Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya már előre közölte, hogy...

Anya már előre közölte, hogy szeptembertől este 9-kor el kell mennem aludni. Másnál is van ilyen?

Figyelt kérdés

Anyának elég érdekes nézetei vannak gyereknevelés terén, erről írtam már egy korábbi kérdésemben is.

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..

Ma közölte, hogy kapok öt percet, hogy kihisztizzem magamat, és utána mondta, hogy úgy döntött, hogy szeptembertől minden este kilenckor el kell mennem aludni.

A sulitól 7-8 percre lakunk gyalog, általában hat-fél hét körül szoktam kelni. A tanév utolsó hónapjában már bőven volt hogy tizenegy után feküdtem le, és mégis mindig beértem időben.

Anyának mániája, hogy ő azt szereti, ha reggel "mosolygósak és vidámak" vagyunk tesómmal.

Nem túl korai ez a 9 óra? Szerintem nincs szükségem 9 óra alvásra, ha tovább maradtam fent is mindig felkeltem időben ahhoz, hogy beérjek reggelente.

15/L

2014. aug. 3. 16:58
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
82%

Édes drága 19-es, azt felfognád esetleg, hogy minden gyereknek, embernek más az alvásigénye? Sikerülne végre felfognod?

Képzeld, kipihentem ébredtem, sportoltam napi 2 órát, színötössel mentem végig a gimiben. Ja, és nem kávéztam. ;)

2014. aug. 3. 20:35
 22/30 anonim ***** válasza:
84%

Most komolyan magyarázza már el nekem valaki,azzal neked miért jó,hogy kényszeríted aludni?:) Attól,hogy 9kor elküldöd még nem fog tudni elaludni ha NEM ÁLMOS. Nem fog 8-9 órákat aludni ha NEM ÁLMOS így NEM TUD. Én sem értettem sosem a logikát,és ha megkérdeztem a szüleimet miért akarnak korán ágyba küldeni az volt a válasz "mert csak. az anyád vagyok,azt csinálsz amit én mondok" (de persze én attól függetlenül mindig is akkor mentem aludni mikor ÁLMOS lettem,így jót aludtam,jó közérzettel keltem. egy idő után nem szóltak már ebbe bele)

Nem értem miért lenne felelős szülő aki olyat kényszerít a gyerekére amit nem akar és NEM JÓ NEKI.

Mert nem nem jó neki ha korán elküldik FORGOLÓDIK, NEM TUD ELALUDNI,aztán egész éjjel ROSSZUL ALSZIK,majd mérgesen és rossz közérzettel kel fel reggel.

Van osztálytársam aki 8kor megy aludni,van aki éjjel kettőkor(imád tanulni egész éjjel tanul) mégis a szülői kényszerítés vagy tiltás nincs ebben benne,éppen ezért jó közérzettel jönnek suliba,nem fáradtak nincs semmi bajuk.

Had tudja már magától egy 15 éves,hogy az ő szervezete MIKOR ÁLMOS,MIT KÉR.Alapból nem normális,hogy az anyja tudja a jelszavát és email címét így minden beszélgetést és közösségi oldalát nézi. Ez SEM felelős anyaság,ez bizalmatlanság és rossz nevelés. Mert persze ha jól nevelte volna erre SZÜKSÉGE SEM LENNE,hogy ilyen módon ellenőrizgesse. Sírva menekülnék az ilyen anyától:) Begyöpösödött világlátású lehet az biztos.

2014. aug. 3. 20:43
 23/30 anonim ***** válasza:
77%

Én szeptembertől mindennap 5:40-kor kelek mivel a gimi másik városban van és buszoznom kell. Mindennap van 7-8 órám, örülök ha 4-5 óra fele hazaérek. Utána még tanulok is minimum 2-3 órát. Mire végzek minden teendőmmel kb 9 óra, és akkor örülök hogy végre aludhatok. Nekem sosem szabták meg hogy mikor feküdjek le, de nap végére már annyira elfáradok, hogy este kilenckor úgy esek be az ágyba. Nem tudom hogy másoknak mennyi az alvásigénye, de ha a kérdezőnek nincs szüksége annyi alvásra, akkor nem kell erőltetni a 9 órát. Sose értettem az ilyen szülőket. Sajnos az enyémek is hasonlók, de nem sokat tudok tenni, hisz amíg náluk élek addig úgyis az van amit ők mondanak. Kérdező, ha tényleg nem tudsz erről anyuddal beszélgetni, akkor kérd apud segítségét, ő talán tud segíteni.

15/l

2014. aug. 3. 21:44
 24/30 anonim ***** válasza:
0%

Aki most azzal villog itt, hogy 15 évesen fent van 11 óráig, és reggel mégis felkel, mert elég neki 6 óra alvás, annak csak annyit mondanék, a szervezet majd később bosszulja meg magát. 20 évesen már fáradt, kiélt fejed lesz:D

13 és 15 éve gyerekeim vannak, és általában fél 9-9kor alvás van.

Ja, és miért is ne mondhatná meg egy 15 évesnek az anyja, hogy mikor menjen lefeküdni? Nem is értem...még gyerek, még ha 15 éves is.

2014. aug. 4. 04:33
 25/30 anonim ***** válasza:
67%

Kedves utolsó:) Azért nem mondhatná meg neki az anyja mikor menjen aludni-egyébként ezt leírtam de bsztad elolvasni-mert ha RÁKÉNYSZERÍTI akkor sem elaludni sem kialudni nem tudja magát.Miért fáj felfogni,hogy minden szervezetnek más az alvás igénye? Nem buta a gyerek,nyilván amikor álmos akkor megy aludni. És ez így normális,függetlenül attól,hogy hány éves.(1)

Másrészt én 5-6 órákat alszom. Az én szervezetemnek bőven elég ez. Jól érzem magamat így,jó közérzettel kelek,akkor megyek aludni mikor ÁLMOS LESZEK. Ettől egyáltalán nem kiélt fejem lesz maximum karikás szemem,de mivel az ÉN SZERVEZETEM így KIPIHENI MAGÁT,így az sem.(2)

De annyira okosnak érzed magad,akkor maradj ez a begyöpösödött csakazértismerténirányitok szülő. Nem igazán érdekel. A kérdezőhöz hasonló gyerekek,akik 17-18évesen sírva menekülnek el otthonról-vagy koleszba 14évesen-nem ok nélkül teszik.(3)

Az alvás egy olyan dolog,hogy MINDEN szervezetnek MÁS kell. (4)

Tök felesleges gyakorin veszekedni,mert úgy is max lepontozzák az embert,nem látják be ha valami nem úgy van ahogy mondják. Ha képes lettél volna megindokolni azt amit írtam szerinted miért nem úgy van és nem csak visszakérdezgetni,akkor ha igazad van úgy is beláttam volna. Na de hát. (5)

2014. aug. 4. 10:51
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Anyám is ilyen volt anno, mindig korán elzavart aludni. Villanyoltás után zenét hallgattam fejhallgatón, paplan alatt olvastam zseblámpával, szóval nem aludtam én se el :) Hagyd rá, aztán csinálj mást.
2014. aug. 4. 12:40
 27/30 anonim ***** válasza:
0%
Hűha, 25-ös, biztos az alváshiány teszi ezt veled, hogy ilyen ideges vagy:D
2014. aug. 4. 22:32
 28/30 anonim ***** válasza:

#27-es

Csak a gyakorin lévő okosok(nem pont csak ennél a kérdésnél):)

Nem szenvedek alváshiányban csak úgy MELLÉKESEN,mert ha felfognád,az én szervezetemnek ennyi alvás ELÉG. Lehet,hogy neked kell akár 12 óra is,hogy kipihend magad de nekem nem. És még sok már ember is így van ezzel

2014. aug. 4. 23:58
 29/30 anonim ***** válasza:

Óóó velem is évekig küzdöttek. Reggel olyan vagyok mint a mosottszar, és ez mindig is így volt, és szüleim nem értették meg, hogy nem azért mert nem alszok eleget, volt hogy nagyon sokat aludtam, 10-12 órát, akkor is felkelek és egy óráig élőhalott vagyok. Csak mindig mire felébredtem rendesen, és láthatták volna hogy kipihent vagyok, már elindultam otthonról. Hétvégén meg még ébredés után heverésztem, olvastam, tévéztem, stb.

Most egyetemista létemre is néha morognak velem hogy nem alszok eleget. Hajnal 2-3 között fekszem, és 8 körül kelek, és jól vagyok.

Nem értem minek kell egy 15 évest ilyenekkel cseszegetni. Lefekszik amikor akar, ha sokáig van fent és másnap fáradt, akkor magára vessen, akkor belátja magától hogy többet kéne aludni, és ő be tudja lőni hogy mikor kell lefeküdnie ahhoz hogy kipihent legyen. Oszt kész. Nem kell túlaggódni a dolgot.

2014. aug. 10. 12:53
 30/30 anonim ***** válasza:

"Ja, és miért is ne mondhatná meg egy 15 évesnek az anyja, hogy mikor menjen lefeküdni? Nem is értem...még gyerek, még ha 15 éves is."

Igen. Engem is ágyba dugtak 9-kor régen. Aztán még olyan 3 órán át bámultam a plafont. Nagyon jó volt és tök megérte.

2014. aug. 10. 12:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!