Egy gyermek meddig segítse a szüleit,kvázi a saját kárára is?
A szülők: az anyuka dolgozik,de csak mint közmunkás így keveset keres. Más állást nem talált, a gyári 12 órás állást pedig nem bírták a lábai.Az apuka rokkantnyugdíjas. Ketten sajnos a fiuk fizetése nélkül nem tudnának megélni. Plusz bizonyos dolgokban fizikailag is segíteni kell a beteg apának.Így neki meg esélytelen a saját élet, összeköltözés stb :(
Mi lenne a megoldás? vagy ilyenkor a barátnő fogadja el,hogy a szülei és ez van, esetleg költözzön oda ? Szép dolog a szülőket segíteni, de a saát élete kárára? hiszen elmúlik a fiatalsága... és ha esetleg majd a szülők meghalnak ott marad egyedül se nő, se család ,se gyerek semmi.
"Ebben a történetben a szülők a legnagyobb hibásak, mert nem gondoltak a jövőjükre, most pedig éppen a fiukét teszik tönkre, a másik meg nevet a markába"
Nem tudom, miért a másik fiút cseszegetitek. Lehet, hogy ezek az emberek felelőtlen, rossz szülők voltak, és nem véletlen, hogy a másik vissza sem néz rájuk.
Az anya még dolgozik, nem nyugdíjas. Nem derült ki a koruk. Lehet hogy csak 50 évesek. Otthonba keruleshez el kell érni egy bizonyos korhatárt. Szülőtartás nem hiszem lehetséges egy dolgozó korú anya esetében aki mégcsak nem is mozgáskorlátozott.
Itt a szülők nagyon elbassztak valamit. 2 felnőtt ember akik nem tudtak osszehozni egyetlen mimimálbéres állást?
Közben már dolgozom,azért tűntem el. A másik fiúval sem volt rossz a viszonyuk de neten ismerkedett meg egy nővel, akihez odaköltözött és ott vállalt munkát, azóta ott van családja. De mégsem segít mert,hogy neki gyereke van .
63 Rokkantnyugdíjas beteg embernek nem könnyű találni. Az anyukája dolgozott, de elküldték leépítés miatt. Azóta nem talál jobbat, a gyári munkát 12 órát nem bírta hiába próbálta meg.
Igen, ezt a szülők szúrták el, előbb - fiatalon - kellett volna nekik hosszútávon gondolkodni, tervezni. De jelenleg akkor sem lehet az idő kerekét 10-20-30 évvel visszaforgatni; a helyzet adott.
Vagy pénzzel kell őket támogatni (és ehhez nyilván pluszmunkát kell bevállalni), vagy úgy megválasztani az elköltözés helyszínét, hogy ők is mehessenek (szigorúan elkülönült lakrészbe!, határokat fizikailag és érzelmileg is meghúzva!), és a testvérnek is fel kell hívni a figyelmét arra, hogy segítsen be.
Ha ez a fiatal pár együtt szeretne maradni, nincs igazán más megoldás.
Nekem még csak 50es éveik elején járnak, alsó hangon van 10-15 évük, annyi idő alatt kb én is már 40et fogom taposni.
Mérlegelni kell, hogy ők mit tettek bele a te felnevelésedbe, ha rengeteg áldozatot hoztak, iskoláztattak, gondodat viselték megfelelően, szeretetben, úgy azt mondom, oké, de még így is kicsit önző dolog részükről.
Esetleg külföldi állás, pl. ausztria, skandinvia stb, ahol havi 100k huf-nak megfelelő pénz nem terhelne le nagyon, azt elutalod nekik minden hónapban.
"Nem tudom, miért a másik fiút cseszegetitek."
A másik testvér mindent ugyanúgy örökölni fog a szülők után, mint ez a srác, akinek tönkreteszik az életét. A másik gyerek meg él mint Marci Hevesen.
Amikor a közjegyző elé kell menni a hagyatéki eljárás miatt, mindjárt rá fog érni a testvér is, azt garantálom. Amikor meg segíteni kellene, akkor meg lelép. Jogilag mindkét testvér egyenlő arányban tartozik felelősséggel a szülők iránt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!