Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan kellene reagálnunk...

Hogyan kellene reagálnunk súly miatti bullyingra családon belül?

Figyelt kérdés
Barátnőm az utóbbi években egy kicsit kikerekedett (90-95 kg, kb. 165 cm), és azóta az anyja folyamatosan azzal nyomasztja, hogy fogyjon le. Kövérnek nevezi, ami azért talán túlzás és mindenesetre bántó. Ti voltatok már ilyen vagy hasonló helyzetben? Ha igen, hogyan sikerült megoldani? Szerintetek mennyire normális, hogy egy 28 éves felnőttet a szülei ilyen szinten aláznak?

2022. márc. 8. 18:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/117 anonim ***** válasza:
44%
Hát fogyjon le
2022. márc. 8. 18:24
 2/117 anonim ***** válasza:
61%

Fogyjon le. Az anyjának igaza van, mindazonáltal nem feltétlen kellene folyton az orra alá dörgölni még ha jó szándékból is teszi.

Egyébként tényleg kövér. Én 103 kiló voltam a 180 centimhez. Úgy oldottam meg, hogy lefogytam. 👍

Ha nem akar lefogyni mert el tudja így fogadni magát és szépnek is látja akkor engedje el a füle mellett az ilyesmit. De gondolom azért nem tudja elengedni mert őt is bántja a külseje.

2022. márc. 8. 18:26
 3/117 anonim ***** válasza:
84%

Nekem is 92 kilós a 168 centis barátnőm…

Mivel nem akar lefogyni, én elfogadom így, nekem tetszik a hatalmas feneke, meg szeretem is, szóval bárhogy is nézne ki, szeretném.

Abban megegyeztünk, hogy tovább nem hízik, vagy ha hízik akkor neki is áll fogyókúrázni az egészsége miatt.

Előtte csak vékony barátnőim voltak…

Vele főleg a személyisége miatt jöttem össze.

Ha bántaná a családja én kiállnék mellette.

2022. márc. 8. 18:35
 4/117 anonim ***** válasza:
69%

EZ tipikusan az a probléma, ha nem szól a szülö, akkor az a baj vele, ha szól akkor meg az.

A barátnöd anyjának tökéletesen igaza van, 165 cm-hez a 90-95 kiló rettentöen sok. Ez nem csak ronda, hanem borzasztó egészségtelen is, az anya jól teszi, ha nem törödik bele szó nélkül.

2022. márc. 8. 18:37
 5/117 anonim ***** válasza:
58%

Ehhez a magassághoz a fele súly lenne az egészséges! Az anya részéröl jogos, ha ezt szóva teszi, föleg azért is, mert ezzel a lány egészsége is tönkremegy!

És igen, ez már a kifejezetten kövér kategória! Ha valakin 40+ kiló túlsúly van, az kövér!

2022. márc. 8. 18:40
 6/117 anonim ***** válasza:
72%

Nagyon kommersz válasz az, hogy fogyjon le! Az egészségügyi problémára persze hogy ez a megoldás, de nem ez volt a kérdés! Nagyon együttérzek a kérdezővel, akár róla, akár tényleg a barátnőjéről van szó. Engem a túlsúlyom miatt a legtöbbet az apám gúnyolt És bár eltelt azóta néhány évtized, a mai napig nehezen viselem.

Egyáltalán nem normális hogy a szülők Minden alkalmat megragadnak hogy kifejezzék a gyerekükkel való elégedetlenséget, de sajnos egy általános jelenség, és sajnos gőzük nincs arról, hogy micsoda rombolást és milyen hosszú kihatású bűnt követnek el.

7/117 anonim válasza:
33%

Lány esetében 165 cm magas és 95 kiló?

Ughh... tud enni

8/117 anonim ***** válasza:
55%

Akkor bemásolom ide egy korábbi kérdésre írt válaszomat, ami itt is hasznos infó lehet:

“A legvonzóbb és legkedvesebb nő, akivel valaha találkoztam 168 cm és 92 kg.

Pedig én vékony, sportos srác vagyok és abszolút nincs olyasmi fétisem aminek a túlsúly a tárgya…

Van a normál alkat, a túlsúly, az 1. fokú elhízás, illetve a 2., 3. fokú elhízás.

Ha a testvéred 170 cm és 90kg, akkor 31 körüli a testtömeg indexe…

Jelezném, hogy 25-30 között nem elhízásról, csupán túlsúlyról beszélünk.

30.1-35 között beszélünk 1. fokú elhízásról, tehát Ő ezt alulról súrolja…

Ez azért még nem a kóros szint, szexuálisan meg lehet nagyon is vonzó, hidd el.

Viszont nyilván az egészsége érdekében célszerű lenne fogyni egy kicsit, dehát az Ő teste, Ő élete…

Van aki meg dohányzik, Ők például nem csak maguknak ártanak, mégis elfogadjuk Őket.

23/f“

9/117 anonim ***** válasza:
92%
Engem apám gúnyolt állandóan mert túlsúlyos voltam, együtt még étkezni sem lehetett mert elzavart az asztaltól, azt mondta miattam nem mer enni mert fél hogy olyan disznó lesz mint én... Elköltöztem és fogytam valamennyit de az emlékek megmaradnak...
2022. márc. 8. 18:55
 10/117 anonim ***** válasza:
20%
Barátnőd otthon él? Akkor kedves anyuka eteti gömb formájúra.
2022. márc. 8. 19:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!