Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg anyával,...

Hogy értessem meg anyával, hogy lusta vagyok befejezni a jogosítványt?

Figyelt kérdés
19 éves elsőéves egyetemista vagyok. Nem is magával a jogosítvánnyal van a probléma, hanem a pénzzel. A KRESZ már megvan, márcsak a forgalmi és az elsősegély van hátra. Viszont nincs pénzem, van összen 100 ezrem a kártyámon, és 200 van még hátra amit be kéne fizetni, amit ugye nem is várok el szüleimtől hogy kipótolják, de nem tudom befizetni. És itt jön a lustaságom, én semmi pénzért nem akarok már most beállni a rabszolga életbe, tehát dolgozni. Nem is magával a ténnyle, hogy dolgozni kell van a bajom, hanem a munkakörtől. Szeretnék informatikában dolgozni, szoftverfejlesztésben akár, de elsőévesként nem fognak felvenni, majd csak harmadévesként kezdhetek el keresgélni. Főleg hogy programozó álmom van de jelenleg a bukás szélén állok a programozásból egyetemen, annyira nem megy ez a szakma, de más meg nem érdekel, jobban érdekel a halál mint bármi más (kis depresszió is van a háttérben), tehát röviden tömören: nem akarok gyár/szupermarket/bolt/gyorsétterem, stb dolgozó lenni, más pedig nincs, így nem tudom megcsinálni a jogsit, lejár a 2 év köztes idő és cseszhetem az egészet. Szüleim egész nap veszekednek ezért velem, hogy menjek dolgozni, még akkor is ha csak időpazarlás de előbb ugrok le a tizedikről, minthogy ilyen helyre elmenjek. Igen, voltam dolgozni, 2 hétig LIDL-ben dolgoztam, és 4 napot egy fagyigyárban, meg akartam halni inkább ezeken a helyeken. Mit tanácsoltok, hogy kössek kompromisszumot?

2019. máj. 2. 18:27
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
17%
Hitel esetleg? Az a 200 ezer nem 1 milliárd pár éven belül vissza tudnád fizetni szerintem. Vagy a munka de ugye azt meg semmi áron.
2019. máj. 2. 18:39
 2/29 A kérdező kommentje:
Hitelt munka nélkül nem adnak ki, meg amúgy is félek ezektől. Szüleim is elitélik a hitelt.
2019. máj. 2. 18:44
 3/29 anonim ***** válasza:
89%

De mik a terveid a jövőre? Ha az egyetem nem megy jól, a hagyományos betanított munkát meg nem fogod csinálni, akkor mivel fogsz foglalkozni?

Ha a jogsit nem tudnád kifizetni, akkor tényleg ne kezdd el, kár több pénzt ölni bele. A szüleidnek mondd el, amit itt írtál.

Egyébként a betanított munkák közt érdemes keresgélni. Nem mind szar, ki lehet fogni olyat, ahol jó a társaság és a munka se vészes (lehet közben ülni, beszélgetni stb). Nem kell egy életen át csinálni, de amíg nincs más. Amúgy minek csináltad meg a kreszt?

2019. máj. 2. 18:46
 4/29 anonymousreview60 ***** válasza:
41%

1. Diákhitel

2. Szabadfelhasználású banki hitel

3. Személytől kölcsön

4. Szülőktől kölcsön

5. Ha derogál az árufeltöltés diákként, akkor parazita vagy.

2019. máj. 2. 18:47
 5/29 anonim ***** válasza:
92%
Diákhitelt kapnál amúgy, de én sem ajánlanám, hogy jogsira költsd, ha nincs jelenleg szükséged rá.
2019. máj. 2. 18:47
 6/29 A kérdező kommentje:
Ezt itt mind elmondtam nekik, de ők a jó szocis felfogással jönnek, hogy már pedig csak a gyári meló az igazi munka, az irodai/programozó az a hanyatló nyugat marhasága. Jól megy amúgy az egyetem, csak a programozás most nagyon gyors és nem tudom követni, ezért vagyok lemaradva nagyon és ezért állok a bukás szélén, meg egy kicsit a digitális technika betett, amúgy mindent sikerült eddig kipuskáznom 4-5-ösre vagy egy pár tárgyat magamtól sikerült megcsinálni, szóval meglesz az a diploma. Hitel semmiáron, nem akarom erre felvenni, értelmetlen. Kölcsönt szüleimtől nem fogok kapni, csórók vagyunk mint a templom egere. Amúgy lenne mit vezetnem, nagyszüleim régi autóját örökölném, de benzint nem tudnék bele fizetni, hiszen nem lenne pénzforrásom. És az a parazita, aki másokat annak hív csak mert nem akarok rabszolgasorba állni :)
2019. máj. 2. 18:54
 7/29 A kérdező kommentje:
Najó, az hogy sokat puskáztam kicsit túlzás, eddigi 12 tárgyamból ha 4-ből puskáztam, a többi eddig mind megvan önerőből, kivéve 2 de úgy is sikerül év végére kijavítani.
2019. máj. 2. 18:59
 8/29 anonim ***** válasza:
39%

Segítek!

Menj rendőrnek!

Az tetszeni fog!

KOMOLYAN!

Ott megkapod a jogsit, nem kell melózni, lesz ingyen prosti, drog, lopott cuccok,...

2019. máj. 2. 19:02
 9/29 A kérdező kommentje:
Vagyok 120 kiló, szétfolyok a széken, rendőrhöz sajnos fittnek kéne lenni és szeretni a testmozgást, ki nem állhatom a sportot :D
2019. máj. 2. 19:04
 10/29 anonim ***** válasza:
92%

Egy csomó olyan diákmunka van ami csak adminisztratív feladatkörből áll. Kb csak a gép előtt kell ülnöd és pötyögni.

Ne legyél életképtelen, nézz más lehetőségeket ha az első szembejövő nem szimpi.

2019. máj. 2. 19:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!