Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Igazuk van a családtagjaimnak...

Igazuk van a családtagjaimnak abban, hogy tisztaságmániás vagyok?

Figyelt kérdés

Elég gyakran vitatárgya itthon a tisztaságmániám, legalább is szerintük az vagyok, szerintem viszont ők igénytelenek..

Pl. anyám úgy szokott mosogatni, hogy reggel a mosogatót megtölti vízzel, rak bele kb 2 csepp mosogatószert és elmossa benne az edényeket, aztán úgy hagyja és estig ott áll ugyanaz a víz, tele ételdarabkákkal meg már nincs is benne mosogatószer, de mégis abban "mossa" el a dolgokat. Ráadásul amikor mosogat, úgy öblíti el az edényeket, hogy épp, hogy odateszi a folyó víz alá őket, aztán úgy rakja a csepegtetőre, hogy még van rajtuk hab. És én volt már, hogy megmondtam neki, inkább ne mosogasson, mert egyrészt unom hallgatni, hogy állandóan itt szitkozódik, hogy senki nem segít neki, de ha elkezdenék pl. mosogatni, kiveszi a kezemből és ordibálva kiküld, mert szerinte túl sok mosogatószert használok meg túl sok vizet. Másrészt mert én nem vagyok hajlandó olyan evőeszközökkel enni, amiket hideg, ételdarabkákkal teli vízben "mosogatott" el valaki, aztán még le se öblítette rendesen...Meg amúgy abból is látszik, mennyire jól elmosogat, hogy a szüleimnek meg nővéremnek az a szokásuk, hogy amikor isznak valamit, utána nem rakják egyből a mosogatóba, hanem ott hagyják szanaszéjjel a poharakat az asztalon vagy egy polcon, stb. és idővel a pohár aljára ráragad egy kis folyadék és tök undorító, hogy miután el is mosogatta a poharat, az alján még ott van odaragadva egy kis tejkör mondjuk, vagy a kávé...Én meg direkt mosogatásnál mindig be is áztatom kicsit őket, meg mikor kiöblítettem őket, megnézem, lejött-e az odaszáradt folyadék és ha nem, akár 3-szor is kitörlöm, amíg teljesen tiszta nem lesz. És emiatt is folytok beszólnak, hogy minek mosok egy el poharat ilyen sokszor, szerintük tök fölösleges..

Aztán amiatt is állandóan piszkálnak, hogy szerintük túl gyakran porszívózok. Viszont eléggé hullik mondjuk az én hajam is, ezért sokszor van egy csomó hajszál a földön, meg a nővérem is úgy szokott, hogy fésülködés után kijön vagy egy maréknyi haj a fejéből és otthagyja a fürdőszobapadlón, mint valami kutya a szarát. Apám meg mindig mindenhez kenyeret eszik, gyakran nem is az asztalnál, hanem a nappaliban, a fotelben ülve és ha egy szelet kenyeret eszik, már a 2 méteres körzetében mindenhol kenyérmorzsadarabok lesznek, amiket aztán a lábával továbbtoszogat máshová és végül az egész ház tele lesz morzsával meg hajszálakkal is. És emiatt 1-2 naponta egyszer ki szoktam porszívózni az egész házat, de szerintük ez is túl sok...Ők csak ilyen hetente egyszer porszívóznak, amikor már tényleg minden négyzetcentiméteren ott van valami kis morzsa vagy szösz vagy hajszál.

Szerintetek ezek alapján tényleg velem lenne a baj? Vagy másnál is természetes, hogy a frissen elmosott edényeken még ott az odaszáradt ételdarab vagy hogy morzsákkal meg hajszálakkal teli padlókon járkálnak?

2017. jún. 24. 16:53
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
81%

Nem veled van a gond. Én is naponta porszívózok mert van macskám.

Én is alaposan mosogatok, mert nem szeretem ha koszos a pohár, tányér stb.

2017. jún. 24. 16:59
 2/19 anonim ***** válasza:
82%
Ők az igénytelenek.
 3/19 anonim ***** válasza:
85%
Teljesen normálisan gondolkodsz, csak az a baj, hogy kisebbségben vagy velük szemben és ők nem igazán fognak megváltozni a kedvedért.
 4/19 anonim ***** válasza:
86%
Nem vagy tisztaságmániás. Alapesetben a napi porszívózás túlzás, de így nem, hiszen minden szart szétszórnak, ami undorítóan néz ki. Amit meg a mosogatásról írtál, abban teljesen igazad van. Tényleg rettentően igénytelenek.
2017. jún. 24. 17:03
 5/19 anonim ***** válasza:
81%
Te vagy a normális. Vegyél egy mosogatógépet, hátha "rácuppannak" a használatára. A porszívózásra nincs ötletem.
2017. jún. 24. 17:14
 6/19 anonim ***** válasza:
81%

Ez nem tisztaságmánia, épp hogy ez az alap. Mondjuk a napi porszívózás szerintem csak akkor szükséges, ha valaki nagyon koszol, de mint írtad, nálatok pont ez a helyzet. Vagy akkor, ha állat van, ami hullatja a szőrét.

Ahogy anyád mosogat, az egyenesen gusztustalan, nekem sem lenne kedvem azokat az edényeket használni utána.

Jó, az mondjuk velem is előfordul, hogy ott van egy bögre 1-2 napig az asztalomon, de utána elmosogatom rendesen.

2017. jún. 24. 17:18
 7/19 anonim ***** válasza:
86%

Ez teljesen alap. A mosogatószert nem is értem, én abszolút nem sajnálom, sokat használok belőle, de így is csakegy flakon fogy el egy hónap alatt (ketten vagyunk, naponta főzünk). :D Azért egy flakon mososgatószer nem a kerül többezres tételbe.

Én is sokszor porszívózok, mert szőr és porallergiám van, és van háziállatunk. Ha nem lennének háziállataink, akkor is kéne, mert panellakás, rettenetesen poros. Muszáj ennyiszer.

Az lenne a tisztaságmánia, ha hetente elhasználnál egy domestost, minden használat után sikálnád a vécét, minden polcot kifertőtlenítenél hetente, havonta kisúrolnád a szőnyegeket, stb. :D Ez még messze nem tisztaságmánia.

2017. jún. 24. 17:24
 8/19 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem Neked van igazad.
2017. jún. 24. 17:31
 9/19 anonim ***** válasza:
81%
Nem te vagy tisztaságmániás, hanem a többiek igénytelenek.
2017. jún. 24. 17:48
 10/19 anonim válasza:
22%
MI EZ A LITÁNIA??????????????? TE SZENT ÉG!!
2017. jún. 24. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!