Mit tehetek jogilag, hogy a gyerekemnek a legjobb legyen?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Gyermekem egy év múlva középiskolába kerül, melyet az otthonunktól távol, vidéken szeretne elkezdeni, az apa lakhelyén (tőlünk 250 km-re). Kizárólagos szülői felügyeleti jog mellett én neveltem születésétől, de ő az apjához húz. Nem elleneztem, de kollégiumi elhelyezés és hétvégentei hazajövetel mellett. Az apa a gyereket egy szuper új házba való költözéssel kecsegteti (ellenemre), hogy arra vegye rá a gyereket, hogy oda költözzön hozzá, ne a koleszba. Ettől kezdve a gyerek hallani sem akar a kollégiumról, csábítja a csillogóbb és vonzóbbnak tűnő élet. Félek hogy nem jönnek ki jól egymással, félek, hogy a gyerek az utcára kerül vagy rossz társaságba, és az apa csak mossa a kezeit, hiszen minden felelősség a nyakamban van, de a távolság viszont túl nagy ahhoz, hogy érdemben segíthessek, ha gond lesz. Mit tanácsoltok, mit tegyek? Nem korlátozni akarom a gyereket, nem is elválasztani az apától, de biztonságos és normális kereteket szeretnék. Mik a lehetőségeim? Köszönöm, Éva2021. máj. 24. 14:25
11/13 anonim válasza:
En sem engednem el. Nem is ertelek benneteket, hat szuletesetol fogva neveled a gyereked, majd 14 eves korban csak ugy elengedned 250 kmre??? A mai vilagba??? Raadasul ugy, hogy az apuka esetleg nem annyira megbizhato? Isten ments, pont most van abban a korban, hogy az elete rossz iranyba fordulhat valoban....Ennyi idosnek igenis kell az anyai felugyelet! Akkor is ba megharagszik, es akkor is ha rossz lesz ettol egy idore a viszony. A gyermek erdekeit kell nezni. Arrol mar nem is beszelve, hogy nagy a valoszinusege, hogy hamar kiderulne, hogy apuka nem tud helytallni, a gyerek sem erezne jol magat, lenne valami gebasz, akkor hogy jon vissza? Visszacsinalni megint az elhelyezest? Iskolabol ki, majd megint egy ujba? Ne engedd az egeszet szerintem, uljetek le es beszeljetek at, mond el neki ezeket a dolgokat.
12/13 anonim válasza:
Miért van kizárólagos felügyeleted? A felügyeleti jogot nem vonják meg csak úgy.
13/13 anonim válasza:
12!
Szinte biztos hogy nincs neki, csupán nála van elhelyezve a gyerek
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!