Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya már előre közölte, hogy...

Anya már előre közölte, hogy szeptembertől este 9-kor el kell mennem aludni. Másnál is van ilyen?

Figyelt kérdés

Anyának elég érdekes nézetei vannak gyereknevelés terén, erről írtam már egy korábbi kérdésemben is.

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..

Ma közölte, hogy kapok öt percet, hogy kihisztizzem magamat, és utána mondta, hogy úgy döntött, hogy szeptembertől minden este kilenckor el kell mennem aludni.

A sulitól 7-8 percre lakunk gyalog, általában hat-fél hét körül szoktam kelni. A tanév utolsó hónapjában már bőven volt hogy tizenegy után feküdtem le, és mégis mindig beértem időben.

Anyának mániája, hogy ő azt szereti, ha reggel "mosolygósak és vidámak" vagyunk tesómmal.

Nem túl korai ez a 9 óra? Szerintem nincs szükségem 9 óra alvásra, ha tovább maradtam fent is mindig felkeltem időben ahhoz, hogy beérjek reggelente.

15/L

2014. aug. 3. 16:58
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
20%

Ahogy mondod,az enyém is 14 évesen szeptembertől megy alukálni este 9-től és nincs Tv stb.

Csak péntek-szombaton maradhat fenn sokáig,mikor másnap szabad.

2014. aug. 3. 18:13
 12/30 anonim ***** válasza:
56%

Nekem 15 évesen sok volt a napi 7 óránál több alvás, túlaludtam magam. Akkoriban éjfélkor mentem aludni, 6-kor keltem.

Most, 19 évesen, napi 12 óra lett az alvásigényem, de most már nem tehetem meg, hogy ennyit alszom...

Szívás az élet..:-D

2014. aug. 3. 19:15
 13/30 anonim ***** válasza:
59%

Egy tizenöt éves gyereknek ugyan már ne az anyja mondja meg hánykor aludjon,eltudja maga dönteni,mikor lesz álmos. MI ÉRTELME,elküldeni a gyereket 9kor aludni ha 3órán keresztül még forgolódik csak?

Én általában tanulok este, 10-11 között megyek aludni,5kor kelek 5-6 órát alszom és lám élek virulok.

2014. aug. 3. 19:25
 14/30 anonim ***** válasza:
66%
Mi a jó édes francért pontoztok le azért, mert leírtam a saját alvásigényemet? Nooooooormálisak vagytok???
2014. aug. 3. 19:25
 15/30 anonim ***** válasza:
26%
A fiziologias alvasigeny es a kamaszkori dacbol sem alvas nem ugyanaz....
2014. aug. 3. 19:26
 16/30 anonim ***** válasza:
64%

Dacból???? Miért, annyira menő éjfélig fent lenni? MIVAAAAA'???

Biztos nehéz elképzelni, hogy elég volt annyi alvás és kipihent voltam.. Barmok.

Akkora dac volt, senkit sem érdekelt, mikor megyek.. :-D De buták vagytok!

2014. aug. 3. 19:28
 17/30 anonim ***** válasza:
67%
Most komolyan miért fáj nektek az ha a kölök akkor megy aludni mikor ÁLMOS lesz?:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
2014. aug. 3. 19:42
 18/30 anonim ***** válasza:
90%

Nevetséges ez az "azért is lefekszel korán, mert én azt mondtam" hozzáállás...

Engem is mindig elzavartak aludni 8-9 körül, de általában 11nél hamarabb sose tudtam elaludni. Csak forogtam meg szenvedtem, nem dacból, egyszerűen nem voltam álmos. Ilyenekre vetemedtem, hogy a párnám alatt rejtettem el a discmanemet (nem ma volt már =D), meg vettem egy kis fejlámpát és a takaró alatt olvastam. Ja meg találtam egy olyan pontot a lépcső tetején ahonnan én teljesen jól láttam a TVt, de lentről engem nem vettek észre.

Még egy 8-10 éves gyereknél oké ez, de 14-15 évesnél már inkább röhej.

2014. aug. 3. 20:02
 19/30 anonim ***** válasza:
18%

Barmelyik orvos megmondja, hogy mik a keves alvas hatranyai. Mint ahogy idezve volt, egy 15 eves gyereknek meg 8-9 orat kell aludnia. Ennel kevesebb alvas karos. Akik 5 orat aludtak, nem hiszem el, hogy minden reggel frissen es erotol duzzadva ebredtek. Annal inkabb bedagadt szemekkel, lassan, almosan. Aztan kesobb mar csak kaveval tudnak felebredni.

Mondjuk a kerdezo anyukaja legalabb felelos szulo.

2014. aug. 3. 20:15
 20/30 anonim ***** válasza:
73%
Nekem nagyon rossz tapasztalataim vannak ezen a téren. Nekem apám ilyen, egész életemben harcolnom kellett vele azért, hogy ne nyomjon el teljesen, de még így 25 évesen is képes lenne este 9-kor elküldeni aludni. Az más kérdés, hogy nem hagyom magam. Te se hagyd. Bár ilyen tapasztalatok után kételkedek a szülőkben, de nem biztos, hogy anyukád rosszat akar...az élet más területein is ilyen, vagy csak ezen?
2014. aug. 3. 20:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!