Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Maradjak a szūleimnélvagy...

Maradjak a szūleimnélvagy költözzek màs vàrosba a munka miatt?

Figyelt kérdés

Melyik város lenne jobb választás Sopron vagy Zalaegerszeg munka szempontjából?

Mind a két helyen hasonló beosztásba lennék. Viszont Zegre otthonról is be tudnék járni,közelembe lennének a barátok, család, de Sopronba bérelnem kellene legalább egy kis szobát,szal plussz kiadásom lenne havonta viszont jelenleg ott tanulok, annyira nem idegen a város, de nem ismerek senkit . Mivel a csoporttársaimmal annyira még nem szoros a kapcsolat,havi egyszer találkozunk és csak egy Soproni van az is srác, szóval lehet egyedül lennék. Nem voltam még ilyen helyzetben, mind a kettőnek megvannak az előnyei, de félek,hogy rosszul döntök majd.

Jelenleg nem élek a szüleimmel, mivel nagyon el akartam költözni otthonról,mert depressziós lettem és úgy éreztem,hogy nincs jó hatással rám az otthoni közeg, így kicsit szabadabb, önállóbb lehetek, viszont most már fél éve hogy külön vagyok, de kezd honvágyam lenni, szóval lehet, hogy Zalaegerszeget kellene választanom, vagy vágjak bele Sopronba?

2019. jún. 23. 11:50
 1/6 anonim ***** válasza:
Én Sopront választanám.
2019. jún. 23. 12:03
 2/6 anonim ***** válasza:
Zalaegerszegiként mondom,válasszd Sopront. Ott többet lehet keresni,ha olyan melot keresel ami szállást is ad nem kell albut fizetni se
2019. jún. 23. 12:12
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Menj Sopronba, ott jóval magasabbak a bérek, mert meg akarják tartani az embereket mivel egy köpésnyire van az Osztrák határ és persze hogy sokan ha már odáig elmentek és van lakhatásuk nyilván mennek ki külföldre. Meg ha olyan munkát találsz ami ad szállást akkor megmarad a pénzed és csak kajára kell költened, többe tudsz félre tenni. De ha már ott vagy akkor kiveszel egy szobát és átmész Bécsbe dolgozni 3x többet keresnél, bevásárlás terén minőségi árút kapsz ugyan ilyen áron de mégis több pénzed marad, és sokkal nyugodtabb életed lesz. Hazajárni meg elmész 2-3 hetente egy hétvégére és ennyi.
2019. jún. 23. 12:40
 4/6 anonim ***** válasza:
Attól függ mennyit kereshetsz Sopronban. Naaaagyon drága az albérlet és alig van.
2019. jún. 23. 13:13
 5/6 anonim ***** válasza:

Én a helyedben Zalaegerszeget választanám és tulajdonképpen a kiírásod alapján te is a szíved szerint.

Hiába keresel jól, ha drága az albérlet és se család, se barátok a közelben, ráadásul a honvágyba is bele lehet ám betegedni egy idő után.

De ha megunod, akkor még mindig elmehetsz utána is Sopronba, vagy haza szóval igazából nincs rossz döntés, mert egyik sem jár kivégzés általi halállal. :)

De az én javaslatom első körben Zalaegerszeg.

Sok embert ismerek, akik a szülőktől távol próbáltak új életet kezdeni albérletben egyedül. Na, azóta is próbálják, de nem jutnak ötről a hatra.

Otthon ha dolgozol, akkor folyamatosan tudsz félretenni, spórolni egy új, önálló életre, míg ez albérletben kizárt és megrekedsz, elmagányosodsz hirtelen. Én ezt látom, ezért nem javaslom most még az elszakadást.

2019. jún. 23. 13:30
 6/6 anonim ***** válasza:
Elég sokat(10-10 év) éltem mindkét városban, egyértelmű, hogy Sopron. Vagy bármi más, csak ne Egerszeg.
2019. jún. 24. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!