Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan kellene reagálnunk...

Hogyan kellene reagálnunk súly miatti bullyingra családon belül?

Figyelt kérdés
Barátnőm az utóbbi években egy kicsit kikerekedett (90-95 kg, kb. 165 cm), és azóta az anyja folyamatosan azzal nyomasztja, hogy fogyjon le. Kövérnek nevezi, ami azért talán túlzás és mindenesetre bántó. Ti voltatok már ilyen vagy hasonló helyzetben? Ha igen, hogyan sikerült megoldani? Szerintetek mennyire normális, hogy egy 28 éves felnőttet a szülei ilyen szinten aláznak?

2022. márc. 8. 18:19
 61/117 anonim ***** válasza:
26%

58: köszi.... nagyon gyanús... Mindig körít valami újabb sztorit az alap-zabáltatás köré.... :)))))

Na meg hogy egyszer T/2-ben ír ("ogyan kellene reagálnunk "), máskor meg idegenként ír róluk e/T3-ban.....

Na mindegy, jól szórakoztunk. :-D

2022. márc. 9. 09:36
 62/117 anonim ***** válasza:
56%

“Kövérnek nevezi, ami azért talán túlzás és mindenesetre bántó.”

Mert kövér is ! Ez nem túlzás, hanem az igazság.

2022. márc. 9. 09:50
 63/117 anonim ***** válasza:
76%
#60 hogy kéne segíteni? Sportoljak én helyette? Vagy én diétázzak helyette? Felnőtt emberekben legyen már annyi önállóság, hogy nem mástól várják a megváltást.
2022. márc. 9. 09:56
 64/117 anonim ***** válasza:
89%
Na de ha nem akar segíteni, akkor miért mondogatja, hogy dagadt? Szerinte elfelejti, vagy mi?
2022. márc. 9. 10:05
 65/117 anonim válasza:
93%

Jesszusom mi van itt.

Csak, hogy a kérdésedre is legyen válasz. Beszélgess vele, legyél a támasza. Meglátásom szerint, aki nem hormonális probléma miatt hízik, azoknál valami nincs rendben lelkileg.

2022. márc. 9. 10:06
 66/117 anonim ***** válasza:
39%

65. a kérdező nagy valószínűséggel egy "etetős" fétisben szenved, már több kérdést is kiírt...

""Feederizmus", olyan fétis, amely az embereket örömmel éri úgy, hogy hízik a partnerüket"

2022. márc. 9. 10:12
 67/117 anonim ***** válasza:
61%
Ha te pasi vagy és erre izgulsz, akkor szerintem ne álljatok meg közel 100 kilónál. Adjátok meg a módját. Amerikában vannak olyan nők, hogy daruval kell kiemelni, ha orvoshoz akarják vinni. A ház falát lebontva. Némelyik 10 éve nem látta a köldökét. Ilyen hozzáállással, hogy a közel 100 kiló ehhez a magassághoz nem dagadt, hanem csak aranyosan duci, nemsokára ti is eljuttok idáig. A történetben egyedül az anya józan. Még jó, hogy nem tetszik neki, hogy a lánya egy mangalica. Normális ember szól ezért. Az ő érdekében.
2022. márc. 9. 10:18
 68/117 A kérdező kommentje:

Nem értek néhány hozzászólást. Azt gondolom, hogy elég világosan leírtam a helyzetet. Ehhez képest már az első hozzászólásoktól kezdve ment a sértegetés (ronda, mangalica stb.), a legutolsó hozzászólók szerint meg ráadásul én etetem, és még fétist is találtak ki nekem. Érthetetlen. Lehet, hogy vannak hasonló kérdések, de én eleve nem tettem még fel kérdést eddig az oldalon, csak válaszoltam mások kérdéseire. Szóval bárkivel is kevertek össze, biztosan nem én vagyok az.

Ha visszaolvastok, utólag kommentekben leírtam, hogy nem arról van szó, hogy bármelyikünk tagadná a problémát, és a barátnőm próbál tenni a fogyásért, vagy legalább a további hízás ellen sportolással (ha nem is intenzív sportolással, de legalább rendszeresen). Véleményem szerint ezért se jogos, hogy otthon továbbra is megjegyzéseket kap, hogy elérte-e már az x kg-t a fogyással, jó nagynak néz ki ebben vagy abban a ruhában, neki talán nem kéne ennie a süteményből stb. Ez hol segítség? Barátjaként nehezen tudok ebbe belefolyni anélkül, hogy még magamat utáltatnám meg a családjával.

2022. márc. 9. 11:12
 69/117 anonim ***** válasza:
16%
68: az ilyen pikírt megjegyzések nem a "semmiből" jönnek. Nyilván megpróbálták korábban finoman is, célozgatva arra, hogy nem ártana odafigyelni az étkezésére. A finom utalások szemmel láthatóan nem találtak célba, hiszen tuti hogy nem pár hónap alatt hízott fel közel 100 kilóra... Mégis, hogyan kellene cirógatni, buksimizni, hogy végre abbahagyja a mértéktelen zabálást...???
2022. márc. 9. 11:21
 70/117 anonim ***** válasza:
28%

“ jó nagynak néz ki ebben vagy abban a ruhában, neki talán nem kéne ennie a süteményből stb. Ez hol segítség? “

Ez úgy segítség, hogy ne csináljon bohócot magából. Gusztustalan, amikor annyira feszül egy kövér emberen a régi ruhája, hogy kibuggyan a hája, látni a hurkákat és az úszógumit, majdhogynem elszakad a cipzár. Ha nem lenne gáz a ruhában, akkor nem szólna az anyja. És inkább az anyja szóljon, mint a társadalom. Süteményt pedig valóban nem kéne tömnie ilyen helyzetben. Nem elég dagadt már így is ? Dehogy nem ! Be kéne fejezni a mértéktelen zabálást.

2022. márc. 9. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!