Miért szólnak le ezért?
Szüleimmel van egy kisebb problémám.
5 hónapja született meg a kislányunk császár metszéssel. Aránylag hamar tettem-vettem, vezetem a háztartást és a babánkkal foglalkozok.
A férjem dolgozik, rengeteget. Viszont egy fizetésből nehezebben jövünk ki, hiszen teljesen kiköltekeztünk és minden tartalék pénzünket feléltük mert házat vettünk. Javítjuk,építjük, és meg is kell élni ez mellett. Tetejére itt egy hatalmas illeték is amit kikell fizetnünk. Soha nem kértünk senkitől semmilyen anyagi segítséget.
A férjem vállalkozó,-még csak most alakul ki az egész, már sok dolgot fedez a bevétel de azért kell még bele napokat fektetni hogy felfejlődjön ez is. Fiatalok vagyunk. Most kezdődik az életünk.
Adódott egy lehetőség hogy a régi munkahelyemre alkalmi foglalkoztatásba felvennének, ami kiegészítené a jövedelmünket. Szükségünk van minden forintra, és jól fizet, mert ezzel a két héttel 150.000 FT-ot megkeresnék havonta pluszba. Biztos anyagi forrás.
Maximum ugye 15 napot mehetek egy hónapban így. Olyankor a férjem vigyázna a kicsire és váltott műszakban dolgoznánk. Tehát ha én hazaérek ő megy, vagy fordítva.
Szüleim elkezdtek ebbe belezagyválni hogy ennyi idős császárral mit akarok, illetve hogyan hagyhatom otthon a kicsit?
Én úgy gondolom nem mindenki teheti meg hogy otthon tengődjön éveket. Édesanyám kb. 20 éve nem dolgozik, és emlékeim szerint gyermekként igen csak nélkülöztünk ez miatt.
Tényleg elitélendő ez?
25N
Én pedig úgy látom ilyen szakértelemmel inkább a rendőrségnek kellene dolgoznod, mivel a mai világban sem mondhatjuk azt,hogy a hazugság vizsgáló készülékek megbízhatóak lennének,így a szakértelmedet hasznos dolgokra fordíthatnád.
Örülök hogy észrevetted, remélem nyugodtan alszol. :)
Még jó, hogy hat hónapos korig gyes mellett se dolgozhatsz, alkalmiban sem.
Simán a férjednek kellene gyedet kérni munka mellett, ennyire egyszerű.
És csatlakozom, a munkaviszony visszaállítására kötelezi a bíróság, attól a pillanattól kapnád a csedet, mert az oephez olyan esetben elég az ítélet, és máris fizetik visszamenőleg a táppénzt, csedet. Szobák ha van ítélet, már rég csedet kapnál.
Kérdező, teljesen mindegy, milyen ellátást kapsz, hat hónapos korig nem végezhetsz keresőtevékenységet.
Tessék, cst: 21. § * (1) * A gyermekgondozást segítő ellátásban részesülő személy - ide nem értve a nagyszülőt, az örökbe fogadó szülőt a 20/B. § szerinti esetben, továbbá a kiskorú szülő gyermekének gyámját - kereső tevékenységet a gyermek fél éves koráig nem folytathat.
Ebtv: (4a) * A gyermek születését követő 169. napot megelőzően nem jár gyermekgondozási díj az (1) és (3) bekezdés alapján jogosult részére arra az időszakra, amikor bármilyen jogviszonyban - ide nem értve a nevelőszülői foglalkoztatási jogviszonyban végzett tevékenységet - keresőtevékenységet folytat.
Gyed mellett sem dolgozhatsz fél éves korig...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!