Nem tudom költözzek-e vagy maradjak?
Költöz el egyedül.
Mint írod Te nem akarod hogy visszamenjetek a családi házba, nem érzed jól magad a környezetükben, viták vannak.
Ne érezd úgy cserben hagyod a családodat. Nem lehet oly módon élni hogy évek óta az a "terv" ha majd elmégy dolgozni minden a Te nyakadba szakad. Szüleid hoztak egy döntést évekkel ezelőtt, ennek minden hátrányát nekik kell viselniük.
Közben Te felnőttél, hát éld a saját életedet.
Igen, 11-es jól írja. Életkorodnál és az elmúlt évek nyomasztásánál fogva most bűntudatot érzel, hogy "cserben hagyod" a családod, holott ők teremtették ezt a helyzetet. Soha nem fogsz kilépni ebből a körből, ha most elkezded beleölni a pénzedet, életedet abba a házba. Ne tedd!
Ha elárverezik, akkor elárverezik, az az ingatlan nem is a tiéd, csak lett volna, ha a szüleid fenn tudják tartani és öröklöd tőlük.
Nem véletlenül idegenkedsz ettől, pedig biztos évek óta erre kondicionálnak, hogy neked ezt kell tenned, látod, mégis feltámadt benned a kétség. Nagyon jól érzed, nem kell ezt tenned, hibát követnél el.
Én is ugyanígy jártam, rá is ment a házasságom, meg az életem.
Az hogy saját életet akarsz mert felnőtt vagy az soha nem árulás. Ez a normális, hogy egy idő után van rá igényed hogy felnőj és külön életet élj.
Ebbe a helyzetbe a szüleid keverték magukat. Miért nem mennek külföldre dolgozni pár évre hogy kimásszanak ebből az anyagi csődből? Nagyon sok ismerősöm ezt csinálta, aki ilyen helyzetbe került. Nem a te dolgod átvállalni a szüleid hitelét, tartozását, házfelújítását és akkor az a ház még nem a tiéd. Az a kérdés hogy van e pénzed arra a házra, tartozásra, kitudod e fizetni a szülőket belőle, mert csak így lenne értelme. Hogy az csak a tied és csak te laksz benne. De szerintem ők nem igy gondolták. Te helyrehozod a hibákat, fizetsz ők meg él ek benne. Ebbe az egészbe ne menj bele. Menj külön, éld az életed.
A párom hasonlóan járt. Elvárták, hogy felnőttként, saját pénzből helyre hozza, amit a szülei elrontottak. Mindezt úgy, hogy a ház nem került volna a nevére, de azért locsolja bele a pénzt.
Szerintem felnőtt emberként a saját jövődet kellene megalapozni es előre menni.
Nem hagyod cserben őket, inkább az elvárásaik irreálisak. Hogy lesz igy valaha saját otthonod, ha most is az oveket kellene rendbe tenni?
"volt egy nagy kertes házunk, mivel anyám fizetéséből nem tudtuk fenntartani így albérletbe kellett menni, azóta a ház üresen áll."
1)
A házat fenntartani kevesebbe került volna mint az albérlet + rezsi + kaució.
2)
A házat - ha egyébért nem is - de gondozás-karbantartás fejében ki lehetett volna adni
3)
Ilyen elmebeteg társulat nem létezik, a kérdés egy ordas nagy kamu!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!