Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy gyermek meddig segítse a...

Egy gyermek meddig segítse a szüleit,kvázi a saját kárára is?

Figyelt kérdés

A szülők: az anyuka dolgozik,de csak mint közmunkás így keveset keres. Más állást nem talált, a gyári 12 órás állást pedig nem bírták a lábai.Az apuka rokkantnyugdíjas. Ketten sajnos a fiuk fizetése nélkül nem tudnának megélni. Plusz bizonyos dolgokban fizikailag is segíteni kell a beteg apának.Így neki meg esélytelen a saját élet, összeköltözés stb :(

Mi lenne a megoldás? vagy ilyenkor a barátnő fogadja el,hogy a szülei és ez van, esetleg költözzön oda ? Szép dolog a szülőket segíteni, de a saát élete kárára? hiszen elmúlik a fiatalsága... és ha esetleg majd a szülők meghalnak ott marad egyedül se nő, se család ,se gyerek semmi.

2022. ápr. 7. 10:19
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/142 A kérdező kommentje:

13 Nem lenne ingyen,mert az anyuka dolgozik.Hiába keres keveset. Csak az apuka kaphatná meg olcsóbban ,de akkor az anyuka egymagára megint főzzön az csak pocséklás.

15 Nemtudom a betegség nevét hülyeséget nem akarok írni, de a jobb lábával van valami, nem tudja mozgatni emelni is alig, csak bottal tud járni. Meg magas vérnyomás és a cukra sem volt rendben.

2022. ápr. 7. 11:06
 22/142 A kérdező kommentje:

17 Ez a baj, hogy szinte 2 háztartást, 2 házat kellene fenntartani és ez nem igazán megoldható.

18 Fizikailag nem tudják megoldani a gyors zuhanyt, nem pedigazért mert nincs kedvük. 100 ezer körüli a bevétel vagy kicsivel alatta. Panel garzon? kb a 4szerese a házuk árának egy garzon lakás.

19 Vannak gyümölcsfák és a kertet is gondozzák több kevesebb sikerrel.

Nem az én szüleimről van szó, pártatlanul szerettem volna feltenni a kérdést. Saját házban élnek.

2022. ápr. 7. 11:10
 23/142 anonim ***** válasza:
42%
de hogyhogy csak 40e a rokinyugdíja? Nem volt elég szolgálati éve, járulékfizetése...???
 24/142 A kérdező kommentje:
20-s jól mondod, ha nem lenne a fiuk fizetése akkor már valószínű az lett volna.
 25/142 A kérdező kommentje:
23 A tény, hogy ennyi 40 párezer.Nemtudom miért ennyi, de ennyi. Mindig rángatják felülvizsgálatokra is, ott nyugtázzák h nem javult.
2022. ápr. 7. 11:11
 26/142 anonim ***** válasza:
90%

Semmi esetre sem költöznék oda mint barátnő. Én lennék az ápoló onnantól kezdve, ugrálni kellene állandóan mert a többieknek fáj a lába? Ez így nem élet egy fiatalnak. Kettesben egy sajátban igen.

Így még nem tudtok jövőt tervezni, pénzt félrerakni. Barátod mit gondol?

2022. ápr. 7. 11:16
 27/142 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező, nincs itt jó megoldás, ami mindenkinek megfelel.

1. fiú otthon marad, gondoskodik róluk, és lemond a saját felnőtt életéről

2. fiú elmegy, családot alapít, a szülőkkel meg lesz, ami lesz..

3. barátnő költözik oda, és ott alapítanak családot.

Egyik se a legideálisabb. Sőt, a 2. variáció a legrosszabb.

Mérlegelni kell.

2022. ápr. 7. 11:18
 28/142 A kérdező kommentje:
26 Azért tettem fel a kérdést itt,hogy lássam más mit gondol. Mert ha az ember szól, hogy ez így nem jó, akkor én leszek a gonosz. Ha meg nem szólok lehet az lenne amit te írtál. Annyira kellemetlen ez így.
2022. ápr. 7. 11:18
 29/142 A kérdező kommentje:
27 Szerintem meg a 3. variáció a legrosszabb. De őszintén, egyik sem jó.
2022. ápr. 7. 11:19
 30/142 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező, te vagy a barátnő, aki összekötöznél a fiúval?

Én se szívesen költöznék össze a szülőkkel, de az sem esne jól, ha a fiú magára hagyná a szüleit, akik ott fagynak meg télen.

Lehet ezen rugózni, hogy a szülők mit hol rontottak el anno - miért nem tettek félre pénzt idős korukra -, de ilyen idősen már nem lehet (nem is érdemes) a szemükre hányni mindezt.

2022. ápr. 7. 11:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!