Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan kellene reagálnunk...

Hogyan kellene reagálnunk súly miatti bullyingra családon belül?

Figyelt kérdés
Barátnőm az utóbbi években egy kicsit kikerekedett (90-95 kg, kb. 165 cm), és azóta az anyja folyamatosan azzal nyomasztja, hogy fogyjon le. Kövérnek nevezi, ami azért talán túlzás és mindenesetre bántó. Ti voltatok már ilyen vagy hasonló helyzetben? Ha igen, hogyan sikerült megoldani? Szerintetek mennyire normális, hogy egy 28 éves felnőttet a szülei ilyen szinten aláznak?

2022. márc. 8. 18:19
 81/117 anonim ***** válasza:
66%

80-as! Azt nem tudjuk, hogy mi történt ELŐTTE. Erről nem írt a kérdező, hogy esetleg már évek óta mennyit kérlelték, könyörögtek a szülők....

A kérdező csak a jelenről beszél...

2022. márc. 9. 16:39
 82/117 anonim ***** válasza:
33%
És szerinted az oké, hogy elkezd bunkózni, ha előtte kedves volt?
2022. márc. 9. 16:40
 83/117 anonim ***** válasza:
19%
Ha előtte kérlelték is, és így kövérezik le meg szólnak be neki, az sem jobb. Ezzel csak azt fogják elérni, hogy a lány nem akar velük találkozni. Ha évek óta nem tudták megértetni vele, hogy ennyi plusz súlyt le kell hogy adjon, akkor ezzel pláne nem érnek el semmit.
2022. márc. 9. 16:56
 84/117 anonim ***** válasza:
19%

Fogalmun k sincs az egész családról, hogy milyenek a viszonyok, egyáltalán ott él-e velük a szóbanforgó kövér lány, stb. stb.

A kérdező kiemelt egy motívumot, és most azon rágózik egy napja a GYK népe... :-DDDDD

2022. márc. 9. 16:58
 85/117 anonim ***** válasza:
20%

80-as, hogy segítsen neki? Járjon el helyette sportolni vagy egyen helyette?

Nevetséges vagy te is meg az előtted szóló is :D

Vicc, hova fajult a világ a fatshaminggel. Totál negatívként van beállítva

2022. márc. 9. 17:09
 86/117 anonim ***** válasza:
19%

80, szerintem az is elkeserítő, hogy túltolták kicsit ezt a fogadd el önmagad kampányt. Oké, a médiában látott testek nagy része Photoshop, nem is erről van szó.

Hanem hogy az emberek ezt úgy értelmezték, hogy nyugodtan felzabálhatják magukat egészségtelen mértékig, majd csokival a kezükben, tele szájjal kiabalhatjak, hogy nem tehetek róla, én is szép vagyok.

2022. márc. 9. 17:17
 87/117 anonim ***** válasza:
62%

Meg ez a minden női tesz szép… hat én nehezen hiszem el hogy egy közel 100 kilós test szép. És aki kimondja, az a f@sz, mert jujj ilyet nem szabad mondani.

A csajszi szemmel láthatólag nem érti meg a dolog súlyát, mert csak a mellébeszélés megy, hogy csak kikerekedett, meg hogy pár év alatt még nem lesz beteg stb.

Ez rengeteg túlsúly, már akkor észbe kellett volna kapni mikor az első 10-20 kiló felszaladt.

2022. márc. 9. 17:22
 88/117 anonim ***** válasza:
29%
Egyszer rám is rám szóltak, mikor minden nap egy csomó csokit ettem, és felszaladt 2-3 kiló. Hogy ha így folytatom nagyon kövér leszek. Nem lettem lelkibeteg, ellenben elgondolkoztam és befejeztem a nassolást. 😀
2022. márc. 9. 17:27
 89/117 anonim ***** válasza:
33%

“ neki talán nem kéne ennie a süteményből stb. Ez hol segítség? ”

Ez igenis segítség. Ha fogyni akar minek eszik sütit? Tényleg nem kene közel 100 kilósan.

A ruhára meg… én alacsony vagyok és anya nekem is megmondta ha valami nem állt jól, mert meg inkább törpe voltam benne. Most akkor azt miért ne lehetne megmondani, hogy valami (még jobban) koverit?

2022. márc. 9. 17:29
 90/117 anonim ***** válasza:
68%

"80-as, hogy segítsen neki? Járjon el helyette sportolni vagy egyen helyette?"

Mondjuk kezdhetné ott, hogy nem ítélkezik. Hogy a gyereke meg tudjon bízni benne, hogy megossza a problémáit. A legtöbb esetben az is elég, ha valaki empatikus, és meghallgatja az embert. Akkor olyat sem szégyell bevallani például, hogy nem tud leállni az evéssel. Vagy ha valamilyen mentális, érzelmi oka van, azt is meg tudná vele beszélni. Segíthet neki megtanítani elkészíteni olyan ételeket, amik finomak, ízletesek, nem csak babcsíra csapvízzel. Segíthet neki kutatni edzésformákat, youtube videokat, elmehet vele sétálni.

Nálunk legalább is így volt, nem odaböfögte anyám, hogy "disznó", hanem tényleg érdekelte, hogy változzak, nem hagyott magamra.

2022. márc. 9. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!