Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen messze költözzek anyátol?

Milyen messze költözzek anyátol?

Figyelt kérdés

jelenleg társasházban lakunk együtt. ebben a hazban pont a szomszédos lakás eladó. jelenleg meg tudnám venni. de ez nem gáz hogy anyám lakása melletted lakok? vagy inkább keressek meszibb lakást?

anya azt akarja hogy közelben legyek hozzá,én pedig nem akarok.

amióta élek anyanak sose volt kapcsolata.. SOHA. ti mit tennétek? 23 éves fiú vagyok

2022. ápr. 11. 06:15
1 2 3 4 5 6
 21/59 anonim ***** válasza:
91%

Igaz nekem nem az anyukám, hanem a nagymamám, de kb 2 percre lakik tőlem. Ha a ház előtt az autó, akkor hol voltál, ha nincs a garázsban akkor hol vagy kérdés nem ritka. Ha valami van, akkor képes szombat hajnalban hívni, hogy menjek át hozzá megcsinálni. Vagy ha átmegyek délután mert akkor érek rá, akkor jön a lelkiismeretfurdalás keltès és a sírás, hogy csak 5 percem van és le se ülök. És sorolhatnám.

Nem arról van szó, hogy nehezemre esik bármit megcsinálni, de nem szeretem ha ő osztja be az időmet és hogy mikor érjek rá.

2022. ápr. 11. 10:11
 22/59 anonim ***** válasza:
90%

Messzebb. Ne ide.

12. Szülőgyülölet?? Vajon miért? Nem gyűlölet, de sok a nem egészséges mentalitasu abban a korosztályban sem. Én sem egy roncs lennék ha nem anyámmal élek.

Szépen megvoltak együtt régen igazad van. És most egy 60as pasi nem tud egy kávét vagy tojast megfőzni , mert valaki mindig kiszolgálta. Gyerekkel ugyanúgy csak az anya törődött vagy nyugdíjra ment nagyi. Sokunknak, mintha apja nem is lenne.

Elfértek bántalmazó apóssal is, jah..de szép volt..

2022. ápr. 11. 10:13
 23/59 anonim ***** válasza:
12%
Nem tudom, miért hiszik azt sokan, hogy a nyakára járna. Amúgy tényleg undorító ez a szülő gyűlölet. Ausztriában pl. rengeteg a generációs ház,miért baj, ha a szülő a szomszéd, főleg, ha jó a kapcsolat? Akinek meg rossz úgyis messze elmegy, megszakítja a kapcsolatot stb. Meg amikor nők írják rendszeresen, hogy nem járnának olyan pasival, akinek közel lakik az anyja, esetleg még otthon lakik, mert pl. pályakezdő, vagy amíg nincs stabil kapcsolata nem feltétlenül fizetne albira 100 ezret, vagy szobát, hogy idegenekkel osztozzon, esetleg sajátra gyűjt. Mondják azok, akik ugyan úgy apucival, anyucival laknak. Lehet ám lakást venni, bérelni nektek is, nem mindig a férfitől elvárni. Az ilyenek miatt hiszik azt, hogy minden nő csak a pénzre hajt. (30N, csak mielőtt jönne a mama hoteles lúzer f.szizás)
2022. ápr. 11. 10:20
 24/59 anonim ***** válasza:
92%
Nekem "csak" a szemközti házban élt az anyám, de cafatokra tépte az idegeimet, különösen azután, hogy megszületett az első unoka. És nem, és nem, és nem értette...Költözködés lett a vége. Kár, hogy akkor még nem voltak nyitva a határok.
2022. ápr. 11. 10:27
 25/59 anonim ***** válasza:
91%

Csatlakozom a többiekhez.... Hasonló a helyzet, mint egy anyóssal...

Olyan messzire kell költözni, hogy ne tudjon papucsban átjönni...

Rád fog telepedni.

2022. ápr. 11. 10:27
 26/59 anonim ***** válasza:
82%

"amióta élek anyanak sose volt kapcsolata.. SOHA."

Dehogynem, te.

Szomszédba költözni minek? Inkább maradj a mamahotelben.

2022. ápr. 11. 10:29
 27/59 anonim ***** válasza:
93%
Sose lesz magánéleted. Messzebbre menjél!
2022. ápr. 11. 10:49
 28/59 anonim ***** válasza:
92%
12! Nem szülő gyűlölet, de normális szülő ehhez nem ragaszkodna. Sajnos sok olyan szülő nagyszülő van, aki ráakaszkodik a gyerekre, ha a közelében él!
2022. ápr. 11. 10:53
 29/59 anonim ***** válasza:
89%
#28, és legtöbbször az a szülő, akinek úgy alapból semmi értelmes dolog nincs az életében (párkapcsolat, hobbi, barátok, sikeres munka,...), kivéve a gyereke. Akihez aztán foggal-körömmel ragaszkodik, egészségtelen módon. Ilyenkor szoktak a fiatalok lelécelni, és vissza se néznek. Pedig a gyerekek - akik alapból szeretik a szüleiket -, igenis visszatérnek. Feltéve, HA engedik őket egészséges módon leválni. Visszatérnek, miután megharcolták a saját harcaikat.
2022. ápr. 11. 11:08
 30/59 anonim ***** válasza:
87%

Hát, ha te messzebb akarsz menni a szomszédnál, akkor ne vedd meg azt a lakást.

Azonban főleg, ha egyedülálló szülőről van szó, akivel azért jó a kapcsolat, érdemes azt is átgondolni, hogy ha pl. egy kis segítségre lesz szüksége (tehát nem kell teljes ápolás, csak felugrani 15-30 percre mondjuk 2-3 alkalommal hetente), akkor mi az, amit még meg tudsz oldani. Én pl. évekig segítettem apámat, ő 30 percre lakott (de munkából hazafelé útba esett), szerintem ez volt a max. távolság, ami még nem volt megterhelő ebből a szempontból.

A másik kérdés, hogy milyen anyád természete. Mert én pl. meg mertem venni egy lakást a szomszéd utcában ahhoz képest, ahol anyám lakik, és nincs ebből probléma. De sokaknál lenne...

2022. ápr. 11. 11:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!