehet nem iden szeptemberben kezdene, hanem jovore. Toltse ott a teljes nyariszunetet idén, akkor kiderül majd, hogyan tudnak együtt élni.
2021. máj. 24. 15:54
 10/13 anonim ***** válasza:
11%

Nalam sehogy. En felugyelem az en felelossegem.

Nem megy 250km messzire suliba. Jar oda ami kozel van.

Apuka csak anyukat akarja bosszantani. Kvazi a gyereket manupulalja.

2021. máj. 24. 17:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!