Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem tudom befejezni az egyetem...

Nem tudom befejezni az egyetemet és el szeretnék költözni szeptembertől, hogyan kell ezt egyáltalán beadagolni?

Figyelt kérdés

Így is kicsesztem a kedvükért semmire 3 évet, maga volt a megtestesült pokol, már rosszul voltam, vagyok, ha haza kell jönni.

Ha megengedték volna, hogy szakot válrsak, el tudtam volna végezni, így nem. Az is baj volt nekik, hogy pénteken nincs órám.

Azt tervezem, hogy dolgozok egész nyáron, kihasználva még a diákkedvezmenyeket.

Viszont azt megmondták anyámék, hogy nem fognak nekem falazni, ki kiabálják, hogy megbuktam. Nem lehet velük beszélni, papíron levelezgetnek rólam, mint az ovisok.

Segítsetek légyszi!!!!

2018. jún. 2. 15:05
 1/10 anonim ***** válasza:
42%

Mégis milyen segítséget vársz?

A szüleid úgy is panaszkodni fognak. A szüleidnek fájó pont lesz, hogy 3 éven át támogattak, és nem voltál képes az egyetemen tanulni.

Menj el dolgozni, és költözz el, ahogy tervezted. Addig amíg otthon élsz, el kell viselned a szüleid csalódottságát.

2018. jún. 2. 15:15
 2/10 anonim ***** válasza:
77%
Mit kell ezen köntörfalazni? "Anya apa, holnaptól elköltözök. Puszi." Mondjuk azért te se vagy semmi, hogy hogy ennyire hagyod magad.
2018. jún. 2. 15:16
 3/10 anonim válasza:
100%
Egyetemista lévén már vagy annyi idős, hogy eldöntsd te magad, mit akarsz tanulni, nem szólhatnak bele. Ha te hagyod, akkor magadra vess. Nem nekik tanulsz, hanem magadnak és ezt velük is tudatnod kell, még, ha sértődés is lesz a vége. Rám is rám erőltették a könyvelést, aztán grafikus lettem, mert ott hagytam azt a szrt, ami nem érdekelt. Ha ők fizetik a taníttatásod, etetnek itatnak, akkor viszont egész más a helyzet. Ebben az esetben menj el dolgozni, hogy megteremtsd magadnak, amire szükséged van. Gondolom a költözés sem fog menni pénz és munka nélkül. Tanuld azt, ami érdekel és költözz, ha azt látod jónak, nem vagy már gyerek :) ahogy a szüleid sem, kénytelenek lesznek elfogadni a döntésed, veszekedni nem érdemes csak légy határozott
2018. jún. 2. 15:27
 4/10 A kérdező kommentje:

Én is pénzügy-számvitelre jártam, miattuk és pont a számvitel miatt csúszok....

Tényleg hatalmas marha voltam, hogy hagytam.

Üzenem, hogy tanultam, viszont 6 féléves ráépülés van számvitelből.

2018. jún. 2. 15:32
 5/10 anonim ***** válasza:
55%
A számvitel tényleg kemény. Nekem az első szemeszterben volt, elég nehezen vettem fel a tempót. A vizsgám másodszorra sikerült csak, pedig egy csoporttársam segített felkészülni. Nálunk is baromi sokan megbuktak (SZTE).
2018. jún. 2. 15:40
 6/10 A kérdező kommentje:

A többi tárgyam megvan, csak ezzel vannak éves elmaradásaim.

Két esett van, vagy megölöm mgam, vagy elmenekülök a világ másik felére és vissza se jövök.

2018. jún. 2. 19:23
 7/10 anonim ***** válasza:

Na és, ha megbuktál,m akkor mi van?!

Szeptembertől válts szakot. Menj el diákmunkásnak.

Állítsd őket kész helyzet elé. Ne az ő vágyaikat valósítsd meg, hanem a sajátodét.

Majd túlélik, hogy abból szerzel diplomát, amit szeretsz, amiben kiteljesedhetsz és meg is tudsz élni belőle.

2018. jún. 2. 23:32
 8/10 anonim ***** válasza:

"Két esett van, vagy megölöm mgam, vagy elmenekülök"

Ugyan már! Eszedbe se jusson semmi ostobaság.

Nem képzeled, hogy bárkit is érdekel, vagy megrökönyödik, hogy megbuktál egyetlen tantárgyból, és legfeljebb utóvizsgázol, vagy átnyergelsz egy olyan szakra, ami testhezálló.

A bukás nem szégyen, hanem kellemetlen, és több befektetést igényel, hogy javítson az ember.

Szóval akár költözöl, akár nem, máris kezdd el intézni a szakváltást, keress munkát, dolgozz egész nyáron, készülj fel a következő "futamra".

Amúgy nem értem az ilyen szülőket, ahelyett, hogy biztatnák a gyereküket, támogatnák, hogy azt tanulják amihez van affinitásuk és tehetségük, a kudarcokat azzal tetézik, hogy ostorozzák.

Azt szűröm le, hogy rendesen tanulsz, hiszen más tárgyakból már levizsgáztál. Tehát nem azért buktál, mert lusta disznó vagy, hanem azért, mert kőkemény a számvitel, amit amúgy is utálsz.

2018. jún. 2. 23:40
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
"...ki kiabálják, hogy megbuktam." "Csodálatos" szüleid vannak. "Sz*rd le és költözz el, amint tudsz.
2018. jún. 3. 01:55
 10/10 anonim ***** válasza:

És akkor mivan? Kiabálják, ha ennyire nincs eszük :D

Tenni rájuk jóóóó magasról, és elhúzni a csíkot :)

2018. jún. 3. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!