Egy gyermek meddig segítse a szüleit,kvázi a saját kárára is?
A szülők: az anyuka dolgozik,de csak mint közmunkás így keveset keres. Más állást nem talált, a gyári 12 órás állást pedig nem bírták a lábai.Az apuka rokkantnyugdíjas. Ketten sajnos a fiuk fizetése nélkül nem tudnának megélni. Plusz bizonyos dolgokban fizikailag is segíteni kell a beteg apának.Így neki meg esélytelen a saját élet, összeköltözés stb :(
Mi lenne a megoldás? vagy ilyenkor a barátnő fogadja el,hogy a szülei és ez van, esetleg költözzön oda ? Szép dolog a szülőket segíteni, de a saát élete kárára? hiszen elmúlik a fiatalsága... és ha esetleg majd a szülők meghalnak ott marad egyedül se nő, se család ,se gyerek semmi.
13 Nem lenne ingyen,mert az anyuka dolgozik.Hiába keres keveset. Csak az apuka kaphatná meg olcsóbban ,de akkor az anyuka egymagára megint főzzön az csak pocséklás.
15 Nemtudom a betegség nevét hülyeséget nem akarok írni, de a jobb lábával van valami, nem tudja mozgatni emelni is alig, csak bottal tud járni. Meg magas vérnyomás és a cukra sem volt rendben.
17 Ez a baj, hogy szinte 2 háztartást, 2 házat kellene fenntartani és ez nem igazán megoldható.
18 Fizikailag nem tudják megoldani a gyors zuhanyt, nem pedigazért mert nincs kedvük. 100 ezer körüli a bevétel vagy kicsivel alatta. Panel garzon? kb a 4szerese a házuk árának egy garzon lakás.
19 Vannak gyümölcsfák és a kertet is gondozzák több kevesebb sikerrel.
Nem az én szüleimről van szó, pártatlanul szerettem volna feltenni a kérdést. Saját házban élnek.
Semmi esetre sem költöznék oda mint barátnő. Én lennék az ápoló onnantól kezdve, ugrálni kellene állandóan mert a többieknek fáj a lába? Ez így nem élet egy fiatalnak. Kettesben egy sajátban igen.
Így még nem tudtok jövőt tervezni, pénzt félrerakni. Barátod mit gondol?
Kérdező, nincs itt jó megoldás, ami mindenkinek megfelel.
1. fiú otthon marad, gondoskodik róluk, és lemond a saját felnőtt életéről
2. fiú elmegy, családot alapít, a szülőkkel meg lesz, ami lesz..
3. barátnő költözik oda, és ott alapítanak családot.
Egyik se a legideálisabb. Sőt, a 2. variáció a legrosszabb.
Mérlegelni kell.
Kérdező, te vagy a barátnő, aki összekötöznél a fiúval?
Én se szívesen költöznék össze a szülőkkel, de az sem esne jól, ha a fiú magára hagyná a szüleit, akik ott fagynak meg télen.
Lehet ezen rugózni, hogy a szülők mit hol rontottak el anno - miért nem tettek félre pénzt idős korukra -, de ilyen idősen már nem lehet (nem is érdemes) a szemükre hányni mindezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!