Anya már előre közölte, hogy szeptembertől este 9-kor el kell mennem aludni. Másnál is van ilyen?
Anyának elég érdekes nézetei vannak gyereknevelés terén, erről írtam már egy korábbi kérdésemben is.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..
Ma közölte, hogy kapok öt percet, hogy kihisztizzem magamat, és utána mondta, hogy úgy döntött, hogy szeptembertől minden este kilenckor el kell mennem aludni.
A sulitól 7-8 percre lakunk gyalog, általában hat-fél hét körül szoktam kelni. A tanév utolsó hónapjában már bőven volt hogy tizenegy után feküdtem le, és mégis mindig beértem időben.
Anyának mániája, hogy ő azt szereti, ha reggel "mosolygósak és vidámak" vagyunk tesómmal.
Nem túl korai ez a 9 óra? Szerintem nincs szükségem 9 óra alvásra, ha tovább maradtam fent is mindig felkeltem időben ahhoz, hogy beérjek reggelente.
15/L
Ahogy mondod,az enyém is 14 évesen szeptembertől megy alukálni este 9-től és nincs Tv stb.
Csak péntek-szombaton maradhat fenn sokáig,mikor másnap szabad.
Nekem 15 évesen sok volt a napi 7 óránál több alvás, túlaludtam magam. Akkoriban éjfélkor mentem aludni, 6-kor keltem.
Most, 19 évesen, napi 12 óra lett az alvásigényem, de most már nem tehetem meg, hogy ennyit alszom...
Szívás az élet..:-D
Egy tizenöt éves gyereknek ugyan már ne az anyja mondja meg hánykor aludjon,eltudja maga dönteni,mikor lesz álmos. MI ÉRTELME,elküldeni a gyereket 9kor aludni ha 3órán keresztül még forgolódik csak?
Én általában tanulok este, 10-11 között megyek aludni,5kor kelek 5-6 órát alszom és lám élek virulok.
Dacból???? Miért, annyira menő éjfélig fent lenni? MIVAAAAA'???
Biztos nehéz elképzelni, hogy elég volt annyi alvás és kipihent voltam.. Barmok.
Akkora dac volt, senkit sem érdekelt, mikor megyek.. :-D De buták vagytok!
Nevetséges ez az "azért is lefekszel korán, mert én azt mondtam" hozzáállás...
Engem is mindig elzavartak aludni 8-9 körül, de általában 11nél hamarabb sose tudtam elaludni. Csak forogtam meg szenvedtem, nem dacból, egyszerűen nem voltam álmos. Ilyenekre vetemedtem, hogy a párnám alatt rejtettem el a discmanemet (nem ma volt már =D), meg vettem egy kis fejlámpát és a takaró alatt olvastam. Ja meg találtam egy olyan pontot a lépcső tetején ahonnan én teljesen jól láttam a TVt, de lentről engem nem vettek észre.
Még egy 8-10 éves gyereknél oké ez, de 14-15 évesnél már inkább röhej.
Barmelyik orvos megmondja, hogy mik a keves alvas hatranyai. Mint ahogy idezve volt, egy 15 eves gyereknek meg 8-9 orat kell aludnia. Ennel kevesebb alvas karos. Akik 5 orat aludtak, nem hiszem el, hogy minden reggel frissen es erotol duzzadva ebredtek. Annal inkabb bedagadt szemekkel, lassan, almosan. Aztan kesobb mar csak kaveval tudnak felebredni.
Mondjuk a kerdezo anyukaja legalabb felelos szulo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!