Anya már előre közölte, hogy szeptembertől este 9-kor el kell mennem aludni. Másnál is van ilyen?
Anyának elég érdekes nézetei vannak gyereknevelés terén, erről írtam már egy korábbi kérdésemben is.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..
Ma közölte, hogy kapok öt percet, hogy kihisztizzem magamat, és utána mondta, hogy úgy döntött, hogy szeptembertől minden este kilenckor el kell mennem aludni.
A sulitól 7-8 percre lakunk gyalog, általában hat-fél hét körül szoktam kelni. A tanév utolsó hónapjában már bőven volt hogy tizenegy után feküdtem le, és mégis mindig beértem időben.
Anyának mániája, hogy ő azt szereti, ha reggel "mosolygósak és vidámak" vagyunk tesómmal.
Nem túl korai ez a 9 óra? Szerintem nincs szükségem 9 óra alvásra, ha tovább maradtam fent is mindig felkeltem időben ahhoz, hogy beérjek reggelente.
15/L
Anyukádnak igaza van!
Suli utolsó hónapja az más.
Lehet nem is bírnád végig.
Vedd kicsit lejjebb magad. Fogadj szót.
Nálunk is este 8! De nem mindig alszom el akkor!
Amúgy semmi kárt nem fog tenni bennetek! Sokkal több alvás kell egy tini lánynak mint egy kisgyereknek! És a tanulás is jobban megy ha többet alszol!
Nem tudom, engem óvodás kor után nem vegzáltak a korai fekvéssel. Illetve megpróbálták...
Figyelj, annak mi értelme, hogy 2 havonta kiírsz egy kérdést anyádról? Szerintem semmi. Ha tenni akarsz valamit, tán célszerű lenne apádat, vagy a nagyszülőket megkérni, hogy hassanak rá... És most nem elsősorban erre a kérdésedre gondolok, hanem a korábbi facebook-os posztodra, ahol azt írtad, anyád ragaszkodott hozzá, hogy tudja a jelszavad a fiókodhoz. (???)
15 éves korodra el kellett volna érni egy olyan agyi érettségi szintet, hogy anyád ne féltsen mániákusan a facebooktól, mert tudja, hogy felismered a veszélyeket. Most vagy veled van a gond, mert idáig nem sikerült eljutni, vagy vele mert túl erőszakos, de akkor miért nem szólsz más felnőttnek a környezetedből? Csak vannak rokonaid.
Ezt a mániákus irányítást, tiltást, korlátozást sose értettem mire jó...
Én mindig akkor feküdtem le amikor akartam, de valami csoda folytán nemsokára végzek orvosin.
Azoknál akik ilyen rövid pórázon tartják a gyereküket, mert ugye anyu és apu mindent jobban tud, általában a kis szemük fénye az első adandó alkalommal úgy pucol el otthonról, hogy hátra se néz. De ebben az is benne van, hogy sokkal könnyebben bajba keveredik, mert addig burokban tartották. Van ilyen barátnőm, egyetemre is alig merték elengedni másik városba, szegénykém totál életképtelen.
Kérdező nem tudsz mást csinálni a sarkadra kell állni. Ha nem tetszik valami szólj érte. Lesz néhány nagy veszekedés, de ha kitartó vagy ők fognak engedni.
nálunk 8:30kor van takaródó
de olyan 9:00 fele alszanak el
reggel 6:45 kor van ébresztő
mégis olyan álmosan kelnek h csak na
szal kell ennyi alvás egy gyereknek
A National Sleep Foundation közleménye szerint a tizenévesek alvásigénye napi 9 óra, a felnőtteké 7-9 óra. Az alvásigény az életkor előrehaladtával csökken.[4] A „Whitehall II” kutatás eredményei szerint a 35 és 55 év közöttiek számára az ideális alvásidő 7 óra (a hat óránál kevesebbet és a 8 óránál többet alvók rosszabbul teljesítettek a szellemi feladatok megoldásában).
Aludni, pihenni mindenkinek kell. Fiziologiailag szukseges a regeneralodas. A tudas ejszaka rogzul az agyban, az izmok ejszaka regeneralodnak mozgas utan, bizonyos elettani feladatokhoz sotet kell es alvas.
Nem szabad ezzel az idovel sporolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!