Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hol ismerhetek meg egy olyan...

Hol ismerhetek meg egy olyan nőt, aki lehetne a pót anyukám?

Figyelt kérdés

Én 31éves vagyok, külön élek az anyámtól, de egy városban, velem szemben iszonyúan ellenséges mindig mindenben a legrosszabbat nézi.

Ha velem bármi jó történik írigykedik rám, ha pedig van egy kialakuloban lévő kapcsolatom és a pasi rosszul bánik velem, a pasit védi. Ja van egy mostoha apám akivel anyám él együtt, és vele a kapcsolata elég hullám völgy nem igazán költ rá, smucigként áll hozzá, és ha bárki hasonlóan áll hozzám akkor a pasit védi és engem állít be rossznak mintha ugyan azt kéne el szenvednem és át élnem amit ő él, át és ő szenvedi el.

Szeretnék olyan nőt, aki korban anyukám lehetne, közel lakik hozzám, és normális szülő-gyermek lelki kapcsolatot kialakítani vele, mert a sajátom az szőrnyű ezen már semmi se segíthet, teljesen ellenséges folyton, meg síratat mintha ettől lenne boldog ha nekem valami rossz. Pl ha éppen szabadságot veszek ki hogy pihenjek mert fájnak a lábaim mert egy gyárban dolgozom álló munkát végezve, akkor le vagyok érte cseszve hogy ne logjak hanem dolgozzak és ne panaszkodjak mert rosszabb is lehetne mindig mindennél. És nem azt nézi, hogy nekem szét vannak a lábaim és fáj szinte mindenem, emiatt sokszor azt se merem el mondani ha táppénzen vagyok mert le betegedtem mert azért is le lennék cseszve abban is csak a rosszat nézné hogy dolgozzak betegen is és ne kifogásokat keressek mert ő bezzeg addig dolgozik amig meg nem hal. Ha meg othon pihenek a szabadságon akkor is csak a rossz nézés abban is.

#anya#lánya#kapcsolatok#hozzáállás#pót szülő#pót mama#pót anya
2022. ápr. 1. 10:57
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
84%

Én azt hittem, hogy egy 14 éves gyerek írta a kérdést.

Kérdező, normál esetben 18 évesen az ember leszakad a szüleirol, nem 31 évesen keres potanyat.

Ilyenkor a párkapcsolat dominál inkább, meg már a saját gyerekek anyaként történő szeretete. Persze nem mindnekinel, de ez az általános.

Szerintem nem fogsz 31 éves nőként egy olyat találni, aki gyermekekent fog szeretni.

2022. ápr. 1. 12:56
 32/62 A kérdező kommentje:
Meg néztem és jelenleg szünetel és nem tartanak már gyüléseket sajnos.
2022. ápr. 1. 12:58
 33/62 anonymousreview60 ***** válasza:
87%

1. Kérdező! 31 évesen már nem szabad, hogy pótanyára vágyjon az ember, hanem ekkorra már alapvetően önállóan kell, hogy megoldja az ember a dolgait. Amit emellett esetleg néha akár meg is beszél az anyjával.

2. Elgyászolni azt jelenti, hogy engedni magadat szomorúnak lenni (és akár egy ideig haragosnak is), hogy neked sosem volt anyád érzelmileg, hanem csak egy nő, aki megszült, etetett stb, és hogy ezt el tudd fogadni, és tovább tudj lépni. Ha ezeket megérted, akkor hamarabb teszel le erről az ábrándról, és könnyebben fogod anyádat elviselni. Egyébként menet közben ki is derülhet, hogy anyás mitől lett ilyen, és - őt fel nem mentve - megértheted és elfogadatod, hogy anyádnak részben vagy egészben "nem is volt választása", hogy olyan lett, amilyen.

3. Ebben az elgyászolásban és feldolgozásban tud segíteni a pszichológus. Ő nem lesz a pótanyád, de meg tud tanítani téged, hogy felismerd, miért akarod, hogy legyen pótanyád, és hogy nem is biztos, hogy kell ilyen neked, hanem csak 1-2-3 olyan emberi kapcsolat, amik megadják neked azt az érzelmi hátteret, amit amúgy az anyádtól szeretnél - de sosem fogsz - megkapni.

Egyébként tényleg érdemes lenne anyáddal a kapocsolatot felfüggesztened egy időre vagy minimalizálni. Azt írod, te nem keresed, ő keres. Akkor mondhatod, hogy nem érsz rá, csak 5 percre vagy kevesebbre.

Azokat a dolgokat, a siklereid, a szabadnapok, amik miatt anyád támad, azokat ne mondd el neki. Ő azért szapul téged, mert ha te szarabbul érzed magadat, akkor az neki öröm, mert akkor ő hozzád képest jobban.

2022. ápr. 1. 13:00
 34/62 anonim ***** válasza:

Ja, első lépésként legyél visszafogottabb vele, a legtöbb dolgod legyen a te magánügyed, ne közöld vele, hogy milyen a barátod, stb. Inkább valami barátnővel beszéld meg ezeket. Valszeg az van, hogy anyukádnak is szüksége van rád, mert nem tudja abbahagyni ezt az anya szerepet, mert nem tud magával mit kezdeni. Még ha nem is tud jó anya lenni.

Sok féle terápia van, meg csoportok is, nézz körül a lakhelyed környékén, hogy ott mik a lehetőségek.

2022. ápr. 1. 13:10
 35/62 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, légy szíves mellőzd a privik küldését.

Senki nem bántott téged - ha kiírsz egy kérdést, és REÁLIS válaszokat kapsz, ne másokban keresd a hibát!

2022. ápr. 1. 13:22
 36/62 anonim ***** válasza:
100%

#27: mert sok ember "látott már karón varjút" - és kívülállóként sokkal jobban látják az ilyen helyzeteket. Te nagyon bele vagy merülve a saját gondodba, és csak ezt az egyetlen (pót)megoldást tudod elképzelni a pszichés problémáidra, hogy legyen egy pótanyád.

Pedig egyáltalán nem ez a megoldás.

2022. ápr. 1. 13:24
 37/62 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy a pótanya "majd irányítana" azért lehet feltételezni, mert aki lelki válságban van, az jó eséllyel (anélkül hogy tudna róla) találhat hasonló sémákat mutató embereket.

Mielőbb kérj segítséget pszichológustól és mindenki jót akar.

2022. ápr. 1. 13:28
 38/62 anonim ***** válasza:
100%

#37: szinte 100%-ig biztos vagyok benne, hogy egy-két beszélgetés után a pszichológus is ugyanazt fogja mondani, amit itt leírtunk . Nyilván szakmaibb köntösben, és szélesebb tapasztalattal - de oda fog kilyukadni, hogy a "mérgező" anyával történő kapcsolattartást a minimumra kell korlátozni. Fizikailag, és a kérdező fejében is (megfelelési kényszer leépítése).

Nem vagyok pszichológus, pusztán háromgyerekes (felnőtt lányok) anya.

2022. ápr. 1. 13:31
 39/62 A kérdező kommentje:
Szerintetek egy anya, miért válik olyanná, hogy ő annak örül ha nekem valami rossz, és ha egy pasi engem meg bánt meg aláz vagy egy smucig annak is örül, csak mert a mostoha apám akivel együtt él, ő rosszul bánik vele, sokszor sírva aludt el, mert le össze vesztek és ő egy büszke pasi aki akkor se fog egy nőnek bocsánatért esedezni ha nincs igaza eléggé egy himsominiszta felfogású. A lényeg hogy miért válik ilyenné hogy nem szereteteljesen áll hozzám, és nem ölelt már meg engem 8éves koromtól igazán? És gyakran már iszik is, és ha beszélgetünk akkor egykét szó rólam de aztán egyből rá terelődik a szó és csak magáról és az ő gondjai bajairól beszél nekem. Ha meg nem tud szeretni engem akor miért szűnt meg az irántam érzet szeretete? Hogy tud egy anya már nem szeretni a saját gyerekét?
2022. ápr. 1. 13:37
 40/62 anonim ***** válasza:
100%
Sok anya van aki nem alkalmas szülőnek. Apukád hol van?
2022. ápr. 1. 13:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!