Hogy költözzek el?
Sziasztok!
20 éves vagyok és szeretnék elmenni itthonról.. A párom nem fogadják el mert nem őt valasztották nekem ki... 8 hónapja vagyunk együtt és mióta megtudták probalnak elszigelni minden elől nagy nehezen tudunk találkozni csak... Mikor erettsegiztem azt mondták erettsegi utan oda megyek ahova akarok most szakmát kezdtem tanulni és erre azt mondtak majd ha a szakmam meg lesz akkor mehetek itthonrol el mert ha megprobalok elmenni foggal körömmel harcolnak hogy itthon maradjak és azt mondták hogy ha 2 ev múlva elmegyek mikor a szakmam meg lesz akkor egy szivtelen hálátlan mocsok vagyok hogy ezt teszem velük hasonló... Nyáron dolgozom és szeptembertől is 82 ezer lesz az ösztöndíjam.. A párom 28 éves egyedül lakik sajat otthonába és ő egy idelye mondja hogy költözzek hozzá és hogy most is akkora balhé lesz mint két ev múlva és miért kéne két évet végig szenvedni még.. Ami igaz de itthon van az öcsém és nehezen tudok döntést hozni vagyis elszakadni a csaladomtol félek a kovetkezmenyektol mégis a legboldogabb ember lehetnék ha végre a parommal élnék.. Volt valaki hasonló helyzetben? Esetleg tanácsok?
1. Gyámság alatt nem álló nagykorú vagy.
2. lakhatásod lesz a párodnál.
3. Ösztöndíjad lesz. Gondolom dolgozni is fogsz valamit, tehát az ellátásodat is meg tudod oldani.
Tehát gyakorlatilag felnőtt vagy, emiatt a kérdésedre a válasz, hogy: Bérelt/kölcsönzött kisteherautóval. Bepakolsz, mész.
Ezek csak ilyen lelki belemagyarázások. Mondd el a szüleidnek, hogy komolyan el fogsz költözni, ha ezt nem hagyják abba, és örökre el fognak veszíteni, ellenkező esetben, ha hagyják, hogy magadtól azt csinálj, amit akarsz, akkor megmaradhat egy jó kapcsolat.
Aztán ha továbbra is kínoznak, akkor költözzetek el albiba valahova, és kész. Bármit megtehetsz a korodból kifolyólag. Ha odáig fajulna, hogy rendőrökkel akar felkutatni, és mondjuk megtalálnak, jogodban áll azt mondani, hogy ne közöljék a szüleiddel, hol tartózkodsz.
"mert ha megprobalok elmenni foggal körömmel harcolnak hogy itthon maradjak"
jogilag nem tarthatnak maguknál, mivel felnőtt vagy. erőszakkal hazaráncigálnának? akkor rendőrt hívsz. pakolj és menj, minél előbb.
9- az a baj, hogy minél tovább marad otthon, annál jobban beleverik ezt a hálátlan mocsok vagy dumát.Minél tovább marad, annál nehezebb neki elszakadni. Mintha beleragadt volna a pókhálóba. Ha vár, nem mozdul, a pók (szülő) felemészti. Már így is nagyon sérült a kérdező ebben a terrorizáló , elnyomó közegben, egy pillanatot sem kellene várnia a költözésse. Máris halogat szerencsétlen, még az öccsét is előhúzza indokként, fél az elszakadástól, a következményektől. Ha sikerülne rászánnia magát, költözés után garantáltan rá fog törni egy erős lelkiismeretfurdalás, rossz érzés és AKKOR NEM SZABAD VISSZAMENNI, mert az a szar érzés el fog múlni!!!! Tapasztalatból beszélek, jól figyelj kérdező. Ha elmész, szabj határt magadnak, hogy most 3 hónapig nem veszem fel a telefont nekik, nem megyek vissza, nem keresem őket, nem beszélek velük.. ÉLEK!!! Ha letelt a 3 hónap, majd kiderül mit csinálsz, de addig tartsd magad. A bántalmazó kapcsolatot meg lehet szokni, amikor kikrülsz belőle , még hiányozhat is.Éste már bőven megszoktad . Nagyon nehéz kitörni belőle, de sikerülhet és utána boldog lehetsz.
Ez olyan, mit a börtönlakók élete, akik hosszú ideig le vannak csukva, már nem is akarnak kimenni, félnek a külvilágtól, a börtön ad nekik biztonságot. Igy vagy most te a családoddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!