Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy gyermek meddig segítse a...

Egy gyermek meddig segítse a szüleit,kvázi a saját kárára is?

Figyelt kérdés

A szülők: az anyuka dolgozik,de csak mint közmunkás így keveset keres. Más állást nem talált, a gyári 12 órás állást pedig nem bírták a lábai.Az apuka rokkantnyugdíjas. Ketten sajnos a fiuk fizetése nélkül nem tudnának megélni. Plusz bizonyos dolgokban fizikailag is segíteni kell a beteg apának.Így neki meg esélytelen a saját élet, összeköltözés stb :(

Mi lenne a megoldás? vagy ilyenkor a barátnő fogadja el,hogy a szülei és ez van, esetleg költözzön oda ? Szép dolog a szülőket segíteni, de a saát élete kárára? hiszen elmúlik a fiatalsága... és ha esetleg majd a szülők meghalnak ott marad egyedül se nő, se család ,se gyerek semmi.

2022. ápr. 7. 10:19
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/142 anonim ***** válasza:
86%
Támogatnám annyival őket ami még az én megélhetésemet és jövőmet nem tenné tönkre. Senkitől sem várható el hogy az egész életét feláldozza.
2022. ápr. 7. 12:07
 52/142 anonim ***** válasza:
0%
48: szerintem sem elvárható....
2022. ápr. 7. 12:09
 53/142 A kérdező kommentje:

49 Közös, a szülőké.

50 Családra nem alkalmas, gyerekkel ott élni stb. Talán úgy,hogy csak a fiú párjával úgy elfér. 2szoba és konyha ami nappali étkező.

2022. ápr. 7. 12:12
 54/142 anonim ***** válasza:
83%

Ezt a srácot csak pontosan annyira terheli a felelősség a szüleivel kapcsolatban, mint a testvérét. 50-50 %-ban. A kedves testvére is vállaljon felelősséget az ügy érdekében. A jog szerint is felesben örökölnek mindent (gondolom nem féltestvérek).

Jogilag az hol korrekt, hogy az egyik lelép otthonról és a másik meg az egész életét beáldozza a szülei miatt? Ezzel az erővel ez a srác is leléphetne, vállalhatna gyereket, és kereshetne kifogásokat, mint a testvére.

Szerintem a testvérével kellene megbeszélni, hogy miben tudna ő segíteni, hogy ez a helyzet meg legyen oldva. És nem kell elfogadni a kifogásait.

Ha ezzel a sráccal történne valami (ne így legyen), akkor hogy lenne rendezve a szülők ügye? Mit csinálna a testvére?

2022. ápr. 7. 12:14
 55/142 anonim ***** válasza:
82%
Őszintén, nekem ez terhes dolog lenne. Idő,pénz hogy ellássuk a pasim szüleit, és nekem olyan érzetem lenne hogy előbb-utóbb nekem is be kéne szállnom anyagilag az ellátásukba. Nem ezért tanulok keményen, hogy más szüleit tartsam el. Nekem ez vállalhatatlan lenne, de ez szigorúan csak az én meglátásom.
2022. ápr. 7. 12:15
 56/142 anonim ***** válasza:
89%

Nagyon kemény szitu, én is ilyenben vagyok, csak nekem ráadásul sz.ar szülők is voltak, tehát nincs lelkiismeretfurdalásom feléjük, csak a tudat azért, hogy a gyerek felelős valamilyen szinten sajnos irántuk.

Talán eladni a házukat, és valami otthonba beadni őket.

Nem tudom hány éves lehet a barátod, de erre nagyon könnyen ráfog menni mentálisan, és fizikailag is.

2022. ápr. 7. 12:22
 57/142 anonim ***** válasza:
91%
en biztos hogy nem butoroznek ossze ilyen ferfival. szomoru hogy a szulok ebbe a helyzetbe jutottak, de en a sajat eletemet akarom elni, es nem mas szuleit pesztralni meg penzelni. a sajat szuleimet se penzelnem meg gondoznam (nem azert mert nem szeretem oket, hanem mert nekem is egy eletem van, es ezt ok is tudjak)
2022. ápr. 7. 12:23
 58/142 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező, a szülőknek mi az elvárása a gyerekükkel szemben? Szóba került az, hogy a fiú lépne, és emiatt érzelmileg megzsarolták? Megfenyegették azzal, hog "miatta" fognak éhen halni, télen megfagyni?

A fiú miként próbálna tovább lépni? Opció az, hogy egy nagyobb családi ház, ahol a szülőknek lenne egy külön lakrész? (Amibe természetesen beszállnának a mostani, de a jövőben eladandó családi házuk értékével?)

Ez sem a legideálisabb, de legalább valami...

2022. ápr. 7. 12:24
 59/142 anonim ***** válasza:
92%

Az nagyon kényelmes megoldás, hogy othon vagy egy gyerek, aki megoldja azt, amit két felnőtt ember együtt sem volt képes egész életükben, és most se képes. A büdös életbe nem fognak egyéb megoldás után nézni, amíg ez a felállás, kifogás meg mindig mindenre van és lesz is! Tudod, nekem ilyenkor az az özvegy öreg néni jut mindig eszembe, aki tolószékből is megoldja a kertészkedést, és még a piacra is kihordja a kis virágait árulni. Megoldja, mert meg kell oldania. Jah, és nem bűzlik, tehát a mosakodást is meg tudja egyedül oldani.

Nem azt mondom, hogy a barátod (vagy fene tudja kid) szülei nem érdemelnek segítséget, de basszus, meg kellene tanulni alkalmazkodni ahhoz az élethez, amit maguknak teremtettek, ahogyan a barátodnak is. Ha neki az jó, hogy otthon ül és az anyjáékkal él szimbiózisban, akkor az ő dolga, ha nem, ha önálló életre vágyik, akkor meg lépjen. Mi lesz, ha nem marad? Szól neki anyu, hogy ne menjen el, ne a barátnőjével éljen, mert ők akkor nem tudnak megélni?

2022. ápr. 7. 12:27
 60/142 anonim ***** válasza:
83%

És a szülők nem éreznek semmi felelősséget azért, hogy gyakorlatilag oda kötözik és tönkre teszik a fiuk jövőjét? A másik meg éli világát?!

A másik fiút nem lehet szülőtartásra kötelezni? Nem ismerem a jogszabályt. Ha a szüleit most is támogató fiú ott marad kényszerből a szülei mellett, az ő élete is el van rontva. Nincs jövője sem a magánéletben, sem a munkában, hiszen amint a kérdező írta, ez egy elmaradott vidék, ahol nincs fizető munka és jövő sem. Itt élje le az életét??

Ilyen helyen még olyan embert sem találni, aki a házért cserébe eltartási szerződést kötne és gondozná a szülőket, mert a ház gyakorlatilag értéktelen.

Ebben a történetben a szülők a legnagyobb hibásak, mert nem gondoltak a jövőjükre, most pedig éppen a fiukét teszik tönkre, a másik meg nevet a markába.

Bármennyire is nehéz leírni, én nőként menekülnék az ilyen fiú mellől, mert se nekem, se a gyermekeimnek nem lenne jövője.

2022. ápr. 7. 12:27
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!