Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bipoláris vagyok, korábban...

Bipoláris vagyok, korábban borderline szem.zavarral voltam diagnosztizálva. Tanácsot szeretnék kérni családtagjaimmal kapcsolatban. (?)

Figyelt kérdés
Direkt nem a mentális egészség kategóriába írom. Tehát középkorú nő vagyok, harmincas éveim közepén lettem diagnosztizálva borderline szem.zavarral (kórházban, 3 hónapos benntartózkodás és tesztek után). Negyvenes éveim közepén bipoláris zavart állapítottak meg. Ez a diagnózis egészen nyilvánvalóan helytálló, az elmúlt 2 és fél évben kórházból kórházba mentem (pszichiátria ill. pszichiátriai rehabilitációs osztály). És hát fél évig depressziós vagyok, fél évig "szárnyalok". Szedem a gyógyszereimet, havonta beszélek a pszichiáterrel. A szüleim (aki már a hetvenes éveikben járnak) teljes mértékben elutasítóak a betegségem megértésével kapcsolatban. folyt. köv.

2022. ápr. 29. 10:22
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:
46%

19!

Miért forgatod ki a szavaimat? Nem kell hogy felakaszd magad. Értem, hogy rossz így élni. Láthatóan te törődsz azzal, hogy a környezeted mit érezhet. De a kerdezo? Aki erre q betegségre bevallást minimum 2 gyereket, 50 akárhány évesen is a szulein eloskodik és azon agonizal, hogy miért miért értik meg a szulei?

2022. ápr. 29. 13:45
 22/63 A kérdező kommentje:

15

Hogy ne gondolnék arra, hogy másoknak milyen velem együtt élni? Nyilván nem örül a kisebb gyerekem, hogy látja, hogy egész nap az ágyban fekszem... Vagy éppen mérgezett egérként fel-alá rohangálok...

A nagyobb gyerekem már elköltözött, önálló életet él. Dolgozik, barátnője van, vannak barátai, a munkatársaival jó a kapcsolata, jól keres. Büszke vagyok rá és magamra is. Egyedül neveltem fel őket és valamit mégsem b.sztam el.

2022. ápr. 29. 13:45
 23/63 anonim ***** válasza:
57%
Érdekes. Dolgozni nem tudsz, mert olyan az allapotod, de gyereket nevelni igen és azt tökéletesen tetted. Aha. Hihető.
2022. ápr. 29. 13:47
 24/63 A kérdező kommentje:

21

Ne haragudj, de elolvastad a kérdésem és az első választ (amit én írtam)? Anyám szerint nem vagyok bipoláris, ill. másik napon ő is az.

Ezen nem szeretnék vitatkozni. Voltam zárt osztályon, nyílt osztályon, pszichiátriai rehabon. A zárójelentéseimen rajta a diagnózisom.

A fő problémám, hogy nem akarja elfogadni a betegségem. Ami totál full dokumentálva van és nem kitaláltam!!

2022. ápr. 29. 13:48
 25/63 A kérdező kommentje:

23

Nem mondtam sehol, hogy tökéletesen tettem. :) És nyilván azt hiszel el abból, amit mondok, amit akarsz. Én is bármit hihetek rólad. Pl. hogy egy nulla empátiával rendelkező, buta ember vagy.

2022. ápr. 29. 13:49
 26/63 anonim ***** válasza:
68%

"Büszke vagyok rá és magamra is. Egyedül neveltem fel őket és valamit mégsem b.sztam el."

Ebből az jön le, hogy tökéletes szülő vagy.

Nem igazán érdekel, hogy mit hiszel rólam. A te dolgod. Nem én tettem fel kérdést, hanem te. Nem engem kell elemezgetni

2022. ápr. 29. 13:52
 27/63 A kérdező kommentje:

20

Ahogy írtam, a harmincas éveim közepén lettem rosszabbul, addigra már mind a két gyerekem megvolt.

2022. ápr. 29. 13:52
 28/63 A kérdező kommentje:

26

A magyar nyelv az anyanyelved? A 'vmit nem b.sztam el' nem azt jelenti, hogy tökéltesen csináltam. Mindössze leírtam, hogy a nagyobb gyerekem (egyelőre) szerencsére jól van. Gondolom ez nem dicsekvés?

2022. ápr. 29. 13:54
 29/63 anonim ***** válasza:
49%

És akkor mi van, ha szegény 70 éves apád még dolgozik? Fog is, mert muszáj neki miattad. Elhiszem, hogy nektek sem jó együtt élni magatokkal, de ne csak mástól várjatok már, hogy ezt megértse, mert másnak sem jó ám veletek. Nagyon nem. Azt ti nem akarjátok megerteni véletlenül, vagy nektek nem kell tekintettel lenni a környezetetekre? Az meg, hogy te erre, így gyerekeket vállaltál..

Előtte, a diagnózis előtt is megvoltak ők, mielőtt egyáltalán kezeltek volna. Milyen gyerekkoruk volt nekik? Mi lesz veled, ha apád meghal és feléled a tartalékait? Tényleg, megint kérdezem, mi a jó eget vársz még ezektől a szerencsétlen öregektől?

2022. ápr. 29. 13:55
 30/63 A kérdező kommentje:

28. folytatása

Vagy szeretnéd, hogy arra korrigálnám, hogy bár borzasztó ember és borzasztó szülő vagyok, a gyerek mégis (egyelőre) szerencsére jól van?

2022. ápr. 29. 13:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!