Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg anyával,...

Hogy értessem meg anyával, hogy lusta vagyok befejezni a jogosítványt?

Figyelt kérdés
19 éves elsőéves egyetemista vagyok. Nem is magával a jogosítvánnyal van a probléma, hanem a pénzzel. A KRESZ már megvan, márcsak a forgalmi és az elsősegély van hátra. Viszont nincs pénzem, van összen 100 ezrem a kártyámon, és 200 van még hátra amit be kéne fizetni, amit ugye nem is várok el szüleimtől hogy kipótolják, de nem tudom befizetni. És itt jön a lustaságom, én semmi pénzért nem akarok már most beállni a rabszolga életbe, tehát dolgozni. Nem is magával a ténnyle, hogy dolgozni kell van a bajom, hanem a munkakörtől. Szeretnék informatikában dolgozni, szoftverfejlesztésben akár, de elsőévesként nem fognak felvenni, majd csak harmadévesként kezdhetek el keresgélni. Főleg hogy programozó álmom van de jelenleg a bukás szélén állok a programozásból egyetemen, annyira nem megy ez a szakma, de más meg nem érdekel, jobban érdekel a halál mint bármi más (kis depresszió is van a háttérben), tehát röviden tömören: nem akarok gyár/szupermarket/bolt/gyorsétterem, stb dolgozó lenni, más pedig nincs, így nem tudom megcsinálni a jogsit, lejár a 2 év köztes idő és cseszhetem az egészet. Szüleim egész nap veszekednek ezért velem, hogy menjek dolgozni, még akkor is ha csak időpazarlás de előbb ugrok le a tizedikről, minthogy ilyen helyre elmenjek. Igen, voltam dolgozni, 2 hétig LIDL-ben dolgoztam, és 4 napot egy fagyigyárban, meg akartam halni inkább ezeken a helyeken. Mit tanácsoltok, hogy kössek kompromisszumot?

2019. máj. 2. 18:27
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
92%

Ne haragudj kérdező, de a következő jött le, olvasva Téged: kb. semmit nem akarsz dolgozni, kifogásokat keresel, ami érdekel, az meg nem megy, azért sem vagy hajlandó tenni - kb. úgy látom, semmi célod az életben és egy gyufaszálat nem akarsz keresztbe tenni azért, hogy más legyen az életed - csak a kifogásokat keresed.

Dolgozni nem dolgozol, tanulsz, igazán lenne időd eljárni - ha nem is futni, de legalább sétálni.

120 kiló az nagyon sok és Te még túl fiatal vagy ehhez.

Szedd össze magad, egy életerős fiatal ember vagy: tűzz ki magad elé egy célt és csináld meg.

A jogsival pl. pont, hogy vállalhatnál olyan munkát, ahol nem kéne "rabszolgának" lenned: pl. taxizást.

Akár még diákhitelből is érdemes lenne megcsinálni - csak légy életrevaló, ne a kifogásokat keresd!!

2019. máj. 2. 19:37
 12/29 anonim ***** válasza:
69%
Menj el humoristának, birom az õszinteségedet!:)
2019. máj. 2. 19:37
 13/29 anonim ***** válasza:
91%

"Hogy értessem meg anyával, hogy lusta vagyok befejezni a jogosítványt?"

Ja, és nem anyukáddal kell megértetni, hogy lusta vagy, hanem magaddal, hogy ez így nem működik hosszútávon az életben.

2019. máj. 2. 19:39
 14/29 Doros ***** válasza:
91%

Pedig ha még izmod sincs, akkor semmi esélyed arra, hogy beléd szeret egy pénzes papa kedvence-lány.

A rendőri pályát tanácsolnám én is, de ott elég komoly fizikai alkalmassági vizsga is van.

Nem meghalni kell egyébként a munkában, hanem azon kell dolgozni, hogy kitanuld az életben maradást.

Ritkán látni ilyen életképtelent. Még a diplomádat is összepuskázni akarod...

2019. máj. 2. 19:49
 15/29 anonim ***** válasza:
92%
Se sport, se melo, se tanulás. Mekkora egy lúzer vagy! :D
2019. máj. 2. 19:54
 16/29 anonim ***** válasza:
85%
Hú hát én ia ideges lennék, ha így elcsaptam volna a gyerekem nevelését.
2019. máj. 2. 20:45
 17/29 anonim ***** válasza:
89%

Ember, 19 éves vagy. Most még pont nem késő, de akkor sürgősen össze kéne kapnod magad.

Ha bukdácsolsz az elsőéves programozói tárgyaidból, NEM leszel programozó meg szoftverfejlesztő. Sürgősen értékeld át hogy van-e kedved, tehetséged az informatikához, és ha igen akkor még tegnap kezdj el tanulni, ha meg nem, akkor keress más szakot vagy szakmai képzést. Ne szard el az összes állami félévedet vagy a rengeteg tandíjat egy olyan szakra amit nem tudsz elvégezni.

Keress munkát. Nem csak gyári meg pénztáros munka van, bár 19 évesen, végzettség és munkatapasztalat nélkül fogalmam nincs milyen álommelót képzelsz el, de keríts valamit. Nem a jogsi miatt, hanem hogy valami hasznosat csinálj az életeddel.

Kapd össze magad fizikailag, kezdj el egészségesen étkezni, edzeni járni, hidd el sokkal jobban fogod magad érezni.

És vállalj felelősséget az életedért, ne csak panaszkodj és az indokokat keresd hogy mi miért nem lehetséges pont most, pont neked. A jogsi meg valóban felesleges, 19 éves vagy, se munkád, se pénzed, se autód, mi a fenét vezetnél vele és hova?

2019. máj. 2. 21:13
 18/29 anonim ***** válasza:
65%
Ne hallgass senkire aki azt mondja hitelt vegyél fel. Büdös életbe ne csinálj ilyet. Még kis pénzzel se.
2019. máj. 2. 21:28
 19/29 anonymousreview60 ***** válasza:
91%
Milyen eséllyel troll a kérdező?
2019. máj. 2. 21:45
 20/29 anonim ***** válasza:
82%
Sajnos hülyeségre nincs gyógymód
2019. máj. 2. 21:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!