Egy gyermek meddig segítse a szüleit,kvázi a saját kárára is?
A szülők: az anyuka dolgozik,de csak mint közmunkás így keveset keres. Más állást nem talált, a gyári 12 órás állást pedig nem bírták a lábai.Az apuka rokkantnyugdíjas. Ketten sajnos a fiuk fizetése nélkül nem tudnának megélni. Plusz bizonyos dolgokban fizikailag is segíteni kell a beteg apának.Így neki meg esélytelen a saját élet, összeköltözés stb :(
Mi lenne a megoldás? vagy ilyenkor a barátnő fogadja el,hogy a szülei és ez van, esetleg költözzön oda ? Szép dolog a szülőket segíteni, de a saát élete kárára? hiszen elmúlik a fiatalsága... és ha esetleg majd a szülők meghalnak ott marad egyedül se nő, se család ,se gyerek semmi.
30 De akkor mi a megoldás ? Áldozza fel magát és sose legyen senkije?
oké,hogy segíteni kell és szép dolog de a saját kárán is?
Nem az a lényeg én ki vagyok direkt pártatlanul akartam feltenni.
Próbáljatok meg állami fenntartású idősotthonban helyet szerezni. Itt megtalálod a részleteket, mennyibe kerül a belépési hozzájárulás és mennyi a havi fizetendő egy budapesti otthon esetében:
A várólista hossza tart a végtelenbe (évek), tehát mielőbb érdemes ezt megbeszélni és lépni.
Vagy a házra lehet örökjáradékot intézni, ezt az összeget ők kapnák életük végéig, ebből tudják fizetni a dolgokat, cserében az ingatlan tulajdonjoga az örökjáradékot adóra száll. Viszont ehhez az kell, hogy valamicskét érjen az ingatlan. És ha gondozásra fognak szorulni, akkor egy gondozót is kellene fizetni, inkább az első megoldás lenne a megfelelő. Látogatni lehetne menni akár hetente többször is, hogy a kapcsolatuk megmaradjon.
Kérdező, egy év házasság után, három hónapos kicsivel kellett visszaköltöznünk az albérletből anyósomékhoz, mert apósom beteg lett.
Nem éreztük azonban úgy, hogy fel kellett volna adni az életünket.
NAgyon sokan élnek a szülővel, és ez nem jelenti, hogy neki nincs élete, felad bármit. Sőt. Most kifizet egy rakás pénzt albérletre, ha otthon lenne, lehet, hogy még megtakarításra is futná. Nem kell 0-24-ben felügyelni a szülőket, tehát tud dolgozni, szórakozni, élni.
Azt a pénzt, amit most kidob egy idegennek bérleti díjra, részben félre tudná tenni, részben közös háztartást vezetne belőle a szülőkkel.
33 Itt a csavar storyban : másik gyerekét senki nem kéri számon emiatt? Neki lehet lelépni, és azzal az indokkal nem adni pénzt,hogy de neki saját gyereke is van a kiskorú eltartása az első ??
A fiú is szeretne saját családot, és saját gyereket csak épp ő emiatt nemtudja bevállalni, mert a szülőket támogatja. De akkor ha már ferek akarunk lenni, FELEZNI kellene ezt.
36 Plusz önálló Családdal nem lenne élhető az a ház,arra már kicsi.
" Ne azt ismételgesd, kérdező, hogy a "saját kárára megy", a gyereknevelés is a szülő saját "kárára" megy, mert rengeteg áldozat. "
Az a különbség, hogy a szülő önként vállalt gyereket, a gyerek meg nem kéri, hogy gondoskodhasson a szüleiről.
A fiúnak meg kellene húznia egy határt, ami felett nem segít. Nyilván, ha jó szülei voltak, és jó a kapcsolat, nem szabad magukra hagyni őket. Segíteni fontos nekik, de nem erőn felül.
Fiu helyeben, hazaköltöznek.Azt a penzt amit alberletre fizet, felretennem, es ha van lehetöseg, az adott hazhoz hozzaepitenek, vagy a telekre meg egy kis hazat, es oda vinni haza a baratnöt. Sokan elnek a szülökkel együtt - kisebb,nagyobb sikerrel.
De a szülei mar nem lesznek fiatalabbak, söt... Apuka nem tehet a betegsegeröl. Anyuka pedig akar hobbibol is elkezdhet kötni, kosaratfonni, himezni, annyi sok lehetöseg van, amiböl akar penzt is lehet csinalni. Nem egy havi teljes fizetes, de ha van par ezer forint plusz bevetel, azzal is a fiukat könnyitik meg.
Illetve a masik testverrel is mindenkeppen felvenni a kapcsolatot!!
(en nekem nem lenne szivem a szüleimet magukra hagyni, hiszen nekik köszönhetem az eletem, felneveltek, tanitottak, ha beteg voltam orvoshoz vittek es gondoskodtak rolam 2o evig, amig otthon eltem. Söt most is segitenek amiben tudnak (nem penzügyileg!!)
Nehez helyzet. De en nem tudnek a sajat lakasomban/ alberletemben elni, boldogan a parommal, miközben a szüleimnek nincs penze villanyszamlara, es esetleg etelre.
En "felaldoznam" biztosan az eletem - vagy olyan part keresnek aki ezt elfogadja! Nem 0-24ben kell a szülöket felügyelni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!