Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hol ismerhetek meg egy olyan...

Hol ismerhetek meg egy olyan nőt, aki lehetne a pót anyukám?

Figyelt kérdés

Én 31éves vagyok, külön élek az anyámtól, de egy városban, velem szemben iszonyúan ellenséges mindig mindenben a legrosszabbat nézi.

Ha velem bármi jó történik írigykedik rám, ha pedig van egy kialakuloban lévő kapcsolatom és a pasi rosszul bánik velem, a pasit védi. Ja van egy mostoha apám akivel anyám él együtt, és vele a kapcsolata elég hullám völgy nem igazán költ rá, smucigként áll hozzá, és ha bárki hasonlóan áll hozzám akkor a pasit védi és engem állít be rossznak mintha ugyan azt kéne el szenvednem és át élnem amit ő él, át és ő szenvedi el.

Szeretnék olyan nőt, aki korban anyukám lehetne, közel lakik hozzám, és normális szülő-gyermek lelki kapcsolatot kialakítani vele, mert a sajátom az szőrnyű ezen már semmi se segíthet, teljesen ellenséges folyton, meg síratat mintha ettől lenne boldog ha nekem valami rossz. Pl ha éppen szabadságot veszek ki hogy pihenjek mert fájnak a lábaim mert egy gyárban dolgozom álló munkát végezve, akkor le vagyok érte cseszve hogy ne logjak hanem dolgozzak és ne panaszkodjak mert rosszabb is lehetne mindig mindennél. És nem azt nézi, hogy nekem szét vannak a lábaim és fáj szinte mindenem, emiatt sokszor azt se merem el mondani ha táppénzen vagyok mert le betegedtem mert azért is le lennék cseszve abban is csak a rosszat nézné hogy dolgozzak betegen is és ne kifogásokat keressek mert ő bezzeg addig dolgozik amig meg nem hal. Ha meg othon pihenek a szabadságon akkor is csak a rossz nézés abban is.

#anya#lánya#kapcsolatok#hozzáállás#pót szülő#pót mama#pót anya
2022. ápr. 1. 10:57
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
100%
Vannak ilyen emberek sajnos, nem is egy, sokkal gyakoribb ez a jelenség, mint gondolnád. Sajnálom, hogy ez történt veled, és ide pszichológus kell! 31 évesen azért már ne csak anyád legyen az egyetlen gondolatod...
2022. ápr. 1. 13:41
 42/62 anonim ***** válasza:
100%

39: Apád hol van a "képből"....???

Simán lehet anyád is pszichés beteg - legyen bármi a háttérben... Akár mert otthagyott titeket az apád, akár mert ő is ilyen családból jött, ahol nem volt mintája a gyerekszeretetnek, és még 100 másik ok....

2022. ápr. 1. 13:41
 43/62 A kérdező kommentje:
14éves korom óta nem él, az apám, 17éves korom óta van anyámnak palija.
2022. ápr. 1. 13:42
 44/62 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló helyzetben vagyok, bár nekem van párkapcsolatom de az se a legjobb. Megtanulsz a szülői szeretet hiányával élni.
2022. ápr. 1. 15:36
 45/62 anonim ***** válasza:
100%
Senki sem vonja kétségbe, hogy ami veled történt, az igazságtalan. Minden gyerek megérdemelné, hogy a szülei (mindketten) szeressék. A szülői szeretet hiánya hatalmas károkat okoz, és a hiányérzeted valós. A probléma az, hogy a megoldás, amit kitaláltál, egyszerűen nem reális. Az anyai szeretet a legtöbb emberben ösztönszerűen alakul ki a saját gyerekével szemben, amiben sok biológiai (hormonális) és pszichológiai faktor szerepet játszik - sajnos ez nem egy 100%-os garancia, ahogy a te példád is mutatja, de legtöbbször működik. Egy vadidegen felnőttel szemben mindez sajnos nem fog kialakulni. Még ha találnál is egy idősebb nőt, aki pl. elvesztette a lányát, akkor sem lenne az igazi. Egyrészt azért, mert ha két lelkileg sebzett ember találkozik, annak ritkán szokott jó vége lenni, másrészt egy másik életfázisban vagy, felnőttél. Az egyetlen életképes megoldás feldolgozni a veszteségedet (legjobb esetben szakemberrel), és saját magadnak megadni azt a gyengédséget és törődést, amit a szüleidtől nem kaptál meg. Valószínűnek tartom, hogy ezután leszel alkalmas normális (nem bántalmazó) párkapcsolatra is.
2022. ápr. 1. 16:07
 46/62 anonim ***** válasza:
100%
Szakemberhez kéen fordulni, nem potanya kell.
2022. ápr. 1. 18:01
 47/62 anonim ***** válasza:
100%
#46: ezt próbáltuk neki javasolni a legelejétől fogva.
2022. ápr. 1. 18:53
 48/62 anonim ***** válasza:
2022. ápr. 1. 20:25
 49/62 anonim ***** válasza:
100%

Anyám ugyanilyen. És nagyon hasonlóan érzek, mint te. Én 34 éves vagyok.

Évek óta nem találkoztam vele, mert elegem lett az örökös alázásból, kritizálásból, a házasságom elleni áskálódásból.

Na azóta nem hagy békén, persze szerinte csak az én érdekemben keres, ha ő nem kell nekem öngyilkos lesz, stb.

Előtte le se szart. Csak az új férjével volt elfoglalva, aki a kezdetektől csalja.

Szerintem nem sok esély van rá, hogy valaki pótanyának jelentkezzen.

Esélyed úgy lehet, ha lesz párod, és az ő szüleivel lehet szeretetteljes viszonyod. Esetleg vállalsz idősgondozást, ott is kialakulhat bizalmas, jó kapcsolat.

2022. ápr. 4. 04:31
 50/62 anonim ***** válasza:
100%

A #45-ös kommentelő tökéletesen leírta. Nem lehet utólag pótolni egy nulláról induló anya-gyermek lelki kapcsolatot.

Mint ahogy egy feltételezett (!!) esetben, ha egy kisgyereket nem tudott szoptatni az anyja, az anyatejben lévő a sok hasznos tápanyagot se lehet 20-30 éves korában, ha akkor elkezdene valahonnan anyatejet iddogálni....

2022. ápr. 4. 08:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!