Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem tudom költözzek-e vagy...

Nem tudom költözzek-e vagy maradjak?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy a szüleim elváltak 10 éve, akkor volt egy nagy kertes házunk, mivel anyám fizetéséből nem tudtuk fenntartani így albérletbe kellett menni, azóta a ház üresen áll. Évek óta az a "terv" hogy elkezdek dolgozni akkor lesz annyi bevételünk hogy vissza tudjunk menni, de most hogy eljutottunk erre a pontra az a helyzet hogy én ezt nem akarom, minden egyes munka, minden házkörüli munka az én feladatom lenne amellett hogy az én fizetésemből kéne felújítani az egész házat (ez jó pár milliós tétel) emellett egyszerűen.. Nem érzem jól magam a családommal, folyamatosan viták és konfliktus van, csak azért lakunk együtt mert muszáj, anyám mégis erőlteti a házat, van rá lehetőségem hogy elmenjek albérletbe egyedül,de egyszerűen árulásnak érzem az egészet, nem tudom mit tegyek. Szerintetek mi lenne a megoldás? Mit kéne tennem?

2021. nov. 23. 00:41
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
94%
Adjátok akkor el azt a házat ennyi erővel, aztán az árából meg kerestek valahol lakást külön-külön.
2021. nov. 23. 00:58
 2/18 A kérdező kommentje:
Nem tudjuk eladni, senki nem veszi meg annyiért hogy egyáltalán a tartozást rajta kifizessük
2021. nov. 23. 01:03
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha hitel is van rajta, az már más. Bár ha eladva így úgy sem lesz, elhet egyszerűbb lenne ott lakni, ami elmegy akkor albérletre, abból lehetne lassan rendbe hozni másnem. Aztán legalább akkor saját magadra költöd úgymond.
2021. nov. 23. 01:06
 4/18 anonim ***** válasza:
97%
nem értem miért nem maradtatok benne, kevesebb teret befűtve. Sokkal jobban jártatok volna, nem kellett volna albérletet fizetni. Én visszaköltöznék.
2021. nov. 23. 01:10
 5/18 A kérdező kommentje:
Tönkrement a kazán, pénzünk nem volt megcsináltatni, utána a villanyt is kikötötték, muszáj volt menni
2021. nov. 23. 02:06
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Kinek a nevén van a ház? Csak a te pénzedből lenne megcsináltatva?
2021. nov. 23. 03:01
 7/18 anonim ***** válasza:
98%
Igen rossz befektetés egy hitellel terhelt leromlott állapotú házat üresen hagyni évekig, hiszen ha legalább arra az állapotra felhoztátok volna, hogy kiadható legyen, már beljebb lennétek anyagilag. Azt írod, a villanyt is kikötötték, akkor nem kizárt, hogy már a hitel is bedőlt rajta, akkor előbb-utóbb árverés lesz, szerintem jobb lenne ezt elkerülni és mihamarabb meg kellene szabadulni ettől a háztól. Nem vagy köteles anyukáddal élni, mint ahogy az ő és apukád rossz anyagi döntéseinek a következményeit fiatal felnőttként viselni.
2021. nov. 23. 05:04
 8/18 anonim ***** válasza:
96%
Abban az esetben ha ennyi az adósság rajta és nem fizetitek ( gondolom hogy azért is lett kikötve az áram) plussz ott a hitel amit szinten nem fizettek az albérlet mellett ( gondolom ) ha lejár a covid miatti monotorium elfogják árverezni előbb vagy utobb a házat. Szerintem akkor is érdemesebb lenne eladni vagy albérlet helyett tényleg belerakni a penzt és azután eladni.
2021. nov. 23. 05:08
 9/18 anonim ***** válasza:
90%
Nem tudom elképzelni hogy albérleti díj + rezsi olcsóbb mint a ház rezsije. Az elromlott kazánt meg lehetett volna csináltatni a 2 havi kaucióból. Valami nem stimmel ezzel a történettel
2021. nov. 23. 05:31
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a sztorit meséld már el reszletesen!
2021. nov. 23. 05:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!