Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy gyermek meddig segítse a...

Egy gyermek meddig segítse a szüleit,kvázi a saját kárára is?

Figyelt kérdés

A szülők: az anyuka dolgozik,de csak mint közmunkás így keveset keres. Más állást nem talált, a gyári 12 órás állást pedig nem bírták a lábai.Az apuka rokkantnyugdíjas. Ketten sajnos a fiuk fizetése nélkül nem tudnának megélni. Plusz bizonyos dolgokban fizikailag is segíteni kell a beteg apának.Így neki meg esélytelen a saját élet, összeköltözés stb :(

Mi lenne a megoldás? vagy ilyenkor a barátnő fogadja el,hogy a szülei és ez van, esetleg költözzön oda ? Szép dolog a szülőket segíteni, de a saát élete kárára? hiszen elmúlik a fiatalsága... és ha esetleg majd a szülők meghalnak ott marad egyedül se nő, se család ,se gyerek semmi.

2022. ápr. 7. 10:19
 121/142 A kérdező kommentje:
120 Mivel eddig nem éltek huzamosabb ideig együtt, ezért ez nem lehet tudni. És így meg beleugrani házvételbe, nemtudom. Ezt a fiú tudja majd eldönteni mi lesz. Csak egy ekkora ház, 2 fürdőszobával , elég durva ára lehet.
2022. ápr. 7. 17:51
 122/142 anonim ***** válasza:
90%
Mondjuk már a legelején írhattad volna a pár korát mert én végig azt hittem hogy 20 évesekről van szó.
2022. ápr. 7. 17:54
 123/142 A kérdező kommentje:
122 Dehogy 20 évesek. Felnőtt dolgozó emberek, komoly terveik vannak egymással.
2022. ápr. 7. 17:57
 124/142 anonim ***** válasza:
62%

Nem annyira a mai vikágban. Sok házban van 2 furszőszoba kialakítva. De ha nincs akkor csinálni is lehet. A babavárót fel lehet venni ha úgyis akarnak gyereket. 5 éven belül sikerül a gyerek akkor kamatmentes lesz a hitel. E mellett mást hitelt is lehet.

Nem kell megilyedni a hiteltől, csak okosan kell kiválasztani e s jól meg kell gondolni mikyen összeget, mennyidőre és milyen kamattal vesz fel az ember. Tehát nem szabad ész nélkül.

2022. ápr. 7. 18:05
 125/142 anonim ***** válasza:
74%
Ha náluk laknának a szülők és ők gondoskodnak roluk akkor úgy fer ha azok belerakják a sajátjukat is.
2022. ápr. 7. 18:08
 126/142 anonim ***** válasza:
88%

A kisebbnek is élnie kellene a sajá életét. A szülőket szép dolog segíteni de nem saját kárára. Az viszont igaz hogy a terheken valahogy osztozni kéne a nagyobb testvérrel.

De nem tudom hibaztatni azért mert a saját családjával foglalkozik. Azt meg ténlyeg nem tudjuk hogy milyen szülők voltak. Ha verték pl akkor en sem tennék értük semmit.

Vagy elhetetlenek voltak mindíg. Ismerek olyat aki allandoan sirnkozott hogy sz.rul él, es rá sem néz a gyereke. Szétitta meg gyógyszerezte magát azért rokkant. Aztan kiderult hogy allndoan ivott, sokszor hívták a gyereket hogy vigye mar haza az anyjat a kocsmabol mert a vilagarol nem tud. Aztan ha vittek neki kaját sz.r volt, ha nem vittek miert nem. Ha adtak penzt elverte ha bevasaroltak neki akkor is ócsárolta őket hogy milyenek. Semmi nem volt jó. Na ilyennek segíts..

2022. ápr. 7. 19:20
 127/142 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező te vagy aki mindenkit lepontoz? Csak azt nem értem miért írtad ki a kérdést ha ugye tetszik semmi.
2022. ápr. 7. 19:29
 128/142 A kérdező kommentje:
127 Nem pontoztam egyàltalàn senkit. Az érintettnek meg fogom mutatni a vàlaszokat.Köszönöm.
2022. ápr. 7. 19:40
 129/142 Katona Dius ***** válasza:
74%
Kedves kérdező. Van egy ötletem,az esetleg nem opció? Eladni a szülői házat,a pénzt megkapná az a gyermek aki velük él. Abból plusz saját pénzből vagy hitelből venni egy olyan házat egy olyan városban, ahol jobban van munka,és anyuka is el tud menni normálisan dolgozni,esetleg apuka is találna magának valami olyan munkát,amit ülve tud végezni. Olyan házat,ahol van elég szoba és hely 2 generációnak,ahol a fiú és a barátnője is el tudják kezdeni a közös életet,de kicsit elkülönülnek a szülőktől. A házat természetesen a fiú nevére venni,hogyha szülők elhalaloznak, akkor a semmit sem tevő testvér ne tarthassa a markát jogtalanul.
2022. ápr. 11. 08:27
 130/142 anonim ***** válasza:
80%
Utolsó, ezt már én is javasoltam. Messze nem ideális megoldás, és szigorúan meg kell húzni a határokat rögtön a kezdetekkor.
2022. ápr. 11. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!