Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan kellene reagálnunk...

Hogyan kellene reagálnunk súly miatti bullyingra családon belül?

Figyelt kérdés
Barátnőm az utóbbi években egy kicsit kikerekedett (90-95 kg, kb. 165 cm), és azóta az anyja folyamatosan azzal nyomasztja, hogy fogyjon le. Kövérnek nevezi, ami azért talán túlzás és mindenesetre bántó. Ti voltatok már ilyen vagy hasonló helyzetben? Ha igen, hogyan sikerült megoldani? Szerintetek mennyire normális, hogy egy 28 éves felnőttet a szülei ilyen szinten aláznak?

2022. márc. 8. 18:19
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/117 anonim ***** válasza:
61%

Ez nem bullying, hanem nem mondjuk anyuka nem akarja, hogy 35 évesen meghaljon szívrohamban.

A 92 kg túlsúlyos, pont, ezen nincs mit ragozni, és hiszti helyett el lehetne kezdeni egészségesen élni.

2022. márc. 9. 07:48
 52/117 anonim ***** válasza:
60%

És a barátnőd nem kicsit kikerekedett, hanem vagy 30 kg+ van rajta.

Én már 68 kilósan sem éreztem komfortosan magam, folyamatosan fájtak az ízületeim, alig kaptam levegőt stb... el sem tudom képzelni, 95 kilósan... szerintem három lépcsőfok után meghaltam volna.

Bár ha a párom lenne 90+, én is megmondanám neki kerek-perec, hogy ez rengeteg túlsúly, és kezdjen vele valamit, ha még élni szeretne mindenféle szervi károsodás nélkül.

2022. márc. 9. 07:51
 53/117 anonim ***** válasza:
37%

Attól, hogy valakinek pár évig van súlyfeleslege, gondolom, még nem jár azonnal betegségekkel, és idővel próbál majd leadni a súlyából. Másrészt annyira azért nem hízott el, hogy ne tudna csinosan kinézni.

Nem, nem jár, csak kb bármikor szívrohamot kaphat, és NEM tud csinosan kinézni ekkora túlsúllyal, pont!

Ismerősömnek van ilyen túlsúlya, és nem, nincsen olyan ruha, amiben nem látszik, hogy mekkora (bár ő pajzsmirigyprobléma és nem fektelen kajálás miatt túlsúlyos)

2022. márc. 9. 07:54
 54/117 anonim ***** válasza:
33%

“annyira azért nem hízott el, hogy ne tudna csinosan kinézni”

Dehogyisnem. Nem tudok olyan ruhát elképzelni, amiben egy hústorony csinos lehetne. Mindenben kidudorodnak a hurkák, kilóg a hájas hasa. Ha szoknyát vesz nadrág helyett, akkor a dagadt lábai összedörzsölődnek és piros lesz a combja. Bő nadrág / mackó + zsákszerű felső jöhet szóba, hogy minimálisan nézzen ki valahogy, de ez minden, csak nem csinos

2022. márc. 9. 08:10
 55/117 anonim ***** válasza:
54%
Én 63 kg vagyok a 168 centimhez, már ezt is soknak tartom. Ne haragudj, de a barátnőd nagyon el van hízva. Ha más miatt nem is, legalább tényleg az egészsége miatt kéne fogynia. Ez téged tényleg nem aggaszt?
2022. márc. 9. 08:19
 56/117 anonim ***** válasza:
68%

Kicsit kikerekedett? Ne szépítsd már a dolgot, kegyetlenül elhízott. Az anyjának igaza van, az a dolga, hogy aggódjon érte és jó útra terelje.

Nálam fordítva van, én világ életemben vékonyka voltam (157 cm 45-48 kg) és engem emiatt csesztettek mindig :D Tudod mit csináltam? Elkezdtem konditerembe járni és izmot szedtem magamra. Még örülök is, hogy a rosszindulatukkal erre motiváltak, bár ettől függetlenül senkinek semmi köze ahhoz, hogy ki hány kg és nem kéne beszólogatniuk, amíg egészséges határokon belül mozog (a barátnőd már messze nem).

2022. márc. 9. 08:42
 57/117 anonim ***** válasza:
37%

Ez véletlenül nem a "feeder" kérdező, aki már kiírt egy csomó témabeli kérdést???

Mindazonáltal továbbra is állítom, hogy a kövér lány érdeke, hogy erőt vegyen magán, és elkezdjen fogyókúrázni! Ez NEM bullying, hanem a szülők reális viselkedése.

2022. márc. 9. 09:26
 58/117 anonim ***** válasza:
26%

57

Szerintem is ő az.

2022. márc. 9. 09:33
 59/117 anonim ***** válasza:
37%
Dzsabba lájkolja a csajt
2022. márc. 9. 09:35
 60/117 anonim ***** válasza:
58%
Honnan tudni, hogy nem bullying? Aggódhat, de hogy ezt hogy fejezi ki... azért látni a válaszokból is, hogy nem a segítség az emberek első reakciója. Sajnos anyákból is vannak ilyenek.
2022. márc. 9. 09:35
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!