Igazuk van a családtagjaimnak, hogy 250-300 ezer forintra van szükség a normális megélhetéshez?
Ahhoz, hogy ne kelljen mindig az aprót számolni, és ne kelljen mindig rettegni a váratlan kiadásoktól ez a minimum. Persze minimálbérből is lehet gyereket nevelni, többet is, és akkor családostul lehet szidni a gonosz "gazdagokat", akik eljárnak nyaralni, nem csak turkálóból öltözködhetnek és a gyerekük legót kap karácsonyra nem 50Ft-os "csoki"mikulást.
Jöhet a lepontozás és a "szeretet kell a gyereknek, nem pénz" hozzászólások.
Attól függ.
- saját házban, vagy albérletben?
- van hitel, amit törleszteni kell?
- melyik országrészben?
- mennyi a rezsi? (szigeteletlen, régi ablakos házat egy régi olajkályhával kicsit más összeg befűteni télen, mint egy jól szigetelt, új nyílászárósat, korszerű fűtési rendszerrel)
- van gyerek? ha igen, mennyi?
- van a háztartásban élők között bárkinek különleges igénye? (különleges diéta, gyógyszer, eszközök, stb.)
- egyáltalán számodra mit jelent a normális megélhetés? tető a fej fölött és betevő falat, vagy megtakarítás, utazgatás, autó, luxuscikkek?
- stb stb stb
Egyedül nevelem a lányom, a fizetésem, csp, gyerektartás összesen 300E Ft.
Normál életünk van, járunk nyaralni, autót tartok fenn.
Sokan élnek kevesebb pénzből, de az nem az ideális.
Nekem is menne sokkal kevesebből, ha nem utaznánk, nem járnánk színházba, ha eladnám az autót, stb.
Jó, autó nélkül lehet élni, de szerintem kellenek egy gyermeknek az élmények, a világlátás, sport. Akiknek utóbbi három nem jut, azt én már depriváltnak tartom.
És sajnos minden élmény pénzbe kerül, egy mozi kukoricástul már 5000 kettőnknek, egy komolyabb darab akár 15000 is lehet szintén két emberre.
A sport is drága, nekünk a klub pénz a sok (az én lányom lovagol), de ismerősék fia pl hokizik, ott a felszerelés horror összeg.
Igen, igazuk van.
HOgy sokaknak kevesebb, az azt jelenti, hogy túlélnek, de a normális élettől messze van, csak már megszokták azt a szintet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!