Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy gyermek meddig segítse a...

Egy gyermek meddig segítse a szüleit,kvázi a saját kárára is?

Figyelt kérdés

A szülők: az anyuka dolgozik,de csak mint közmunkás így keveset keres. Más állást nem talált, a gyári 12 órás állást pedig nem bírták a lábai.Az apuka rokkantnyugdíjas. Ketten sajnos a fiuk fizetése nélkül nem tudnának megélni. Plusz bizonyos dolgokban fizikailag is segíteni kell a beteg apának.Így neki meg esélytelen a saját élet, összeköltözés stb :(

Mi lenne a megoldás? vagy ilyenkor a barátnő fogadja el,hogy a szülei és ez van, esetleg költözzön oda ? Szép dolog a szülőket segíteni, de a saát élete kárára? hiszen elmúlik a fiatalsága... és ha esetleg majd a szülők meghalnak ott marad egyedül se nő, se család ,se gyerek semmi.

2022. ápr. 7. 10:19
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/142 anonim ***** válasza:
89%
Azt a lovat szokták ütni, amelyik jobban húz...
2022. ápr. 7. 12:45
 72/142 anonim ***** válasza:
74%

Ere nincs jó megoldás. Nagyon jól kellene keresnie a fiúnak hogy mindent meg tudjon oldani. A baranőtől meg nem várható el hogy ő is fizessen a saját részén kívül. Márpedig fog ha odakoltözik. Marad az egyuttjárás ami a kapcsolatot illeti.

Kozmunkán kívül még elmehet napszámba dolgozni esetleg az anya, az időszakos de jó kiegészítésnek.

2022. ápr. 7. 12:46
 73/142 anonim ***** válasza:
74%

68. A külön lakrész sokszor nem az. Már akkor se az ha közös a konyha. Egy nagy házban megoldható lenne talán ahol külön bejáratú az alsó és a felső szint.

Ehhez viszont nagyon elkötelezett ek kell lenni a fiatal párnak a kapcsolatot illetően. Ha azok akkor lehet közösen házat venni, és be lehet számolni a szülők jelenlegi házát ami gondolom nem ér sokat, de jobb mint a semmi.

2022. ápr. 7. 12:52
 74/142 anonim ***** válasza:
75%

#73, igazad van, nem ideális. De a jelenlegi helyzetnél egy fokkal előbbre lépés.

De az se lenne jó, ha a fiatal pár összeköltözne és a fiú

1. minden este ill. hétvégén dolgozna, hogy fizetni tudjon a szülők felé

2. érzelmileg nem tudna kapcsolódni a párjához, mert a "vajon mi van szüleimmel" gondolatokon kattogna az agya.

2022. ápr. 7. 12:59
 75/142 anonim ***** válasza:
92%
Ez annál is nehezebb, mert a leendő feleségnek a saját szülei gondozásáról le kell mondania, hogy a pasi családját ápolja, és oda is megy majd a pénzük, a nő családjára nem marad kapacitás. Egy intézetben felnőtt nő kellene ide, akinek senkije sincs, és teljesen a pasi szüleire áldozza magát.
2022. ápr. 7. 12:59
 76/142 anonim ***** válasza:
74%
Az 55-ös lepontozó eláeuljatná mi a problémája. Azt is hogy szerinte mi lenne a jó megoldás.
2022. ápr. 7. 13:12
 77/142 anonim ***** válasza:
74%
55%-ost akartam írni.
2022. ápr. 7. 13:13
 78/142 anonim ***** válasza:
72%

#77, biztos valami kivénhedt pcsa, aki azt gondolja, hogy a gyermek avégre született, hogy róla - élete végéig - gondoskodjon. Vagy a kérdező maga, aki azt szeretné elérni, hogy a pasi hagyja el a szülőket teljesen, és vele éljen.

Pedig ez kompromisszumok nélkül nem fog menni.

2022. ápr. 7. 13:19
 79/142 anonim ***** válasza:
81%
#78 van egy kb 20%os troll az oldalon akinek ez a maniaja
2022. ápr. 7. 13:23
 80/142 anonim ***** válasza:
91%

Vannak akik magukra ismernek a válaszokban, és vérig sértődnek.

Én pl. le mertem írni, hogy a másik testvérnek is ugyanannyi a kötelezettsége, mint ennek a srácnak. Erre jól le lettem pontozva. Nyilván azok pontoztak le akik ugyanúgy leléptek otthonról és a testvérükre vannak rányomva a szülők. Tehát magukra ismertek a válaszban.

És most tuti hogy ezt a válaszomat is le fogják pontozni.

Én nem értem ha van több testvér akkor miért van az hogy az egyik élete tönkre van téve, a másik meg élhet boldogan?

Mi alapján választják ki, hogy melyik gyerek szívja meg?

Mert itt sokak szerint ez így helyes.

2022. ápr. 7. 13:32
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!