Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy gyermek meddig segítse a...

Egy gyermek meddig segítse a szüleit,kvázi a saját kárára is?

Figyelt kérdés

A szülők: az anyuka dolgozik,de csak mint közmunkás így keveset keres. Más állást nem talált, a gyári 12 órás állást pedig nem bírták a lábai.Az apuka rokkantnyugdíjas. Ketten sajnos a fiuk fizetése nélkül nem tudnának megélni. Plusz bizonyos dolgokban fizikailag is segíteni kell a beteg apának.Így neki meg esélytelen a saját élet, összeköltözés stb :(

Mi lenne a megoldás? vagy ilyenkor a barátnő fogadja el,hogy a szülei és ez van, esetleg költözzön oda ? Szép dolog a szülőket segíteni, de a saát élete kárára? hiszen elmúlik a fiatalsága... és ha esetleg majd a szülők meghalnak ott marad egyedül se nő, se család ,se gyerek semmi.

2022. ápr. 7. 10:19
 101/142 anonim ***** válasza:
32%

96. De miért kellene a szülei költségének felét vállalnia? Sueinted ez fer dolog? A felét? Valamennyivel egyetertenék de nem a felével.

De ha gyereke van akkor nem lesz ebből nagy eltartas, ahogy utolsó mondja.

2022. ápr. 7. 17:09
 102/142 A kérdező kommentje:
100 Az biztos, hogy nem.Bár a 10 ezer is több lenne ha megítélik,mint a jelenlegi 0 Ft amivel beszáll a költségekbe. Közben felnevelték, érettségizett és technikusit szerzett.
2022. ápr. 7. 17:10
 103/142 A kérdező kommentje:

101 Igen ,fer hiszen édestestvérek. Mindkettőnek egyformán a szülei.

Vagy ahogy itt előttem leírták korábban, érdekes öröklésnél már fer a fele-fele, ha segítségre szorulnak annál már nem ?

2022. ápr. 7. 17:11
 104/142 anonim ***** válasza:
88%

Mennyivel segíti őket havonta? Egyáltalán még lehet ezt állapítani ha velük él? Mennyit keres most és mennyit költ magára, mennyit számlákra, kajára? Csak kíváncsi vagyok.

Külföldre kell menni mert ha nincs nagyon jó fizetése a fiúnak akkor nem lesznek meg. Nem tudom mi a végzettsége. De a kinti fizetésből pl 200 euró nem számítana sok kiadásnak. 180-bol meg már megvannak ha nem gázzal fűtenek.

2022. ápr. 7. 17:16
 105/142 anonim ***** válasza:
94%
Ezt ki lehet azzal küszöbölni, hogy kötnek egy eltartásit. De akkor valóban tartani kell a szülőt, és nem csak névlegesen papírt írni (Mert az támadható)
2022. ápr. 7. 17:17
 106/142 anonim ***** válasza:
86%

"A tartásra jogosultnak tartásra kötelezhető házastársa, volt házastársa vagy volt élettársa nincs. A házastárs/élettárs tartási kötelezettsége megelőzi a rokonok egymás iránti tartási kötelezettségét, a gyermektartási kötelezettség pedig megelőzi a házastársi tartási kötelezettséget, tehát a rokonok eltartása az utolsó a sorban."

Sajnos a jog szerint a gyermektartási kötelezettség megelőzi a rokonok tartási kötelezettségét. Ez a testvérnek egy jogi kiskapu.

De ezzel az erővel ha a srác is gyorsan gyereket vállalna, akkor ő is széttárhatná a kezeit, hogy akkor a szülőkkel mi legyen, mert már neki is van gyereke.

Szerintem próbáljon egyezkedni a testvérével, esetleg lehetne jogi szaktanácsot kérni, hogy milyen lehetőségei vannak. Csak hogy képben legyen abban, hogy jogilag mi kérhető rajta számon és mi a testvérén.

Esetleg a családsegítő szolgálatot meg lehet kérdezni, hogy ők mit tudnak javasolni.

2022. ápr. 7. 17:21
 107/142 A kérdező kommentje:

104 Ezeket így konkrétan összegszerűen még ő maga sem tudná, hogy mennyi a számla mennyi a kaja,nem hogy én tudjam.

Nem szeretne külföldre menni. Családot szeretne és a párjával élni. Ketten meg is lennének, de akkor ugye a szülők nem lennének meg. Nem csak az anyagi dolgokról van szó, de ha pl nem lenne otthon és a fát mással kell összevágatni ,behordatni máris plusz költség. A nő és a fia ketten csinálják a kertet is, mert egyedül a nő se bírná beültetni meg mászni szedni a fáról a gyümölcsöt.Ha másnak fizet érte, akkor meg már nem is éri meg.Összetett dolog ez.

2022. ápr. 7. 17:22
 108/142 anonim ***** válasza:
82%

"De kötelezni a testvérét a szülők költségeinek felét állja!" erre írtam hogy nem fer. Mert ez olyan mintha lenne mégegy gyereke. 10 ezer nem sok de valami az biztos. De nem sokan jelentik fel a saját fiujat ilyenek miatt úgyhogy ebből sem lesz semmi.

Nem derült ki hogy hány éves a kisebbik. Ha pl 19 akkor még nem sokat dolgozott. Ha hosszútávon biztosan el fogja tartani a szüleit akkor és ezt ő vállalja akkor még lehet beszélni a családdal hogy legyen ő nevén a ház, szülők maradnának haszonélvezők. Ha belemegy a testvér, ha már nem ad bele semmi pénzt. Nem mintha kell az engedélye az atírashoz csak a családi béke érdekében.

2022. ápr. 7. 17:23
 109/142 A kérdező kommentje:
106 Nos igen, ha neki is lenne gyereke akkor mi lenne ? Nagyon szemtelen a testvér, van mivel takaróznia.
2022. ápr. 7. 17:23
 110/142 A kérdező kommentje:
108 Dehogyis 19 éves. Hiszen írtam,már ott lenne,hogy saját családot és gyereket szeretne,de emiatt gondban van. 31 éves.
2022. ápr. 7. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!