Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bipoláris vagyok, korábban...

Bipoláris vagyok, korábban borderline szem.zavarral voltam diagnosztizálva. Tanácsot szeretnék kérni családtagjaimmal kapcsolatban. (?)

Figyelt kérdés
Direkt nem a mentális egészség kategóriába írom. Tehát középkorú nő vagyok, harmincas éveim közepén lettem diagnosztizálva borderline szem.zavarral (kórházban, 3 hónapos benntartózkodás és tesztek után). Negyvenes éveim közepén bipoláris zavart állapítottak meg. Ez a diagnózis egészen nyilvánvalóan helytálló, az elmúlt 2 és fél évben kórházból kórházba mentem (pszichiátria ill. pszichiátriai rehabilitációs osztály). És hát fél évig depressziós vagyok, fél évig "szárnyalok". Szedem a gyógyszereimet, havonta beszélek a pszichiáterrel. A szüleim (aki már a hetvenes éveikben járnak) teljes mértékben elutasítóak a betegségem megértésével kapcsolatban. folyt. köv.

2022. ápr. 29. 10:22
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim ***** válasza:
85%
Kizart hogy egy bipoláris által nevelt gyerek mindenféle lelki sérülés nélkül éljen
2022. ápr. 29. 13:57
 32/63 anonim ***** válasza:
18%

Arra hogy van arcod büszkének lenni, hogy a gyereked az ágyban fetrengve lát, vagy pedig pattogni, mint valami nem is mondom micsoda? Mit csináltál jól? Lehet ám, hogy nem kirepült az idillből a nagy, hanem elmenekült.

Az is beszédes, hogy egyedül nevelted őket. Valamiért... Úgy könnyű egyedül gyereket nevelni, hogy s pénzt meg tolja alád más. Ette csak ne legyél büszke.

2022. ápr. 29. 14:00
 33/63 A kérdező kommentje:

29

Mi a jó eget várok? Ami a kérdésben és az 1. válaszban szerepel. Hogy ne kelljen már könyörögni, hogy higgyék el, hogy van bajom. Mindegy, nem megyek bele már a részletekbe. Úgy látom, hogy még mindig nagyon távol vannak az emberek attól, hogy a pszichés, pszichiátraiai betegségeket megértsék. Sajnos. Én azért tudod úgy élem az életem, hogy próbálom megérteni az embereket, de a butasággal, közönnyel, rosszindulattal és alultájékozottsággal nem tudok megbirkózni.

2022. ápr. 29. 14:02
 34/63 A kérdező kommentje:

32

Szövegértés? Nem arra vagyok büszke, hogy látja (látják) a betegségem.

Csak arra vagyok büszke (de ez bármikor megváltozhat), hogy egyelőre jól van a nagyobb gyerekem. A többit visszaszívom. Oké, akkor nekem ehhez semmi közöm, ez csak színtiszta szerencse és véletlen.

2022. ápr. 29. 14:06
 35/63 A kérdező kommentje:
*pszichiátriai
2022. ápr. 29. 14:06
 36/63 anonim ***** válasza:
93%
21-es, nekem van egy szintén bipol barátnőm, 50 éves és 22 éves a fia. Én nem fogok szülni erre a betegségre, meg nem is szeretem a gyerekeket, engem idegesítenek. Én azt vallom, hogy bipolra ne szüljön nő gyereket, de nem ítélem el azt aki mégis gyereket vállal. Én nem fogok.
2022. ápr. 29. 14:09
 37/63 A kérdező kommentje:

Még annyit, hogy szerettem volna anyámnak ajánlani fb csoportot, bipoláris betegek hozzátartozóinak szólót. Egy ilyen van, bemásolom a névjegyet: "A betegségtudat nélkül élő bipolárisok hozzátartozóinak mindennapi küzdelme miatt indítom a csoportot. Szeretném tapasztalataitokat, küzdelmeiteket, gyötrődéseiteket, félelmeiteket megosztanátok velem, és sorstársainkkal. Szeretnék erőt adni, kapni a túléléshez." Hát ez rám nem igaz. Szedem a gyógyszereimet, van betegségtudatom és kértem pl., hogy menjünk családterápiára. Azért családterápiára, mert ott mindenki elmondhatja a maga problémáit. Ott nem csak én mantráznám a dolgaimat, hanem ők is elmondhatnák, hogy min mennek keresztül. Ettől teljesen elzárkóznak. Igaz, családterápiát együtt élő családtagoknak szoktak csinálni.

Amíg valaki nem lesz saját maga depressziós, addig sajnos (szerencsére!) nem tudja, hogy ez mit jelent. Én sem tudtam, amíg nem lettem az.

2022. ápr. 29. 14:20
 38/63 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is van betegségtudatom, de nem akartam volna soha családterápiára menni, sem pszichoterápiára. Se időm , se kedvem nem lenne hozzájuk, ezt az orvosomnak is megmondtam. Szedem a gyógyszereimet, elvagyok, de nekem az az 1 óra amit a pszichiáteremnél vagyok, sokat segít.
2022. ápr. 29. 14:23
 39/63 A kérdező kommentje:

38

Havonta szoktál menni? Magánorvos?

2022. ápr. 29. 14:25
 40/63 anonim ***** válasza:
100%
Igen magánorvos. Egyszer voltam SZTK-ban mert sürgősségi gyógyszerfelírás kellett, hát milyen emberek voltak ott..... Komolyan megijedtem. Kérdezte is orvos hogy állami úton voltam-e orvosnál. Mondom nem és nem is leszek.
2022. ápr. 29. 14:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!