Miert ilyen szexista anyam?
Kicsi korom ota ugy nevel, hogy minden nonek csokolomot kell koszonni neki is ami szerintem messze nem normalis, mert az en meglatasom szerinte ez falusi szokas es attol, mert valaki meg no nem azt jelenti, hogy tisztelni kell. Nyilvan soha nem utnek/lennek agressziv egy novel, mert az nem fair de azon kivul nem erzem ugy, hogy tobb tiszteletet erdemelne. Erre amijor rakereeztem az volt a valasza, hogy egy no mennyi mindenen keresztul megy es megszul egy gyereket. Erre mondtam, hogy a gyerekszules az a sajat akaratabol van meg senki nem kotelezi ra+ a ferfiak vegzik a fizikai munkat de azt senki le se szarja. Mind1 mondom ezen nem vitazok mas meglatasaink vannak. Erre elmentunk egy uzletbe es mondta, h kerdezzem meg hol a WC, mert en vagyok a "ferfi". Engem kicsi koromba meg volt, hogy elvertek egy baromsagert de a hugomat nem aval indokolva, h o lany(en avel teljesen eggyet ertek, hogy a gyereket nem utessel neveljuk es en ezt nagyon is elitelem de az indoklas szerintem egyenesen pofatlansag, ebbol az jott le, hogy egy kicsi fiut aki abban a korban ugyan olyan torekeny agyon is utthetunk de a lanyhoz hozza se erunk(ami megint kiemelem mind a ket felnel normalis lenne, hogy nem veressel nevelik)).
20f
"az en meglatasom szerinte ez falusi szokas"
Nem, ez pesti, bécsi és pozsonyi szokás eredetileg, én Pesten élek, mindig is így illett köszönni, de persze a jó napot kívánokkal sincsen baj.
Székely szokás is.
Kezit csokolom
Na az én faterom az nem volt szexista!
Hiába voltam lány, 5 évesen már úgy megvert szíjjal, hogy öröm volt nézni!
Hurrá! 👏👏👏
"Kicsi korom ota ugy nevel, hogy minden nonek csokolomot kell koszonni neki is ami szerintem messze nem normalis, mert az en meglatasom szerinte ez falusi szokas"
Rossz a meglátásod.
Minden gyerek csókolommal köszön a felnőtteknek, legyen szó városról, faluról, tanyáról vagy az Északi-sarkról.
Nőknek és férfiaknak is.
"Hiába voltam lány, 5 évesen már úgy megvert szíjjal, hogy öröm volt nézni!"
Ennek szerintem történelmi okai vannak, vagy a katonaságnál, vagy az úttörőknél volt ez a bevezetett fenyítés vagy a csendőröknél munkásőröknél
.
Olyan nincs, hogy média és internet nélkül országosan ez magától terjedjen el.
Én apám is szíjjazott amíg el nem vettem tőle és szét nem téptem, és a sarokba nem hajítottam, na akkor kiakadt nagyon :D
Aztán jött a mogyorófavessző, attól párszor behugyoztam addig ütött :(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!