Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bipoláris vagyok, korábban...

Bipoláris vagyok, korábban borderline szem.zavarral voltam diagnosztizálva. Tanácsot szeretnék kérni családtagjaimmal kapcsolatban. (?)

Figyelt kérdés
Direkt nem a mentális egészség kategóriába írom. Tehát középkorú nő vagyok, harmincas éveim közepén lettem diagnosztizálva borderline szem.zavarral (kórházban, 3 hónapos benntartózkodás és tesztek után). Negyvenes éveim közepén bipoláris zavart állapítottak meg. Ez a diagnózis egészen nyilvánvalóan helytálló, az elmúlt 2 és fél évben kórházból kórházba mentem (pszichiátria ill. pszichiátriai rehabilitációs osztály). És hát fél évig depressziós vagyok, fél évig "szárnyalok". Szedem a gyógyszereimet, havonta beszélek a pszichiáterrel. A szüleim (aki már a hetvenes éveikben járnak) teljes mértékben elutasítóak a betegségem megértésével kapcsolatban. folyt. köv.

2022. ápr. 29. 10:22
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
90%
Ha nem tudsz dolgozni, akkor rosszul vagy gyógyszerezve. A gyógyszernek pont az a funkciója, hogy normális életed lehessen. Ha még súlyos mellékhatásai is vannak (mik?), akkor le kell cserélni. Tud minderről az orvos? Persze, hogy rossz a viszonyod az anyáddal, ha ők tartanak el. Mi lesz, ha ők már nem lesznek?
2022. ápr. 29. 12:46
 12/63 anonim ***** válasza:
73%

De hát hetvenen felül vannak, és ők ezt ugye már csak a korukból adódóan nehezen élik meg. Meg azt is, hogy ilyen idős korukban ők finanszíroznak téged. És ráadásul gyereked, gyerekeid vannak így. Ez nincsen nekik rendben. Ne mondja senki, hogy ez nem érthető. Egy borderlineos anya... Te jó ég.

És valóban, el kell menni dolgozni. Ők a te felelősséged, neked kellene eltartanod a gyerekeket, lassan már a te szüleid lépnek abba a korba, amikor már neked kellene rájuk is segíteni. Te meg a saját életedet nem tudod. Milyen és mennyi elfogadást, szeretetet, segítséget vársz még?

A gyógyszereid pedig elég rosszul lehetnek beállítva. Ész megáll...

2022. ápr. 29. 13:20
 13/63 anonim ***** válasza:
56%
A bipoláris szemelyisegzavar az, akit épeszű ember nem képes megerteni. Értem, hogy neked ez nem tetszik, de a másik meg megorul attól, ha valaki egyik nap kisangyal, másik nap meg idegbeteg
2022. ápr. 29. 13:23
 14/63 anonim ***** válasza:
86%
Erről nem tehetünk..... egy napot próbálj ki így élni....
2022. ápr. 29. 13:30
 15/63 anonim ***** válasza:
66%

14!

Nyilván nem tehettek róla, nem is azért írtam. De arra gondolsz e, hogy a körülötted élőknek milyen nehéz egy ilyen emberrel kapcsolatban lennie?

2022. ápr. 29. 13:33
 16/63 A kérdező kommentje:

11

A 18. gyógyszernél tartok... Nem mondanám, hogy rosszul vagyok gyógyszerezve. Jelenleg a három fontos gyógyszercsoportból egyet nem szedek, mert a pszicháterem - egyelőre - feladta, hogy találunk olyat, ami jó.

Mellékhatások? Enyhébbeket nem mondom, súlyosabbak: nagyon komoly memóriavesztés, kognitív funkciók romlása, deperszonalizáció.

Természetesen tud róla az orvos, hogy ne tudna? Havonta kontrollra "járok". (Szorongásos betegség miatt nem tudok itthonról elmenni.) Szóval telefonon egyeztetünk.

2022. ápr. 29. 13:36
 17/63 A kérdező kommentje:

12

Apám a mai napig dolgozik. Nem akarok részletekbe menni, de nagyon jól állnak anyagilag.

Nem vagyok borderline. Bipoláris vagyok. A korábbi diagnózisom volt borderline. (Egyébként a kettő gyakran egyszerre van jelen ill. nehéz elkülöníteni őket.)

Igen, ész megáll... ti. a bipoláris zavar és a skizofrénia konkrétan elmebetegségek.

2022. ápr. 29. 13:38
 18/63 A kérdező kommentje:

13

Nem bipoláris szem.zavar. Van a bipoláris zavar. Az egy nagyon súlyos pszichiátriai betegség. Konkrétan elmebetegségnek minősül. És van a borderline szem.zavar. Az is egy nagyon súlyos pszichiátriai betegség. (De nem számít elmebetegségnek.)

2022. ápr. 29. 13:40
 19/63 anonim ***** válasza:
85%
15-ös és most mit csináljak? Akasszam fel magam? Szerinted nekem nem rossz így élni? Hogy a Btk. szerint elmebeteg vagyok, és nem vagyok büntethető? Hidd el nem varrom magam más nyakára, nem kell párkapcsolat pont emiatt.
2022. ápr. 29. 13:40
 20/63 anonim ***** válasza:
60%
Aztán erre ugyan mi a jó égért vállaltál gyereket?????
2022. ápr. 29. 13:42
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!