Hogy értessem meg anyával, hogy lusta vagyok befejezni a jogosítványt?
100%
... de játsszuk azt, hogy bevettük!:)
Kérdező, ilyen hozzáállással legalább kezdj el edzeni, hogy kinézz valahogy, aztán elmehetsz hímr.ngyónak!
Szuleid hogy allnak anyagilag? Nekem ok fizetik, nem vagyunk millionosok.
Majd kesobb visszafizeted, ha mar lesz kereseted.
Már megbocsàss, de minek kezdted el egyáltalán a jogsit csinálni, ha tudtad, hogy nem lesz rá elég a pénz? Gondolom a kresz órák és a vizsga is volt vagy 50 ezer, akkor ennyi ment a kukába. Én mindenképp befejeznèm már, ha elkezdtem és félúton vagyok benne.
Egyébként jelenleg egy érettségid van+ talán egy közép nyelvvizsgàd. Mégis milyen munkakört várnál így? Nyilván az egyszerűbb, betanított munkák játszanak így. Mennél heti 1 napot, simán tudnà fedezni a jogsi hátra lévő részét. Mire a 100 elfogyna, addigra jönne a friss fizud.
A jogsi sok munkánál feltétel, megèri még pár napot dolgozni, hogy meglegyen a pénz rá.. Ha jól értem 100 ezer kéne még. A legrosszabbul fizető diakmunka is kb 15 nap alatt fizet ennyit (a diákoknàl más az adózás, több marad zsebben, mint felnőtt dolgozóknàl) . Nem éri meg?
Egyébként csak jelzem, hogyha jó vagy, akkor már találsz informatikában munkát. Én teljesen más területen tanulok, de felvettek egy ilyen jellegű diakmunkara, mert a tudásom megvolt. Nem az a lényeg nekik, hogy hol tanulsz meg hányad éves vagy. Hanem hogy tudd amit kérnek..
Tavmunka lehetőség is állandóan van ezen a pályán, az sem kifogás, hogyha nem a fővárosban laksz.
Ha viszont nem megy a szakma, akkor kérdés, hogy van - e értelme erőltetni. Egyébként egy kis alázattal hidd el többre mennél.
Szia!
Én 22 éves programozó vagyok, és van pár tanácsom:
1) ne hagyd félbe a jogsit, mert az a pénz pláne ha nem szereted az olyan munkákat akkor nagyon rosszul fog esni később ha kárba vész. Ha szüleid nem sajnálják rá, és ki tudják fizetni akkor feltétlenül fogadd el. Manapság a jogsira egyszer úgyis szükséged lesz. Nem is beszélve arról hogy milyen jó érzés amikor a munkád gyümölcseként elsőnek beleülsz valami nagyobb teljesítményű autóba és meghajtod (már ha vonz az ilyen)
2) igenis válalj számodra utálatos munkát. Tudd hogy milyen az amikor szar munkád van mert nem fogod értékelni a jobbat. Én Libri raktárban dolgoztam, újságot hordoztam. Piszkos és nehéz munkák, de így tudom tisztelni azt amit csinálok hétköznap.
3) az egyetemi társaim első félévben már egyből kaptak irodai melót úgy hogy a programozást éppen csak 2essel végezték el és a progháziaikban is én segítettem.
4) ha nem megy az első éves prog akkor se félj. Lehet belőled még programozó. De ebben az esetben ne kockulj a szünidőben hanem tanulj! Arra fog minden épitkezni.
5) az sem gond ha túlsúlyos vagy. Nem mindenki teheti meg hogy lefogy és stb. Sokak vannak akik genetikai okok miatt híznak. De természetesen ez nem jelenti azt hogy ne mozdulj ki. Keress valamit ami egészségesen tart és szereted is csinálni. Értsd nem a súly a probléma hanem az ha nem csinálsz semmit.
6) végezetül pedig kezeld a depressziódat. Hidd el nem jó ha depisen élsz. Én is voltam. De minden nap azon igyekeztem hogy túllegyek az ilyen időszakaimon. És nem bántam meg. Ha kell akkor beszélj pszichológussal
Remélem segít.
22/F
Nem akarásnak nyögés a vége.
Azt tedd amit jónak látsz. Neked úgyis csak az a jó.
Oké nincs lóvéd most a jogsira.
De pl gyári munka derogál. Az egyetlen szak ami érdekel, abban is lusta vagy és buta is vagy hozzá ezek szerint.
Akkor megis mit vársz az élettől?
Mik a terveid a jövőre?
Ha neadjisten egyedül maradnál, miből tartanád fenn magad?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!