Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért szólnak le ezért?

Miért szólnak le ezért?

Figyelt kérdés

Szüleimmel van egy kisebb problémám.

5 hónapja született meg a kislányunk császár metszéssel. Aránylag hamar tettem-vettem, vezetem a háztartást és a babánkkal foglalkozok.

A férjem dolgozik, rengeteget. Viszont egy fizetésből nehezebben jövünk ki, hiszen teljesen kiköltekeztünk és minden tartalék pénzünket feléltük mert házat vettünk. Javítjuk,építjük, és meg is kell élni ez mellett. Tetejére itt egy hatalmas illeték is amit kikell fizetnünk. Soha nem kértünk senkitől semmilyen anyagi segítséget.

A férjem vállalkozó,-még csak most alakul ki az egész, már sok dolgot fedez a bevétel de azért kell még bele napokat fektetni hogy felfejlődjön ez is. Fiatalok vagyunk. Most kezdődik az életünk.

Adódott egy lehetőség hogy a régi munkahelyemre alkalmi foglalkoztatásba felvennének, ami kiegészítené a jövedelmünket. Szükségünk van minden forintra, és jól fizet, mert ezzel a két héttel 150.000 FT-ot megkeresnék havonta pluszba. Biztos anyagi forrás.

Maximum ugye 15 napot mehetek egy hónapban így. Olyankor a férjem vigyázna a kicsire és váltott műszakban dolgoznánk. Tehát ha én hazaérek ő megy, vagy fordítva.

Szüleim elkezdtek ebbe belezagyválni hogy ennyi idős császárral mit akarok, illetve hogyan hagyhatom otthon a kicsit?

Én úgy gondolom nem mindenki teheti meg hogy otthon tengődjön éveket. Édesanyám kb. 20 éve nem dolgozik, és emlékeim szerint gyermekként igen csak nélkülöztünk ez miatt.

Tényleg elitélendő ez?

25N

2022. ápr. 8. 17:46
1 2
 1/20 anonim válasza:
97%
Szerintem le a kalappal előtted, látszik, hogy felelősségteljes szülő vagy, aki képes több szempont alapján mérlegelni és meghozni a számára legideálisabb döntést. Ehhez senkinek semmi köze, szerintem ne hagyd, hogy beleavatkozzanak, a férjeddel felnőtt emberek vagytok, mindenki a saját háza táján söprögessen inkább.
2022. ápr. 8. 17:53
 2/20 anonim ***** válasza:
97%
Kit érdekel őszintém? Ha nektek ez így jó, komolyan min változtat ha durrognak mások? Az életet élni kell és nem azon rágódni, ki mit szól! 🤷‍♀️
2022. ápr. 8. 18:02
 3/20 anonim ***** válasza:
99%

5 hónappal a császár után miért ne dolgozhatnál, ha nem nehezeket kell emelgetned munka közben.

Másrészt az sem probléma, ha a férjed van idönként a gyerekkel, ö ugyanolyan szülö, mint te.

Ez kettötök dolga, másnak semmi köze hozzá. Ne foglalkozz velük.

(Az illetékre nem lehet részletfizetést kérni? Akkor nem lenne annyira sok egyszerre)

2022. ápr. 8. 18:07
 4/20 anonim ***** válasza:
98%
Ez remek lehetőség, más mit szól bele? Talán attól félnek, hogy nekik kell a babára vigyázni?
2022. ápr. 8. 18:19
 5/20 anonim válasza:
100%
Ha Anya és Apa racionális érveket tud felsorakoztatni amellett, hogy amit csinálsz az nem jó, akkor hallgasd meg őket! De akkor sem vagy köteles azoknak megfelelően cselekedni. Ha viszont ez az egész úgy néz ki, hogy "Jaj, mit csinál ez a lány! Hát, hogy lehet így élni?", akkor zárd ki, mert az csak le fog rántani a mélybe! Rokonaink, ismerőseink hajlamosak a kilátástalanságot, mint valami vallási nézetet terjeszteni. Fejleszd az immunrendszeredet!
2022. ápr. 8. 18:20
 6/20 anonim ***** válasza:
17%

Viszont egy fizetésből nehezebben jövünk ki,

Bocsika... A nettó béred a bruttó 66,5%-a, a jelenlegi csed pedig 85%, plusz a nettó 10e családi kedvezmény.

Milyen egy fizetés? Te jelenleg többet kapsz, mint amikor dolgoztál.

2022. ápr. 8. 18:33
 7/20 anonim ***** válasza:
31%
1, dehogy felelősségteljes. Aki tud a sorok közt olvasni, az tudja, hogy gyesre szült. Ha nem így lenne, akkor nem egy fizetésből kellene élni, mert ő több csedet kapna, mint a bére volt. Plusz akkor ugye nem mehetne alkalmiba, hiszen nem lehet alkalmis ott, ahol munkaviszony áll fenn (csed, gyed alatt sem). Szobák simán munkaviszony nélkül szült. Baromi felelősségteljes, tényleg.
2022. ápr. 8. 18:36
 8/20 A kérdező kommentje:

A félreértések elkerülése végett tisztázzuk hogy nem munkaviszony nélkül szültem, és nem az alanyi jogon járó GYES-re. Bizonyára az emberek magánéletébe nem látsz bele kedves 6-os,7-es.

A céggel,akitől az ajánlatott kaptam 2 évig szerződésben álltam és ott dolgoztam. Aztán felmondtam és egy új munkahelyen kezdtem. 6 hónap után kiderült hogy terhes vagyok. Az ottani munkáltató pedig 2 nap táppénzes távollétért rendkívülivel bontotta a szerződésem igazolatlan távollétre hivatkozva. :)

Igen,talán hibáztam mert nem kellett volna munkahelyet váltanom. Igen, beadtam a bíróságra is a pert amit meg is nyertem. Visszakell állítsa a munkaviszonyom visszamenőlegesen,de amíg az állam 50.000-res bírságot szab ki csak 2 hetente egy KFT.-nek a végrehajtás alatt, addig ez nem fog megtörténni. Szüléskor így nem volt munkaviszonyom. :)

Természetesen igen jól kapnék én is, de nem előlegezi ezt meg nekem senki. Ne ítélkezzetek háttér ismeret nélkül. A pereskedés és a végrehajtás miatt pedig feltételezem nem volna tanácsos állandós munkát vállalni bárhol... ha idő kérdése és rendeződik ez a kérdés is,illetve egy kis baba mellett örülök ennek is.

2022. ápr. 8. 19:19
 9/20 anonim ***** válasza:
15%
Khm, azért munkaügyi szakemberként én látom, hogy hazudsz.
2022. ápr. 8. 20:02
 10/20 anonim ***** válasza:
0%
Anyád abból az élethelyzetből indul ki, amiben ő él 20 éve. Te meg másból.
2022. ápr. 8. 20:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!