Csak azért költözzek/menjek albérletbe, hogy szüleim oda is fizessenek?
Szerintetek is "gáz", hogy 21 évesen még otthon élek?
Sztori/a kérdés alapja (akit érdekel):
Többen kérdezték már, hogy miért nem költözök el 21 éves létemre. Tanulok még, a nyári diákmunka nem tudna fedezni egy albit meg az egyéb kiadásokat, évközben meg nem tudnék dolgozni, különben az átlagom is visszaesne és ezt sem akarom.
Annak se látom értelmét, hogy elmenjek albiba aztán szüleim fizessenek, mert az talán még több is lenne, mint az otthon létem.
Kollégista vagyok, az eddigi kolidíjaim felét én fizettem, másik felét a szüleim, de mondták, hogy ezt sem kell nekem állni.
Persze nem tervezek a nyakukon maradni 30-40 éves koromig, de amíg tanulok és nem lesz állandó munkahelyem addig nem szeretnék elköltözni, és ők is mondták, hogy nem is kell. A plusz kiadásaimat én fizetem, nem is kérem, hogy adjanak pénzt arra, ha pl. ruhát szeretnék venni magamnak.
Szerintetek is el kéne költöznöm, csak azért, mert már "felnőtt" vagyok?
Azt hiszik, hogy olyan baromi könnyű elköltözni.
Én lassan 26 vagyok, dolgozok és itthon élek. Közösen a testvéremmel vesszük meg a szomszéd házat, de nem költözünk el. A szüleink támogatnak amíg tudnak, de emellett fizetjük is amit kell. Nekik is és a saját dolgainkat is. Nem vágnak az emberhez egy lakást/házat. A panel drága és gusztustalan, a családi ház meg még drágább és felújítani/fenntartani egyiket se könnyű. Nincs milliója egy huszonévesnek se és hitelt meg ki akar a nyakába? Senki.
Ha elköltöznél akkor más nem lenne jó az okoskodóknak.
La Fontain: A molnár, a gyerek és a szamár meséjét ajánlom figyelmedbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!