Bipoláris vagyok, korábban borderline szem.zavarral voltam diagnosztizálva. Tanácsot szeretnék kérni családtagjaimmal kapcsolatban. (?)
De hát hetvenen felül vannak, és ők ezt ugye már csak a korukból adódóan nehezen élik meg. Meg azt is, hogy ilyen idős korukban ők finanszíroznak téged. És ráadásul gyereked, gyerekeid vannak így. Ez nincsen nekik rendben. Ne mondja senki, hogy ez nem érthető. Egy borderlineos anya... Te jó ég.
És valóban, el kell menni dolgozni. Ők a te felelősséged, neked kellene eltartanod a gyerekeket, lassan már a te szüleid lépnek abba a korba, amikor már neked kellene rájuk is segíteni. Te meg a saját életedet nem tudod. Milyen és mennyi elfogadást, szeretetet, segítséget vársz még?
A gyógyszereid pedig elég rosszul lehetnek beállítva. Ész megáll...
14!
Nyilván nem tehettek róla, nem is azért írtam. De arra gondolsz e, hogy a körülötted élőknek milyen nehéz egy ilyen emberrel kapcsolatban lennie?
11
A 18. gyógyszernél tartok... Nem mondanám, hogy rosszul vagyok gyógyszerezve. Jelenleg a három fontos gyógyszercsoportból egyet nem szedek, mert a pszicháterem - egyelőre - feladta, hogy találunk olyat, ami jó.
Mellékhatások? Enyhébbeket nem mondom, súlyosabbak: nagyon komoly memóriavesztés, kognitív funkciók romlása, deperszonalizáció.
Természetesen tud róla az orvos, hogy ne tudna? Havonta kontrollra "járok". (Szorongásos betegség miatt nem tudok itthonról elmenni.) Szóval telefonon egyeztetünk.
12
Apám a mai napig dolgozik. Nem akarok részletekbe menni, de nagyon jól állnak anyagilag.
Nem vagyok borderline. Bipoláris vagyok. A korábbi diagnózisom volt borderline. (Egyébként a kettő gyakran egyszerre van jelen ill. nehéz elkülöníteni őket.)
Igen, ész megáll... ti. a bipoláris zavar és a skizofrénia konkrétan elmebetegségek.
13
Nem bipoláris szem.zavar. Van a bipoláris zavar. Az egy nagyon súlyos pszichiátriai betegség. Konkrétan elmebetegségnek minősül. És van a borderline szem.zavar. Az is egy nagyon súlyos pszichiátriai betegség. (De nem számít elmebetegségnek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!