Hogy maradjak nyugodt, ha veszekednek a családtagjaim?
Húgom 3 éves,és nemrég kezdődött el a dackorszak,szinte mindennap üvölt 1 órán keresztül. Anyám viszont elég ingerlékeny,és olyankor ő is elkezd veszekedni a gyerekkel..múltkor leöntötte vízzel.
Én pedig elég rosszul viselem az ilyen helyzeteket,múltkor összevagdostam emiatt a karom (de erről nem tud senki). Most is pont ilyen helyzet van,és igyekszem "ellenállni". 16/L
Magyarázza már el nekem valaki, hogy minek lett ennyire divat eza vágdosas?
Ezzel jobb lessz?
Inkább verj szét valamit vagy mittudomén, de ettől bármi jobb
Teljesen érthető a feszültség, ami benned keletkezik ilyenkor. Nem lehet könnyű elviselni ezeket a jeleneteket, az ember egyszerre tehetetlen és szeretne is kimaradni belőlük. Emiatt viszont nem érdemes kárt tenni önmagadban! Légy erős! Gondold át, mégis miben segít ez? Megtanul tőle viselkedni a húgod? Megtanul tőle nevelni anyukád? Könnyebb lesz neked elviselni a következő alkalmat? Mindre nem a válasz. Ráadásul ha kiderül, az alapján, amit írtál anyukádról, nem biztos, hogy számodra kedvező lesz a reakciója.
Amit ténylegesen tenni tudsz: ülj le őszintén beszélgetni anyukáddal, mondd el neki, mennyire nehezek számodra ezek a helyzetek. Mondd el anyukádnak, hogy ezzel semmit sem ér el a húgodnál, hiszen pont azért üvölt és hisztizik, hogy megkapja a figyelmet. Ha látja, hogy elér valami hatást - mégpedig azt, hogy anyukád felidegesíti magát, veszekszik vele, akár tettlegességig, akkor eléri a célját. Nehéz, de hagyni kell ilyenkor, hadd dúljon-fúljon, ha nem reagáltok rá, abba fogja hagyni.
Kedves 2. és 4. válaszolónak..
Hiába magyaráznám el,hogy lenyugtat,meg ilyesmi,mert már a válaszotokban is leírtátok hogy úgyse értenétek meg.
Én meg azt nem értem,hogy ezt miért könyvelik el divatnak. Írtam a kérdésben is,hogy nem tud senki erről,ergo nem mutogatom senkinek,hogy "jajj nézd a kezem és sajnálj"..
Ezzel a hozzáállással esküszöm szánalmasabbak vagytok,mint én vagy akár egy divatvagdosó. Van kb. 8 milliárd ember a Földön,és ja,van akit azok a dolgok is ilyen szinten megviselnek,amiket felsoroltál. Meg van,aki cigizéssel/alkohollal/kábítószerrel/szexxel vezeti le a feszültséget,van aki vagdosással..
Amúgy nem az a problémám,hogy visít a kistesóm,hanem az,ahogy erre reagálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!