Hogyan kell beadagolni, hogy nem megyek egyetemre?
Rossz tanuló vagyok. Volt már bukásom is (pótvizsgán átmentem) és sanszos, hogy most félévkor is bukok matekból.
Szüleim nem jártak egyetemre, de egész jó állásuk van. Bár anyukám nem annyira szereti, de jó benne.
Nővérem járt egyetemre, de csak fizetősre vették fel és nem is tud vele elhelyezkedni, mást dolgozik.
Már eldöntöttem, hogy OKJ-re járok és azt is, hogy milyenre, emellett lehet hogy dolgoznék is, attól függ, hogy az időm mennyire engedi.
Kb. hetente kérdezi valaki (szülők, tesóm, barátok, osztálytársak, tanárok, új ismerősök, idegenek) hogy hova megyek egyetemre, melyik tárgyból emeltezem, ilyenek. Nos, nem fogok emeltezni és nem is tanulok annyit az érettségire, ugyanis OKJ-ra nem kell, de valahogy nem is tudom se rávenni magamat, se megtanulni mindent rendesen.
Lehet, hogy meg fogom bánni, de az már az én bajom lesz, hogyha újra akarok érettségizi és késik pár évet az egyetem.
Viszont a szüleim és a nővérem azt akarják, hogy mindenképpen egyetemre menjek, sőt államira. Nagyon nyomatják ezt a dolgot, viszont én tényleg eldöntöttem, hogy mi lesz a sorsom. Eddig nem szóltam róla senkinek, csak azt mondtam, hogy még kérdéses, hogy mi lesz velem, de lassan szólni kéne otthon, hogy a jelentkezési lapomon nem fog szerepelni egyetem, max fölöslegesen.
Hogyan mondjam meg nekik? Szerintem nem erre számítanak. Tudják, hogy nem vagyok jó tanuló, de akkor is...
18/L
Nekik mindegy, csak egyetem legyen, de főleg a tesóm hiszi azt hogy csak egyetemmel lehetsz teljes értékű ember.
Köszi az eddigi válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!