Miert ilyen szexista anyam?
Kicsi korom ota ugy nevel, hogy minden nonek csokolomot kell koszonni neki is ami szerintem messze nem normalis, mert az en meglatasom szerinte ez falusi szokas es attol, mert valaki meg no nem azt jelenti, hogy tisztelni kell. Nyilvan soha nem utnek/lennek agressziv egy novel, mert az nem fair de azon kivul nem erzem ugy, hogy tobb tiszteletet erdemelne. Erre amijor rakereeztem az volt a valasza, hogy egy no mennyi mindenen keresztul megy es megszul egy gyereket. Erre mondtam, hogy a gyerekszules az a sajat akaratabol van meg senki nem kotelezi ra+ a ferfiak vegzik a fizikai munkat de azt senki le se szarja. Mind1 mondom ezen nem vitazok mas meglatasaink vannak. Erre elmentunk egy uzletbe es mondta, h kerdezzem meg hol a WC, mert en vagyok a "ferfi". Engem kicsi koromba meg volt, hogy elvertek egy baromsagert de a hugomat nem aval indokolva, h o lany(en avel teljesen eggyet ertek, hogy a gyereket nem utessel neveljuk es en ezt nagyon is elitelem de az indoklas szerintem egyenesen pofatlansag, ebbol az jott le, hogy egy kicsi fiut aki abban a korban ugyan olyan torekeny agyon is utthetunk de a lanyhoz hozza se erunk(ami megint kiemelem mind a ket felnel normalis lenne, hogy nem veressel nevelik)).
20f
"En egy nagyon berogzult kommunista kosoznesmodnak tartom"
Rosszul, mert ez korábbról származik, még a monarchia és a polgárság korából. Akkor volt szokás minden nőnek így köszönni, sőt a kézcsók is járt mellé. Mondjuk ettől függetlenül ez már egy elavult forma, a jó reggelt/napot/estét tökéletesen megfelel helyette. Ha ez anyádnak nem tetszik az ő baja. Mondjuk ettől még nem lesz szexista, max. őskövület.
29: akkor olvass utána... "kisztihand", azaz Küss die Hand - monarchiabeli eredete van!!!
Tehát messze nem kommunista. Sőt! Az átkosban kifejezetten próbálták ezt elnyomni...
#27: "egészségtelen mintákat"
ROTFLMAO
Konkrétan mi benne az egészségtelen?
Majd a te unokáid is így fogják minősíteni az általad használt szavakat, kifejezéseket...??
Nevetséges!
Ezzel az erővel minden olyan dolog "egészségtelen", ami történelmi hagyomány útján keletkezett?
Én 30-as nő vagyok, anyuka. A néniknek csókolommal, a bácsiknak pedig 'jó napot kívánokkal' köszönök. Egyébként "tessékelem" őket. Ők még így szokták meg, így élnek, úgy tartom udvariasnak, ha ezt folytatom. Magázni nem szoktam, ha valakivel formális kapcsolatban vagyok, akkor az "Ön". A fiamat is arra tanítom, hogy legyen udvarias. Ha náluk ez az udvariasság elfogadható formája, akkor én azt nem írom felül. Hagyomány, engem is így tanítottak. Megtanítom hát a fiamnak is. Azt is, hogy nem azt mondja a néninek bárhol, hogy "Üljön le", hanem azt, hogy "tessék leülni".
Akkor maradi vagyok. Amúgy óvodapedagógus.
Miért lázadunk olyan hagyományok ellen, ami a fiatalokat normális viselkedésre, tiszteletre tanítja? Miért nem lehet udvariasnak lenni? Fáj? Sértő? Megerőltető? Mi a baj ezzel? Voltam továbbképzésben általános iskolában, és nem tudnak a nyolcadikos gyerekek csak tegeződni. Miért? Miért nem tanítja meg nekik anya, és az óvónéni? Mi tudtuk ezeket alsós kisiskolás korunkban. Minket kijavítottak, hogy hogy illik mondani. Nem akarok boomerkedni, meg nem vagyok egy karótnyelt Julcsa, csak egyszerűen nem értem. Miért nem tanítjuk meg őket illedelmesen beszélni? Te miért lázadsz? Anyukád magyarázata tényleg olyan nesze semmi, fogd meg jól, tényleg nem neked kell megkérdezni, hogy hol a wc, mert nem az őt kísérő párja vagy, akitől azt várja az ember, hogy ennyire úriember legyen, hanem gyerek, abban a státuszban is. De szerintem te is túltolod kicsit ezt.
Örülök, hogy jót kacagtál, kedves 33-as, de alaposan félreértettél lol xd haha :)
Az egészségtelen mintákat nyilván arra értettem, ahogy a kérdező anyukája a nők és férfiak tiszteletéről vélekedik. Természetesen tisztelni kell a nőket, ez alap dolog, de ugyanúgy a férfiakat is. Valaki önmagában a neme miatt nem érdemel nagyobb tiszteletet, mint bárki más a másik nemből. Úgy alapjába véve embertársainkat tiszteljük, nem kell persze mindenáron, hanem akkor, ha ő is hasonlóan jár el velünk szemben.
Ha nő- vagy férfigyűlölő szövegekkel traktálom majd a gyerekem, és úgy nevelem fel, hogy egész életében kisebbségi komplexusa legyen a másik nemmel szemben, vagy éppen teljes sovinizmusba csap át a gondolkodása, akkor nyugodtan el lehet rólam mondani, hogy igenis egészségtelen mintákat adok tovább.
Szóval, csak, hogy tökéletesen világos legyen, a csókolommal köszönés nem egy egészségtelen minta, hanem a személyes preferenciám miatt nem szeretem használni, és azt sem, ha nekem úgy köszönnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!